Curtea de Apel Bucuresti a admis, luni, recursul lui Dan Diaconescu si a admis inregistrarea ca formatiune politica a Partidului Poporului - Dan Diaconescu, informeaza Agerpres.

Hotararea CAB este definitiva.

Cateva zeci de sustinatori au venit la instanta pentru a astepta decizia judecatorilor, potrivit Mediafax.

La termenul din 17 august, doi dintre contestatarii PP-DD, Constantin Cojocaru si Neculai Dorus, au cerut instantei suspendarea judecarii recursului invocand faptul ca au castigat deja, in prima instanta, dreptul de a infiinta Partidul Poporuluii - Legea Cojocaru.

Dupa deliberare, instanta Curtii de Apel Bucuresti a respins cererea celor doi, dar nu a continuat dezbaterile, stabilind un nou termen pentru judecarea recursului in 22 septembrie. Avocatul lui Diaconescu, Catalin Daniel Fenechiu, a depus la Curtea de Apel Bucuresti, o cerere de schimbare a termenului de judecata din 22 septembrie intr-unul mai apropiat, cerere care a fost admisa, iar termenul a fost stabilit pentru 15 septembrie.

Cererea de infiintare a Partidului Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD) a fost inregistrata la Tribunalul Bucuresti in 12 aprilie, dupa ce, la inceputul aceleiasi luni, Curtea de Apel Bucuresti a respins definitiv o alta cerere a patronului OTV de infiintare a Partidului Poporului.

Avocatii lui Dan Diaconescu sustineau, in aprilie, ca pentru noua actiune de infiintare de partid, cu titulatura Partidul Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD), au fost adunate aproape 50.000 de semnaturi, din Bucuresti si din tara.