"De cateva saptamani, sub ochii nostri, se petrece un proces foarte clar de destramare a USL. Liderii celor trei partide componente au ajuns la capatul rabdarii unii cu ceilalti, se ameninta, santajeaza si acuza reciproc in sedintele la care participa. Un ochi neavizat ar spune ca este rezultatul firesc al unei constructii politice de tip Frankenstein: pui impreuna socialisti, liberali si conservatori, rezultand o tocanita de doctrine si idei", scrie ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, intr-o postare cu titlul "Necazuri in paradis: USL se destrama", pe blogul personal.

  • Elena Udrea este de parere ca "Alianta Socialista isi traieste acum ultimele zile, saptamani, luni. Nu vor ajunge sa candideze impreuna in 2012, ce sa mai vorbim sa castige alegerile. Cand doar ura si accesul la resurse te motiveaza, nu exista nicio varianta in care o constructie politica sa iasa bine. USL a fost de la inceput o struto-camila neviabila, sortita esecului".
  • "Cum insa acesti oameni nu se cearta pe principii sau pe propuneri de solutii pentru guvernare (pentru ca, personal, nu am vazut niciuna), realizezi atunci ca aroganta este ceea ce este fatal proiectului USL. Au inceput, practic, sa-si imparta functiile de conducere inainte de a fi castigat efectiv alegerile. Acesti oameni nu au nicio solutie pentru guvernare, in schimb stiu ca trebuie sa genereze un algoritm politic, care se dovedeste a fi dezavantajos pentru toti", mai scrie liderul PDL.
  • "Daca acum se cearta, cand nici nu au acces la putere, ce se va intampla in conditiile in care, Doamne fereste!, ar ajunge la guvernare? Evident, problemele ar creste exponential, iar Romania nu poate risca un astfel de experiment! Ponta si Antonescu nu sunt in stare sa gestioneze relatia cu un partidulet precum PC-ul, cum ar putea sa gestioneze Romania in contextul economic international dificil in care ne aflam? Vorbesc despre consens national, dar nu sunt in stare sa se inteleaga intre ei", continua Elena Udrea.
  • "Daca mergem mai departe si privim la nivelul partidelor, vom vedea lucruri si mai interesante. Antonescu a ramas singur ¬ nu vad pe nimeni care sa-i dubleze mesajul politic sau sa-i fie alaturi. Dinu Patriciu, Calin Popescu-Tariceanu, Ludovic Orban, Teodor Melescanu, Varujan Vosganian sau chiar Andrei Chiliman au ajuns sa fie in tabara indezirabililor lui Crin Antonescu. Singur, singurel, accidentalul presedinte al PNL se zbate sa ne convinga ca el este adevaratul liberal ¬ cel care i-a luat in brate pe Ponta (copilul politic al lui Nastase), pe Oprescu (copilul politic al lui Iliescu) si pe Geoana (copilul politic al lui Hrebenciuc)".
  • "De partea cealalta, la PSD, faliile se adancesc. Mircea Geoana spunea aseara la Tvr1 ca sunt foarte multi oameni in partid care-l sustin. Marian Vanghelie este si el nemultumit de felul in care este tratat PSD Bucuresti si, chiar daca nu o spune public, pregateste represalii pentru plantarea lui Miron Mitrea ca sef de campanie. Asta in timp ce baza partidului se gandeste ca o solutie mai buna decat Victor Ponta ar putea fi Oprescu".
  • "Si peste toti troneaza varanul Voiculescu. Acesta se uita des la sondajele realizate de propriul institut sociologic si realizeaza ca sansele USL de a obtine acea majoritate de care tot vorbesc Ponta si Antonescu sunt aproape nule. In conditiile acestea, Voiculescu isi da seama destul de bine ca iarasi pariaza pe un cal politic mort (USL), asa cum a facut in 2009 cu Mircea Geoana. Si, ca prin farmec, se gandeste ca poate nu USL este varianta care-l cel mai bine. Poate mai degraba o monarhie mica - altfel nu-mi explic promovarea atat de agresiva a Regelui Mihai si a actorului Radu Duda. Pot sa stea linistiti Victor Ponta si Crin Antonescu, Felix este ultimul om care ar face "jocurile" lui Traian Basescu. Pe de alta parte, ar trebui sa-si puna intrebari de ce nici macar un securist dovedit nu mai are incredere in ei. Atunci cand nu mai ai sustinerea tatucului Antenelor, ai o problema. Si se va vedea in perioada urmatoare", incheie ministrul.