Social-democratii s-au intalnit luni seara pentru a lua primele masuri dupa anuntarea sustinerii candidaturii lui Sorin Oprescu pentru Primaria Capitalei si l-au nominalizat pe senatorul Miron Mitrea drept seful campaniei electorale a partidului pentru alegerile locale din Bucuresti, potrivit Mediafax. Propunerea a venit din partea presedintelui PSD, Victor Ponta care a reusit sa elimine implicarea lui Marian Vanghelie in campania pentru Bucuresti. Totodata, Ponta a impus si coordonatori de campanie pentru organizatiile de sector, preluand astfel puterea sefiilor de sector, fideli lui Vanghelie.

"Voi fi coordonatorul campaniei PSD pe Bucuresti si implicit ma voi ocupa si de campania candidatului Sorin Oprescu. In zilele urmatoare voi stabili echipa cu care voi lucra, urmeaza sa am o discutie si cu Andrei Chiliman. Ne apucam de treaba, deoarece urmeaza o campanie complicata pentru USL, nu este o treaba usoara", a declarat pentru gandul.info Miron Mitrea, cel care spune ca in alegerea sa a contat, pe langa experienta, si increderea.

"Victor Ponta m-a propus, Sorin Oprescu a fost de acord, la fel si Crin Antonescu", a subliniat Miron Mitrea.

"Cel care l-a dorit pe Mitrea sef de campanie a fost chiar Sorin Oprescu. Victor Ponta ne-a anuntat despre aceasta intentie a primarului Capitalei", au declarat surse din conducerea PSD.

O a doua mutare decisa luni seara o constituie stabilirea unor coordonatori pentru fiecare organizatie a PSD din Bucuresti. Astfel, vicepresedintele Titus Corlatean se va ocupa de Sectorul 1, Rodica Nassar - Sectorul 2, Robert Negoita - Sectorul 3, Corina Cretu - Sectorul 4, Marian Vanghelie - Sectorul 5 si Ecaterina Andronescu de Sectorul 6: "Eu voi raspunde pentru rezultatele filialei. Trebuie sa ne apucam de treaba", a declarat pentru gandul.info vicepresedintele Robert Negoita.

De asemenea, s-a discutat si posibila nominalizare a lui Ionut Vulpescu pentru functia de purtator de cuvant al PSD Bucuresti.

O a treia masura luata la nivel organizatoric o constituie intarirea echipei Secretariatului general la nivel national. La ultima sedinta a Comitetului Executiv, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a criticat activitatea Secretariatului General, afirmand ca filialele nu sunt pregatite pentru alegerile de anul viitor. Pentru intarirea echipei de la Secretariatul General a fost propus Eugen Bejinariu care va ocupa functia de secretar executiv la nivel national pe probleme organizatorice. "Bejinariu se va ocupa si de relatia cu PSD Bucuresti", au declarat surse din conducerea PSD.

Echipa de campanie coordonata de Miron Mitrea urmeaza sa fie definitivata in urmatoarele saptamani.

In urma cu o saptamana Hotnews.ro a scris ca presedintele PSD, Victor Ponta a intrat in conflict cu secretarul general Liviu Dragnea pe tema organizarii alegerilor interimare la PSD Bucuresti. Potrivit surselor din interiroul PSD, Ponta dorea sa amane alegerile la sefia PSD Bucuresti pentru ca nu a reusit sa gaseasca un candidat puternic care sa castige in fata lui Marian Vanghelie in timp ce secretarul general Liviu Dragnea a pledat pentru organizarea rapida a alegerilor interne, la sfarsitul lunii septembrie.

Dupa mazilirea lui Marian Vaghelie, Victor Ponta a testat apele la nivelul conducerii partidului propunandu-l pe Dan Sova ca viitor candidat la sefia organziatiei de Bucuresti. Social-democratii au respins categoric propunerea. In vara, numele lui Eugen Bejenariu a fost vehiculat atat in interiroul PSD cat si in presa drept viitor candidat la sefia organizatiei. Din nou, candidatul lui Ponta a fost cotat cu sanse mici de sustinere.

Ponta a schimbat strategia si a cerut amanarea alegerilor la sefia PSD Bucuresti pentru a castiga suficient timp sa inlocuiasca liderii de sector, fideli lui Marian Vanghelie. Potrivit surselor Hotnews.ro, Liviu Dragnea i-ar fi cerut lui Ponta sa dea drumul la alegerile pentru sefia PSD Bucuresti la sfarsitul lunii septembrie.

Dragnea i-ar fi spus lui Ponta ca risca ca organizatia sa piarda alegerile din 2012 daca nu va avea o conducere stabila care sa demareze strategia pentru campania electorala. Pozitia lui Dragnea la iritat pe Victor Ponta care i-a reprosat ca a trecut in tabara lui Marian Vanghelie.