Presedintele PSD, Victor Ponta, considera ca, daca Parlamentul va vota Legea votului prin corespondenta, Opozitia va trebui sa renunte la toate functiile publice, relateaza Agerpres.

Liderul PSD s-a declarat, luni, de acord cu afirmatiile senatorului PNL Cornel Popa si ale presedintelui liberal Crin Antonescu, potrivit carora parlamentarii Opozitiei ar trebui sa-si dea demsia din Parlament in semn de protest fata "de abuzurile Puterii".

"Pot sa va dau un exemplu concret in care eu as crede ca trebuie sa plecam din toate functiile - daca se adopta Legea votului prin corespondenta, care inseamna ca indiferent ce voteaza romanii se fura cu scrisori, nu cred ca mai are rost nu doar sa mai stam in Parlament. Cred ca nici n-are rost sa si candidam si Romania va intra, alaturi de alte tari africane sau latino-americane, in randul celor conduse prin dictatura si prin fraudarea sistematica a votului", a afirmat liderul PSD, dupa sedinta Uniunii Social Liberale.

El a adaugat ca este constient de faptul ca Opozitia, prin prezenta in anumite momente in Parlament, nu face decat sa "legitimeze un sistem cu totul si cu totul abuziv".

"In rest, de multe ori am si eu impulsul asta de care vorbea si domnul Popa - sa nu credeti ca este o placere sa stai in Parlament alaturi de doamna Anastase sau ca ti se dezvolta mintea sau intelectul ascultand-o pe Anastase, insa daca n-am fi acolo, foarte multe dintre furaciunile si ticalostiile lor, dvs. nu le-ati putea afla. Este important sa monitorizam pe cat posibil tot ceea ce comite ilegal actuala putere, intr-un singur scop, ca la anul, cand vor fi alegeri, oamenii sa stie ce rele a facut puterea si de ce trebuie schimbata", a afirmat Ponta.

In cursul diminetii de luni, intrebat cum comenteaza afirmatiile senatorului PNL Cornel Popa potrivit carora toti parlamentarii USL ar trebui sa-si dea demisia din cauza abuzurilor puterii, liderul PNL, Crin Antonescu, a precizat ca si el crede ca, daca aceste abuzuri continua, Opozitia "ar trebui sa recurga la forme mai radicale".

"Parasirea Parlamentului e una dintre ele (dintre formele radicale - n.r.). Depinde cand si depinde cum", a mai spus liderul PNL.