Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri sera ca i-a cerut fiicei sale sa inregistreze numele "Miscarea Populara" in vederea "unei eventuale aliante" poltice, fara a oferi insa prea multe detalii pe marginea legate de acest subiect.

"Cred ca trebuie pregatita ideea de Miscare Populara pentru realizarea unei eventuale aliante, de aceea am si rugat-o pe fiica mea sa inscrie aceasta denumire", a afirmat seful statului, la postul national de televiziune.

"Nu as merge mai departe decat sa va spun ca e posibil sa se creeze o alianta sau ca poate ar trebui creata", a precizat seful statului, adaugand: "Sa vedem ce va arata alegerile din 2012".

Intrebat ce parere are de proiectul "Alba ca Zapada", anuntat de fostul sau consilieri Sebastian Lazaroiu, Basescu a spus ca "acest proiect poate exista dar nu in sensul a ceva ridicol, nu o sa gasesti partide imaculate, nu se poate".

El a tinut sa precizeze ca nu el l-a propus pe Sebastian Lazaroiu pentru postul de ministru al Muncii, "asta e joc de presa".

"A venit de la partid, eu ma asteptam si convenisem cu premierul asupra numele Sulfina Barbu (...) Am privit aceasta propunere cu surprindere dar nu am vrut sa le tai elanul. In mod sigur, Lazaroiu ar fi fost un castig pentru guvern", a comentat presedintele.

Traian Basescu a mentionat ca nu este dezamagit de activitatea lui Lazaroiu ca ministru, dar acesta nu trebuia sa critice activitatea PDL: "Dupa ce mai faci niste declaratii in care spui ca nu te-ai inscrie intr-un partid ca asta, cand ai nevoie sa promovezi vreo 7-8 legi anul asta...pentru ce mai torni gaz pe foc?"

"Voi continua sa colaborez cu dl Lazaroiu", a adaugat acesta.