Sedinta Camerei Deputatilor de vot final a fost suspendata, marti, dupa ce deputatii opozitiei si puterii s-au certat pe tema prezentei, Calin Popescu Tariceanu mentionand ca Gabriel Oprea nu este in sala si cartela lui votat, iar Roberta Anastase spunandu-i lui Oprea sa nu se mai duca la toaleta, relateaza Mediafax.

In timpul sedintei de vot final, liderul deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu, a cerut verificarea prezentei deputatilor pe motiv ca sunt persoane absente in sala si cartelele lor sunt prezente si voteaza, mentionandu-l pe Gabriel Oprea.

"Sunt persoane absente in sala, iar cartelele sunt prezente si voteaza. Va rog sa luati act ca doar printr-un sondaj am gasit o persoana, pe domnul Oprea Gabriel, care nu este in sala si apare pe liste ca a votat. Toate voturile date pana acum sunt considerate nevalabile. Va rog sa faceti un apel nominal", a spus Calin Popescu Tariceanu.

Tariceanu a facut aceasta solicitare dupa ce deputatii s-au exprimat prin vot pe mai multe proiecte de lege.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a cerut ca Gabriel Oprea sa fie chemat in sala de sedinte, in cazul in care acesta a iesit.

"Domnule Oprea, va rog sa nu va mai duceti la toaleta, colegii va simt lipsa!", i-a spus Roberta Anastase lui Gabriel Oprea atunci cand acesta a intrat in sala de sedinte.

Deputatul PNL Eugen Nicolaescu i-a cerut, la randul sau, Robertei Anastase sa il intrebe pe Oprea unde a fost deoarece s-ar putea ca ea sa fi fost informata gresit.

Sedinta de vot final a inceput cu o intarziere de o ora, dupa ce deputatii au luat si o pauza de consultari.

Deputatul PSD Adrian Nastase a protestat fata de aceasta intarziere, aratand ca este o "lipsa de respect fata de program si de regulament cum nu a existat niciodata in Parlament".

Nastase a afirmat ca este inadmisibil ca deputatii sa stea in sala trei sferturi de ora pentru ca reprezentantii puterii sa-si stranga "bucata cu bucata voturile", iar ministrii sa vina pe rand.

La cererea lui Calin Popescu Tariceanu, a fost facut apelul nominal, in urma caruia secretarul Dumitru Pardau a anuntat ca in sala sunt prezenti "172 de deputati din partea coalitiei". In cele din urma, sedinta a fost suspendata, deoarece a expirat timpul de lucru.