Presedintele Partidului National Liberal (PNL), Crin Antonescu, s-a intalnit joi, la Londra, cu vicepremierul Marii Britanii, Nick Clegg, presedinte al Partidului Liberal Democrat. Referindu-se la situatia politica din Romania, Crin Antonescu i-a transmis lui Nick Clegg faptul ca Uniunea Social Liberala a fost construita ca o alternativa la actuala putere, tocmai pentru a scoate tara din impasul in care se afla, potrivit unui comunicat remis redactiei.

Cei doi lideri au discutat si despre situatia economica din Europa. "Pentru ca, deocamdata, Uniunea Europeana este foarte ingrijorata cu privire la tarile care au adoptat moneda unica, am sustinut, impreuna cu Nick Clegg, faptul ca si Romania sau Marea Britanie au nevoie de sprijin, chiar daca inca folosesc moneda nationala", a spus Crin Antonescu.

Potrivit comunicatului citat, vicepremierul Marii Britanii a spus ca si-ar dori imbunatatirea relatiilor bilaterale cu Romania: "Sunt incantat sa ma intalnesc astazi cu un coleg, un lider al unui partid liberal european. Pentru mine si partidul meu, este extrem de important sa avem legaturi puternice cu partidele liberale europene. Marea Britanie si Romania au multe interese comune si pot munci impreuna pentru o Europa prospera. Sunt nerabdator sa imbunatatim relatiile bilaterale si cooperarea dintre cele doua tari".