Presedintele PDL Dolj, Radu Berceanu, a declarat sambata ca fostul ministru al Muncii Sebastian Lazaroiu, revocat din functie vineri, era "un fel de prezicator in politica, un fel de Tata Omida, ostentativ de independent", transmite Mediafax. Berceanu a spus ca Lazaroiu a facut o serie de gafe prin declaratiile despre PDL, mentionand ca acesta trebuia "taxat" la un moment dat.

Radu BerceanuFoto: AGERPRES

"Era un fel de prezicator in politica, un fel de Tata Omida, ostentativ de independent. Si asa..., cah - orice atingere cu Partidul Democrat era o mare problema", a declarat Berceanu, cu o mimica sugestiva.

Vineri dupa-amiaza, premierul Emil Boc a inaintat presedintelui Traian Basescu cererea de revocare a lui Sebastian Lazaroiu si inlocuirea lui cu Sulfina Barbu. Ulterior, Basescu a semnat decretul de eliberare din functie a lui Lazaroiu si decretul de numire in functia de ministru al Muncii a Sulfinei Barbu.

Reamintim ca Lazaroiu a declarat joi intr-un interviu pentru Gandul ca Dinu Patriciu are usa deschisa in PDL pentru a lucra la proiectul de coagulare a fortelor de centru dreapta. Democrat liberalii s-au aratat deranjati de invitatia lansata lui Patriciu iar secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat ca Lazaroiu recidiveaza nepermis de mult si ca ar trebui sa tina cont ca a fost pus in functie de partid.

Lazaroiu, fost consilier prezidential, este considerat un apropiat al presedintelui Basescu.