​Vicepresedintele PDL, Mihaela Popa critica pe blogul personal alegerile din comisiile de specialitate ale PDL. "Am crezut ca va fi o competitie acerba intre specialistii din PDL pentru ca acestia exista. (...) dar am constatat din pacate ca pana acum comisiile de specialitate au avut cate un singur candidat pentru functia de presedinte si, bineinteles, castigator" scrie vicepresedintele PDL. Democrat liberalii au ales in fruntea comsiiilor de specialitate trei membrii controversati ai partidului : fostul ministru al Muncii Ioan Nelu Botis, secretarul de stat Marin Anton si senatorul Mircea Andrei.

Totodata, liderul PDL de la Arad, Gheorghe Falca urmeaza sa fie validat sef la comisia de Administratie la sfarsitul saptamanii.

"Mi-am pus sperante in alegerile pentru comisiile de specialitate. Am crezut ca va fi o competitie acerba intre specialistii din PDL pentru ca acestia exista. Am crezut ca responsabilii in resurse umane din PDL vor sustine inscrierea profesionistilor din toate judetele, astfel incat sa avem in frunte nu doar politicieni ci si experti(...) Nu sunt adepta cantitatii, ci a calitatii", scrie vicepresedintele PDL pe pagina sa de internet.

Mihaela Popa subliniaza ca pentru cele patru comisii de specialitate in care s-au desfasuurat alegeri nu se regaseste nicio o femeie presedinte si asta pentru ca nu au fost incurajate sa-si depuna candidatura.

"Sunt adepta competitiei, nu a misecuvenismului, in orice domeniu, cu atat mai mult in politica, dar am constatat din pacate ca pana acum comisiile de specialitate au avut cate un singur candidat pentru functia de presedinte si, bineinteles, castigator", scrie Mihaela Popa.

Potrivit surselor democrat liberale, pentru comisiille de specialitate ale PDL s-au purtat negocieri intre conducerea PDL si liderii din teritoriu. Gheorghe Falca, primarul Aradului, care a renuntat sa candideze pentru un post de conducere in PDL va reveni in forul de conducere al partidului pe postul de secretar executiv si presedinte al comisiei de administratie. Sursele citate sustin ca Falca va candida la sefia comisiei de administratie, pentru comisia economica este propusa Sorina Plăcintă iar sefia comisiei de educatie este rezervata pentru Raluca Turcan.

Senatorul Mircea Andrei, presedintele PDL Arges, a fost ales sambata de democrat-liberali in fruntea Comisiei pentru Justitie si Afaceri Externe a PDL. Controversatul senator a fost singurul candidat pentru sefia comisiei, iar prin validarea sa in functie, acesta va intra in randurile conducerii partidului. Mircea Andrei are afaceri cu statul, oferind cosnultatnta juridica, potrivit declaratiei sale de avere si a fost angajat avocat pentru firmele tandemului Sorin Ovidiu Vintu - sindicalistul Liviu Luca: Petromservice (PSV Company), Giurgiu Nav si Geoasset, potrivit EVZ.

Cu o zi inintea de alegerea lui Mircea Andrei, democrat liberlaii au validat pentru comisia de infrastuctura un alt personaj controversat,secretarul de stat la ministerul Mediului, Marin Anton. Fost deputat PNL in legislatura 2000-2004, fost administrator la RAFO Onesti, a fost secretar de stat in subordinea ministrului Berceanu.

Dupa ce Radu Berceanu a demisionat, a devenit secretar de stat la Ministerul Mediului si Padurilor, condus de Laszlo Borbely.

A lucrat pentru Gelu Tofan si, acolo, l-a cunoscut pe Theodor Stolojan. A fost apoi administrator la RAFO Onesti si sponsor al PLD.