PC va candida pe liste separate la alegerile locale din 2012, a declarat luni presedintele conservatorilor, Daniel Constantin, care a precizat ca anuntul facut de Ponta si Antonescu privind sustinerea lui Sorin Oprescu la Primaria Capitalei este "doar o intentie".

“PC a decis si va candida pe liste separate la alegerile locale in toata tara”, “cu exceptia locurilor unde lucrurile au fost deja negociate cu USL”, a precizat Constantin.

Pana in prezent, au fost negociate in cadrul USL candidaturile pentru Consiliile judetene si primariile resedinta de judet, PC urmand in acest caz sa participe singur la restul primariilor si pentru functiile de consilieri locali.

"Decizia de azi, intentia anuntata de dl. Ponta nu e statutara si nu e conforma cu protocolul USL", a spus acesta, adaugand ca asteapta ca acest subiect sa fie discutat in viitoarea sedinta a USL in conditiile in care, potrivit statutului uniunii, "deciziile trebuiesc luate prin consens".

El a precizat ca PC are un "candidat foarte iubit" in Bucuresti - Cristian Popescu Piedone - care si-a dovedit competenta.

Constantin a adaugat ca isi doreste ca Cristian Popescu Piedone sa candideze la Primaria Bucurestiului nu dintr-un “orgoliu personal, ci pe sondaje care in momentul de fata arata ca este dorit si la municipiul Bucuresti”.

Daniel Constantin a subliniat ca PC a fost principalul sustinator al “coagularii fortelor de opozitie din Romania” iar conservatorii considera in continuare ca “obiectivul de a consolida USL a primordial”.

Intrebat de ce nu a participat la discutiile privind sustinerea USL pentru candidatul independent Sorin Oprescu, Daniel Constantin a raspuns ca nu a putut sa ia legatura cu Ponta pentru a discuta acest subiect.

Declaratia sa vine dupa ce Victor Ponta si Crin Antonescu au anuntat, cu cateva ore in urma, sprijinul USL pentru actualul primar al capitalei, Sorin Oprescu.