Secretarul general al PDL, Ioan Oltean a declarat, vineri, ca subiectul remanierii nu s-a discutat in forurile de conducere ale partidului si nici in Coalitie. Nu a fost discutat niciodata in aceasta perioada, septembrie, pana acum, in nicio structura politica mai larga sau mai putin larga, subiectul remanierii", a precizat Oltean. Secretarul general a subliniat ca Emil Boc va ramane premier pana in 2012. Presedintele Traian Basescu a declarat joi, intr-o emisiune la B1TV ca "la momentul potrivit remanierea guvernamentala este necesara".

"Eu am ramas surprins cata imaginatie au unii dintre cei care colporteaza asemenea idei. E o nebunie ca Emil Boc sa candideze acum deputat in Muntii Apuseni, Craisorul Muntilor Apuseni, si pe urma sa vina sa conduca Camera Deputatilor. Este o nebunie pe de alta parte sa ajunga in Curtea Constitutionala si sa devina presedintele. (...) Nu stiu ce va fi in 2012, cert este ca premierul va ramane premier pana la alegerile din 2012", a declarat Oltean citat de agentia Agerpres.

Secretarul general al PDL a precizat ca nu au existat discutii in forurile de conducere ale partidului legate de o posibila remaniere a unor ministri din Guvernul Boc."Nu stiu cine a adus in dezbaterea publica problema remanierii. Va informez spre luare la cunostinta ca toate hotararile se iau in structurile de conducere si ca nu a fost discutat niciodata in aceasta perioada, septembrie, pana acum, in nicio structura politica mai larga sau mai putin larga, acest subiect', a precizat Oltean.

Presedintele Traian Basescu a declarat joi, intr-o emisiune la B1 TV ca la momentul potrivit remanierea guvernamentala trebuie facuta. " Sunt convins ca la momentul potrivit se va face. Cu certitudine, o remaniere trebuie facuta", a declarat seful statului.