¬Presedintele PSD, Victor Ponta, acuzat, luni, Guvernul de faptul ca se obliga sa constituie doua companii energetice pe minerit si energie electrica in Valea Jiului si in Oltenia, pe care intentioneaza ca ulterior sa le privatizeze, acest lucru insemand trimiterea in somaj a 1.200 de mineri in luna octombrie. Victor Ponta a mai spus ca intentia Guvernului de a constitui cele doua companii energetice a ajuns la cunostinta opiniei publice prin "indiscretia" unui secretar de stat, el aratand ca nu se cunosc nici cei care vor cumpara aceste companii, nici pretul de achizitie, potrivit Mediafax.

Liderul PSD a mai adaugat ca a privatiza companii energetice in acest moment de cirza, cand piata este foarte scazuta, reprezinta "un act de tradare a interesului national" si a acuzat Guvernul Boc ca se pregateste, astfel, de "un ultim tun". Ponta a mai spus ca USL va folosi toate mijloacele si instrumentele de care dispune opozitia pentru a "demasca" si a opri aceste actiuni ale Executivului.

Noile companii energetice Oltenia si Hunedoara vor fi privatizate pana la finele lunii iunie 2012, operatiune care va impune si concedieri de personal la unele dintre unitatile care vor forma cele doua companii, releva ultima scrisoare de intentie incheiata de Guvern cu FMI si obtinuta de Mediafax. Conform documentului, restructurarea unitatilor in vederea privatizarii va impune si concedieri de personal, cel putin 900 de posturi urmand sa fie desfiintate pana la sfarsitul lunii octombrie, iar alte 200 de pozitii urmand sa fie scoase din schema de organizare a complexului energetic Turceni.