Alegerile interimare ale organizatiei PSD Bucuresti creaza disensiuni la nivelul conducerii PSD. Surse social-democrate au declarat pentru HotNews.ro ca Victor Ponta vrea sa amane alegerile la sefia PSD Bucuresti pentru ca nu a reusit sa gaseasca un candidat puternic care sa castige in fata lui Marian Vanghelie. In schimb, secretarul general Liviu Dragnea pledeaza pentru organizarea rapida a alegerilor interne, la sfarsitul lunii septembrie. Situatia de la PSD Bucuresti scoate la suprafata nemultumirile liderilor PSD la adresa lui Liviu Dragnea care, sustin sursele citate, este acuzat de lipsa de implicare in strategia partidului si risca sa fie tras pe linie moarta.

Dupa mazilirea lui Marian Vaghelie, Victor Ponta a testat apele la nivelul conducerii partidului propunandu-l pe Dan Sova ca viitor candidat la sefia organziatiei de Bucuresti. Social-democratii au respins categoric propunerea. In vara, numele lui Eugen Bejenariu a fost vehiculat atat in interiroul PSD cat si in presa drept viitor candidat la sefia organizatiei. Din nou, candidatul lui Ponta a fost cotat cu sanse mici de sustinere.

Sursele citate sustin ca Ponta a schimbat strategia si doreste amanarea alegerilor la sefia PSD Bucuresti pentru a castiga suficient timp sa inlocuiasca liderii de sector, fideli lui Marian Vanghelie. Sursele citate spun ca oamenii lui Ponta de la sectorul 1 au semnat o petitie prin care cer inlocuirea lui Tudorache din functie pe motiv ca nu gestioneaza bine organziatia si actioneaza in interes propriu.

Contactat de HotNews.ro, presedintele Victor Ponta sustine ca nu a primit nicio scrisoare de la membrii organizatiei sector 1 si ca prioritatea PSD este desemnarea candidatilor de sector si nu organizarea alegerilor interne. "Nu am primit nicio scrisoare de revocare a lui Tudoarache. Prioritatea noastra este desemnarea candidatilor de sectoare si castigarea alegerilor din 2012. Nu vreau sa va spun cand se vor organiza alegeri la PSD Bucuresti", a declarat Ponta.

Potrivit surselor citate, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea i-ar fi cerut lui Ponta sa dea drumul la alegerile pentru sefia PSD Bucuresti la sfarsitul lunii septembrie. Dragnea i-ar fi spus lui Ponta ca risca ca organizatia sa piarda alegerile din 2012 daca nu va avea o conducere stabila care sa demareze strategia pentru campania electorala. Pozitia lui Dragnea la iritat pe Victor Ponta care i-a reprosat ca a trecut in tabara lui Marian Vanghelie. Conflictul dintre cei doi a alimentat nemultumirile din interiroul PSD la adresa secretarului general.

Activitatea lui Dragnea, contestata in PSD

Sursele HotNews.ro sustin ca la nivelul conducerii PSD exista o nemultumire generala fata de activitatea secretarului general al PSD si de modul cum acesta gestioneaza pregatirile pentru viitoarea campanie electorala. Atat Ion Iliescu cat si Adrian Nastase si-ar fi exprimat nemultumirea la adresa lui Dragnea in sedintele de la partid.

Social-democratii sunt iritati de lipsa unei strategii pe termene lung si de lipsa de implicare a lui Dragnea in alegerile partiale de la Neamt. Mai mult de atat, social democratii il suspecteaza pe Dragnea ca si-a facut propria campanie de sustinere in teritoriu, in loc sa-l preocupe strategia de imagine si problemele USL.

"Stare generala in PSD este ingrijorarea. Nu s-a facut nimic in teritoriu, am pierdut alegerile de la Neamt, in timp ce Dragnea se distra cu Mazare in Brazilia. Nu exista niciun proiect, nu avem strategie de comunicare, nu se intampla nimic in PSD. In teritoriu sunt in continuare probleme la Buzau, la Iasi, conflictele nu s-au rezolvat iar Dragnea lipseste din peisaj. In ritmul asta, nu avem nicio sansa sa obtinem 50+1 la alegerile in 2012", au declarat sursele sociale-democrate.

Liderii PSD cauta solutii pentru a reactiva atat partidul cat si USL. La nivelul conducerii PSD nu s-a pus problema inlocuirii lui Liviu Dragnea dar a fost scos in fata fostul negociator sef al PSD, Victor Hrebenciuc. In urma cu o saptamana, partidul s-a folosit de talentul acestuia de negociator, fiind trimis la tratativele cu UDMR. Dupa o pauza de doi ani in politica romaneasca, Hrebenciuc a particpat la intalnirea PSD cu UDMR pe tema revizuirii contitutiei si a schimbarii legii electorale.

Sursele social-democrate sustin ca Hrebenciuc se va ocupa pe viitor de negocierile cu celelalte partide politice, avand in vedere abilitatile si relatiile pe care le are.