Reprezentantii Partidului Conservator au parasit, luni, sedinta saptamanala a USL, anunta televiziunile de stiri. Informatia a fost confirmata, intr-o conferinta de presa, de co-presedintele Uniunii, Crin Antonescu, care s-a limitat sa comenteze ca: "Nimeni nu are de gand sa elimine pe cineva din USL, aceasta constructie este deschisa tuturor fortelor politice si oricarei personalitati publice care doreste sa construiasca ceva alaturi de noi. Probabil domniile lor aveau o alta agenda." Vicepresedintele liberal Relu Fenechiu a cerut vineri scoaterea PC din USL, motivand ca "intr-o alianta serioasa deciziile nu se pot lua in urma santajului unuia dintre aliati". Crin Antonescu a precizat, luni, ca in sedinta conducerii USL nu s-a discutat propunerea vicepresedintelui liberal Relu Fenechiu de eliminare a PC din cadrul Uniunii.

Relu Fenechiu afirmase, vineri, ca este dezamagit de sefii PC, si de la Iasi, dar si de la nivel national, motiv pentru care va solicita conducerilor PSD si PNL sa gaseasca o solutie, astfel incat USL sa fie formata doar din liberali si social-democrati.

"Voi cere acest lucru conducerilor PSD si PNL. Am infiintat USL pentru a castiga alegerile si pentru a oferi romanilor o alternativa, nu pentru pofta cuiva. Cei de la PC m-au dezamagit. Au spus ca vor merge cu candidati proprii, desi au primit candidaturi in mai multe judete. Au luat sefia unui consiliu judetean, chiar daca acolo nu au nici un primar", a spus Relu Fenechiu.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus ca nu comenteaza "opera" vicepresedintelui Relu Fenechiu, cel care a cerut scoaterea PC din USL, in timp ce liderul PSD, Victor Ponta, a negat existenta unor tensiuni in cadrul Uniunii.