Presedintele PNG, George Becal, a declarat sambata ca doreste ca partidul pe care il conduce sa intre intr-o alianta de dreapta, eventual "Miscarea Populara", transmite Mediafax. Becali a nominalizat ca posibili parteneri PDL, UNPR si Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu, el spunand ca eventuala alianta de dreapta s-ar putea chema "Miscarea Populara Totul pentru Tara".

Becali, un patron nervosFoto: Agerpres

Becali a spus ca atunci cand a auzit de inregistrarea "Miscarii Populare" s-a gandit ca presedintele Traian Basescu "va face o noua gandire, o noua miscare", adaugand ca nu a avut nicio negociere sau discutie cu vreun lider al partidelor pe care le-a nominalizat si nici cu seful statului: "La ora asta sunt doar la nivel de barfe. Nu am nicio intelegere oficiala, doar ce se vorbeste pe la spate de diversi politicieni. Nu am o confirmare oficiala a domnului presedinte Traian Basescu, nu am avut niciun fel de intalnire cu el. Nici discutii cu PDL, dar eu am oameni in partid care au functii date de PDL, cum este la Consiliul General al Capitalei".

Intrebat daca va pune conditii, in cazul in care va fi invitat sa faca parte din eventuala alianta de dreapta, Becali a raspuns ca va cere doar ca din sigla sa faca partea crucea sau alt simbol al credintei crestine.

Liderul PNG a mai afirmat ca nu crede ca PDL va ramane in actuala formula: "Asta e ce aud eu vorbindu-se, despre foarte multe variante si strategii ca sa ia, impreuna cu celelalte partide, peste 50%, ca sa nu vina USL la guvernare".

Intrebat daca ar face o alianta cu USL, Becali a raspuns: "Eu in barca asta nu intru, pentru ca USL este de stanga, iar eu nu pot fi decat de dreapta. In plus, acolo este Ponta, care a spus ca este interzis la dreapta. Acesta este sloganul lui, interzis la dreapta. Eu nu am cum sa ma duc cu un om care imi interzice sa ma duc la dreapta pentru ca eu m-am nascut de dreapta, sangele meu e de dreapta". Liderul Partidului Noua Generatie a precizat ca nici cu liberalii nu ar face o alianta, pentru ca "PNL e USL", dar nici cu PRM, insa nu ar avea nimic impotriva daca aceasta formatiune ar intra in alianta de dreapta.

George Becali a mai precizat ca, daca PNG nu va fi invitat sa intre intr-o alianta de dreapta, partidul va merge singur in alegeri, iar el va candida la prezidentiale.