"Intentia mea pentru 2012 este de a candida sub sigla Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei", a declarat, joi, la Conferinta organizatiei Bucuresti a UNPR, primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, citat de Agerpres. Trecerea lui "Piedone" la UNPR a fost vehiculata intens inca din luna septembrie. In ceea ce il priveste pe Cristian Popescu, acesta si-a anuntat, la sfarsitul lunii septembrie, demisia din toate functiile detinute in Partidul Conservator (presedinte al PC Bucuresti si vicepresedinte al PC).

Nemultumirea lui Piedone ar fi plecat, potrivit unor surse politice, de la faptul ca PC nu a reusit sa il impuna drept candidat al USL la Primaria Capitalei. Dupa cateva zile in care liderul conservator Daniel Constantin l-a acuzat pe Piedone ca ar intentiona sa treaca de partea puterii deoarece ar avea "vulnerabilitati", primarul sectorului 4 a batut palma cu PC, anuntand ca va candida la Primaria sectorului 4 din partea conservatorilor.

Astazi, Piedone a declarat, la Conferinta organizatiei Bucuresti a UNPR: "Am sa raman tot om. Mi-am ajutat dusmanii. Ministrul Gabriel Oprea si-a ajutat si dusmanii si-i va ajuta in continuare. (...) Sa judecam dupa performanta. O vorba spune 'de-am sa ma ridic pe multi am sa popesc'. Gabriel Oprea s-a ridicat inainte. (...) Noi schimbam putin proverbul. De o sa ne ridicam pe multi o sa ajutam. (...) Stiu ca cetatenii sectorului 4 vor avea rezultate concrete ca in 2012 la judecata de apoi vor spune ' bravo Piedone: ne-am ales cu 300 de blocuri, 15 creste, sali de sport'. Pentru cine m-am sacrificat si pe cine am tradat? Tot ce fac, fac pentru cetateni. Daca vrei, crezi si esti convins cu siguranta victoria este a ta. Cetateanul s-a saturat de promisiuni, politica, fata morgana. Familia si aceasta echipa (n.r. a UNPR) mi-au dat motivatia sa merg mai departe. Judecata o astept de la cetatenii sectorului 4 si ai Bucurestiului''.