Biroul permanent national al PDL a propus luni excluderea din partid a fostului presedinte al Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca Silviu Bian, potrivit unor surse participante la sedinta, citate de Mediafax.

Silviu BianFoto: Agerpres

Mai multi lideri ai PDL au apreciat, inaintea sedintei BPN, ca Bian ar trebui exclus din PDL.

Presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, a declarat ca vicepresedintele PDL Alba Silviu Bian ar trebui exclus din partid, aratand ca este o mare frustrare la nivelul oamenilor din PDL, care muncesc si isi fac treaba corect si au de suferit din cauza unor colegi precum Bian.

Prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde a declarat, potrivit Statutului PDL, vicepresedintele PDL Alba Silviu Bian este considerat suspendat automat din partid.

Premierul Emil Boc l-a demis pe Silviu Bian din functia de presedinte al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Secretarul de stat Silviu Bian, presedinte al Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca, a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, Tribunalul Bucuresti admitand, duminica, propunerea procurorilor anticoruptie, care il acuza pe demnitar de luare de mita.

"In data de 17 septembrie 2011, inculpatul Bian Silviu, in calitate de presedinte al Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca, a primit suma de 22.000 euro si 19.000 lei de la functionarii structurilor judetene ale ANOFM. Banii au fost pretinsi de catre inculpatul Bian Silviu pentru ca, in calitate de ordonator principal de credite, sa vireze 25% din costul proiectelor finantate din fonduri ale Uniunii Europene si destinate dezvoltarii resurselor umane, reprezentand cofinantarea acestora din fonduri proprii, in vederea bunei derulari a activitatii in cadrul proiectelor. De asemenea, aceasta suma, primita cu titlu de mita printr-un intermediar, reprezinta o parte din salariile functionarilor respectivi pe luna august 2011", a informat DNA.

In mod similar, la data de 15 octombrie 2011, in acelasi scop ca cel mentionat, inculpatul Bian Silviu a primit de la aceiasi functionari, prin intermediar, suma de 82.000 lei, reprezentand o parte din retributiile aferente lunii septembrie 2011, potrivit sursei citate.

Cu aceasta ocazie, procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante, Bian fiind retinut sambata, pentru 24 de ore, apoi arestat.