Vasile Lupu a fost ales sambata presedinte al Partidului National Taranesc Crestin Democrat, el inlocuindu-l in aceasta functie pe Aurelian Pavelescu, transmite Agerpres. ''Nu va multumesc pentru misiunea pe care mi-ati dat-o. Avem o misiune grea, nu putem reusi decat impreuna si daca m-ati votat va cer si ascultare. Nu ca la manastire, nu ca in armata, dar retineti ca sunt un lup batran", a spus Lupu, in fata delegatiilor prezenti la lucrarile Congresului extraordinar desfasurat sambata la Palatul Parlamentului.

Vasile LupuFoto: Agerpres

Motiunea lui Lupu si alegerea sa in functia de presedinte au fost votate de 752 din cei 760 de delegati, un vot a fost declarat nul, iar sapte voturi impotriva.

Delegatii au votat si pentru functia de vicepresedinte, aceasta revenindu-i fostului presedinte al partidului, Aurelian Pavelescu, in timp ce functia de secretar general a fost obtinuta de Vasile Toader. Presedinte al Comitetului National de Conducere a fost ales Lucian Orasel.

Delegatii i-au alespntcd pe cei 27 de vicepresedinti si 15 membri supleanti.

Dupa alegerea sa, Vasile Lupu a afirmat ca "avem o misiune grea, nu putem reusi decat impreuna si daca m-ati votat va cer si ascultare. Nu ca la manastire, nu ca in armata, dar retineti ca sunt un lup batran", el adaugand ca "daca ne vom pierde timpul in fleacuri, rafuieli, degeaba ne-am intalnit. Ne-am intalnit sa slujim tara. Mergeti in tara si spuneti ca Vasile Lupu e presedintele PNTCD".

Lupu a spus ca isi doreste restabilirea adevarului privind monarhia constitutionala si revenirea la aceasta forma de guvernamant.

Lupu i-a luat locul lui Aurelian Pavelescu in fruntea PNTCD, acesta fiind ales presedinte al partidului la Congresul extraordinar din 17 iulie 2010, in urma demisiei lui Marian Milut.

Peste 700 de delegati din toata tara au participat sambata, la Palatul Parlamentului, la cel de-al VII-lea Congres extraordinar al Partidului National Taranesc Crestin si Democrat (PNTCD).

In ultimii ani, mai multe factiuni ale PNTCD, conduse de Radu Sarbu, Victor Ciorbea, Gheorghe Ciuhandu sau Aurelian Pavelescu, s-au luptat pentru sefia partidului.

Lupu a anuntat de altfel ca in cazul in care va fi contestat la sefia partidului de gruparea Ciorbea, ''isi va pune in joc centura'', precum luptatorii. El a tinut sa precizeze ca a acceptat sa candideze la sefia PNTCD in speranta ca va reusi sa ''stabilizeze'' partidul si a sustinut ca gruparea Ciorbea, Ciuhandu, Sarbu timp de 11 ani a blocat orice initiativa de relansare a PNTCD.