Presedintele UDMR, Hunor Kelemen, a afirmat marti ca Uniunea va sustine in Comisia pentru revizuirea Constitutiei, care a fost convocata pentru miercuri, amendamentele pe care le-a depus, precizand totodata ca nu crede ca se va contura o majoritate de doua treimi pentru amendarea legii fundamentale, transmite Agerpres.

"Noi am depus cateva amendamente, incepand de la primul articol si pana la ultimul. Si, sigur, vom sustine in Comisie (Comisia pentru revizuirea Constitutiei - n.r. ) aceste amendamente, dar important este ca in acest moment, din ce simt si vad eu, nu am impresia ca se contureaza o majoritate de doua treimi pentru amendarea Constitutiei. Noi, in continuare propunem clarificarea articolului 1 in ceea ce priveste doar sintagma de 'stat national' si nu celelalte prevederi sau celelalte aspecte. Discutam mult despre relatiile intre diferite institutii fundamentale, Parlament, Guvern, presedinte, atributiile Camerei si Senatului, in asa fel incat sa nu se suprapuna", a declarat presedintele UDMR.

El a precizat ca UDMR vrea sa se clarifice acele prevederi care, pana in prezent, sunt interpretabile.

"Noi am spus ca anumite chestiuni sunt, din punctul nostru de vedere, ok si altele nu. Nu vom sustine reducerea numarului de parlamentari, nu vom sustine Parlament unicameral", a raspuns Kelemen, intrebat in ce masura UDMR sustine proiectul de revizuire a Constitutiei, in forma prezentata si sustinuta de presedintele Traian Basescu.

Seful statului a trimis Parlamentului, pe 23 iunie, proiectul de revizuire a Constitutiei.