Prim-vicepresedintele PDL Teodor Baconschi a anuntat, joi, ca a intrat in blogosfera si ca doreste sa creeze un spatiu in care sa "uneasca vocile in suflul unei largi miscari populare de reinnoire a dialogului dintre politica si societate". Demersul lui Baconschi apare la doua zile dupa ce site-ul Madame Blogary care promova politicile de dreapta s-a transformat in Asociatia Blogary al carei scop "este crearea unei platforme online de promovare si dezbatere a principiilor si politicilor neoconservatoare". Coincidenta sau nu, la inceputul saptamanii Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci a inregistrat marca Miscarea Populara, demers initiat de Ioana Basescu.

"Am deschis acest blog pentru ca vocea mea sa ajunga la cat mai multi dintre dvs. - oameni preocupati ca si mine de soarta acestei tari sau pur si simplu interesati de gandurile si viziunea celorlalti. Astazi, vocea multora dintre noi ramane suspendata undeva in eterul siturilor si blogurilor. Dar forta cuvantului este imensa. Impreuna, avem un glas puternic, deslusit. Impreuna, reprezentam suflul unei ample miscari populare de reinnoire a politicului", scrie prim-vicepresedintele PDL peblogul sau.

La inceputul saptamanii, site-ul Madam Blogary, unde Sebastian Lazaroiu a vorbit pentru prima oara de Alba ca Zapada, a anuntat ca se transformat in asociatie al carei scop este promovarea si dezbaterea politicilor neoconservatoare. Membrii fondatori ai Asociatiei Blogary sunt Mirel Axinte, consilier al Ministrului Muncii, Sebastian Lazaroiu, Mihail Neamtu, Bogdan Ciuhu, Razvan Cucui, Florin Cojocaru si Adrian Miron.

In anuntul facut se precizeaza ca Asociatia Blogary nu este Controversata Alba ca Zapada ci "lupul care o papa pe Scufita Rosie". "Incepand de azi, Asociatia Blogary e operationala. Are personalitate juridica, sediu, e inregistrata la fisc, are conturi (nu si bani in ele), are chiar si un formular de adeziune. Deci poate primi membri. PS. Asociatia Blogary nu e Alba ca Zapada. E lupul care o papa pe Scufita Rosie", anunta blogary.ro.

Tot la inceputul saptamanii OSIM a anuntat ca solicitarea Ioanei Basescu de a inregistra marca Miscarea Populara a fost acceptata.

Proiectul Miscarea Populara a fost promovat in presa pentru prima oara de Sebastian Lazaroiu iar liderii PDL au facut numeroase declaratii despre coagularea unei forte de centru dreapta. Miscarea Populara are ca punct de plecare reinventarea PDL, bazata pe ideile si analizele prezentate in nenumarate randuri in presa de fostul consilier prezidential si actualul ministru al Muncii, Sebastian Lazaroiu.

Mesajul principal al viitoarei Miscari Populare este reformarea statului. Strategia PDL vizeaza concentrarea mesajelor pe masurile aplicate de Guvernul Boc, explicarea reformelor care au avut ca scop stabilizarea Romaniei si atragerea tinerilor prin intermediul retelelor de socializare.

Miscarea Populara va functiona pe doua componente: politica si civica. Democrat-liberalii vizeaza atragerea partidelor mici de pe scena politica romaneasca cu doctrina populara: PNTCD si PER, dar si o alianta electorala cu UNPR-ul lui Gabriel Oprea. Pe partea civica, PDL mizeaza pe fundatiile si ONG-urile de casa: Institutul de Sudii Populare (ISP), Centrul de Analiza si Dezvoltare Institutionala (CADI), Fundatia Crestin Democrata.