Presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a declarat vineri ca actualul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, este nominalizarea conservatorilor pentru Primaria Capitalei, transmite Agerpres. Constantin a spus ca in urma ultimelor sondaje exista sanse mari ca Piedone sa fie nominalizat de USL candidat la functia de edil sef. Rugat sa comenteze afirmatiile lui Constantin, presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus ca "nu are nimic de declarat".

Cristian Popescu PiedoneFoto: Agerpres

Intrebat de jurnalisti daca Cristian Popescu Piedone va fi nominalizarea PC pentru Primaria Capitalei, Constantin a raspuns: "Evident este nominalizarea PC si cred ca daca vom gandi la rece si ne vom uita la ultimele sondaje exista sanse mari sa fie chiar nominalizarea USL. Dar noi intelegem ca in primul rand este important ca USL sa functioneze, ca atare nu am iesit foarte mult sa facem un mare caz vizavi de faptul ca Piedone s-ar afla pe primul loc in Bucuresti".

In opinia lui Daniel Constantin, actualul primar al sectorului 4 ar trebui sa fie inclus in sondajele realizate de USL pentru Primaria Capitalei: "Eu cred ca ar trebui sa facem un sondaj de opinie mai ales ca sunt personalitati in toate cele trei partide care si-ar dori sa candideze si este un lucru absolut firesc si democratic sa le dam ocazia macar sa fie masurati in sondaje de opinie. Din acest motiv cred ca ar trebui sa nu ne grabim cu nominalizarea la Primaria Capitalei".

El a aratat ca in cadrul sedintei Aliantei de Centru Dreapta (ACD) de vineri se va discuta si despre subiectul candidaturii la Primaria Bucuresti: "Este un subiect pe care unii vor sa-l trateze destul de rapid. Eu sunt de parere sa nu ne grabim vizavi de nominalizarea unui candidat la municipiul Bucuresti mai ales ca unele sondaje oarecum au intors lucrurile intr-o alta directie".

Rugat ulterior sa comenteze afirmatiile lui Daniel Constantin, presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus: "Nu am nimic de declarat. Nu am convocat nicio conferinta de presa. Domnul presedinte Daniel Constantin a spus aici cateva lucruri si cand avem nevoie o sa cautam".

Intrebat daca Cristian Popescu Piedone va intra in sondaje pentru o candidatura la Primaria Bucuresti, liderul liberal a afirmat ca USL este o constructie importanta care trebuie consolidata.