UNPR sustine ca afirmatiile lui Victor Ponta legate de "tradatorii si ofiterii acoperiti" care au plecat din PSD catre Uniune reflecta "frustrarile personale ale acestuia legate de servicii, structuri si uniforme". Reprezentantii UNPR considera ca "declaratiile recente ale presedintelui PSD, Victor Ponta, reflecta frustrarile personale ale acestuia legate de servicii, structuri si uniforme", potrivit Mediafax. Reactia vine dupa ce liderul social-democrat a declarat, marti, la interviurile "Gandul", ca nu se teme de "tradari in partid dupa alegerile parlamentare din 2012, pentru ca tradatorii si ofiterii acoperiti au plecat la UNPR".

"Ca orice tanar arivist, Victor Ponta si-ar fi dorit probabil sa fie contactat si recrutat de o institutie care sa-l imbrace cu prestigiul si demnitatea pe care nu si le poate dobandi singur. Chiar presedintele PSD a spus ca a mers la Centrul de Recrutare al Legiunii Straine de langa Paris, cu intentia de a se inrola in aceasta structura. Asa se explica de ce destinul l-a purtat pe Victor Ponta mult timp prin garile pariziene si prin fast-food-uri si nu l-a dus in interiorul unor institutii al caror prestigiu nu poate fi stirbit de atacurile stupide ale imaturului presedinte PSD", spun reprezentantii UNPR.

Potrivit UNPR, "se poate lesne banui ca demersuri similare a facut si pe langa institutii romanesti din zona securitatii nationale pentru a-si vedea dorinta indeplinita".

"Desi intelepciunea nu este punctul forte al liderului PSD, ar fi poate un demers mai inteligent din partea lui Victor Ponta sa se preocupe de propriul partid si, mai ales, de proprii colegi. Nu ar fi rau ca, in loc de aritmetica imaginara a agentilor acoperiti, Victor Ponta sa faca inventarul iresponsabililor descoperiti si dovediti care vorbesc la vedere, cu el in frunte, in numele PSD si care fac mult rau Romaniei. Totodata, ii reamintim ca cei din PSD nu au dreptul moral sa vorbeasca despre tradare si tradatori decat daca se refera la ei insisi, in raport cu interesul national. Reamintim ca partidul pe care astazi il conduce domnul Ponta a fost format prin plecarea din sediul din Modrogan a celor 69 de parlamentari, in frunte cu Ion Iliescu", se arata in comunicatul UNPR.

Uniunea mentioneaza ca cei care au pus bazele UNPR au ramas in Kiseleff, si-au pastrat principiile si au creat un partid de centru-stanga responsabil: "Gabriel Oprea, general in rezerva al Armatei Romane, cu gradele la vedere - pentru linistea domnului Ponta - a plecat de la Putere in Opozitie, pe vremea cand actualul presedinte PSD abia ce se obisnuise cu privilegiile pozitiei de ministru. Ii recomandam lui Victor Ponta sa nu-si transforme frustrarile personale in temei al declaratiilor sale politice. De asemenea, ii amintim ca oamenii care conduc astazi UNPR sunt aceiasi ca si in perioada in care Victor Ponta insusi dorea sa faca parte din aceasta formatiune politica. Prin urmare, daca si-a schimbat opinia despre membrii UNPR, atunci inseamna ca, pe langa inconsecventa, presedintele PSD are si o problema cu memoria".