Dupa intalnirea tensionata a USL de la inceputul saptamanii, conservatorii s-au reunit miercuri in sedinta Biroului Politic pentru a discuta despre relatia cu liderii PSD si PNL. Potrivit presedintelui PC, Daniel Constantin pe agenda conducerii PC se afla si sanctionarea deputatului Tudor Ciuhodaru, care a votat cu Puterea la infiintarea Ministerului fondurilor europene. "Ciuhodaru ar putea fi exclus din partid pentru ca a fraternizat cu cei de la putere", au declarat surse din PC. La sedinta conservatorilor, in semn de reconciliere, este invitat si liderul PNL, Crin Antonescu.

Tudor CiuhodaruFoto: Agerpres

UPDATE: Presedintele PC, Daniel Constantin a declarat la finalul sedintei Biroului Politic al PC ca partidul l-a mandat sa aiba o discutie cu Tudor Ciuhodaru, dupa care se va decide sanctiunea care ii va fi aplicata deputatului.

"Nu stiu daca Ciuhodaru a trecut la UNPR, eu vreau doar sa va spun atat: ca din punct de vedere personal sunt foarte dezamagit de atitudinea domnului Ciuhodaru, pe care l-am sustinut in toata aceasta perioada. Astazi va fi discutata si situatia dansului, a fost invitat si dansul la Biroul Politic, din pacate nu poate participa. (...) colegii care vor analiza actiunile pe care le-a avut in ultimul timp vor ajunge la o concluzie si vom decide astazi ceva fata de domnul deputat Ciuhodaru", a declarat Daniel Constantin.

Deputatul PC nu este prezent la sedinta Biroului Politic. Sursele citate sustin ca Tudor Ciuhodaru risca sa fie exclus din PC dupa ce, saptamana trecuta, a votat ministerul lui Orban si a avut mai multe intalniri la Guvern cu premieru Emil Boc si Gabriel Oprea. Ciuhodaru a explicat public ca discutiile pe care le-a avut cu membrii cabinetului Boc au fost legate stricte de proiecte personale pentru Iasi.

Deputatul Ciuhodaru este cadidatul PC pentru primaria Iasi si totodata marul discordiei in USL, PSD si PNL intrand in conflict cu PC pe tema candidaturii acestuia. Conservatorii au declarat public ca Ciuhodaru va candida la Iasi separat de PSD si PNL.

Deputatul Tudor Ciuhodaru a intrat in Parlament sub sigla PSD si, pe fondul conflictului cu social democratul Gheorghe Nichita, a parasit partidul, inscriindu-se in UNPR. Dupa cateva luni a plecat la PC.