Ministrul Muncii, Sulfina Barbu a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca in judetul Sibiu s-au platit ilegal aproximativ 1 milion de euro pe an unor persoane care detineau fara drept certificate de handicap, relateaza Mediafax.

Sulfina Barbu a mentionat rezultatele celui mai recent control facut la Sibiu, unde s-a constatat ca, din 430 de persoane verificate, 271 aveau certificate de handicap ilegal, fara sa aiba bolile scrise in certificat, iar alte 83 de persoane aveau un grad al bolii nejustificat de mare.

"Practic, din 430 de persoane verificate, 354 fraudau banii pentru asistenta sociala. Daca intr-un singur judet frauda este de 82%, putem avea imaginea clara a dimensiunii fraudei din banii de asistenta sociala", a subliniat ministrul democrat-liberal.

Potrivit afirmatiilor sale, "prejudiciul care va fi stabilit prin continuarea controalelor in judetul Sibiu ne arata ca practic s-au platit ilegal aproximativ 1 milion de euro pe an unor persoane care aveau certificate fara sa aiba bolile respective".