Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, dupa sedinta BPN al partidului, ca parlamentarii opozitiei vor vota impotriva numirii lui Leonard Orban la conducerea Ministerul Fondurilor Europene ce urmeaza a fi creat.

Ponta a spus ca opozitia are trei mari conditii pentru a fi de acord cu infiintarea noului minister si numirea unui titular al portofoliului, transmite Mediafax.

Una dintre conditii este sanctionarea ministrilor care au gestionat prost absorbtia fondurilor europene, respectiv ministrul Dezvoltarii, ministrul Internelor si ministrul Muncii, a precizat presedintele PSD.

"Este clar ca numirea unui ministru in plus are rostul doar sa-i spele de pacate pe cei patru, complet neperformanti", a adaugat el.

O alta conditie mentionata de Ponta este ca noul minister sa aiba atributii foarte clare.

"Deocamdata, este vorba de un ministru fara portofoliu, fara maini si fara picioare, un ministru doar de fatada", a spus el.

O alta conditie a USL este schimbarea legislatiei in domeniu "pentru eliminarea interventiei politice a MDRT" in intocmirea proiectelor si aprobarea finantarii.

"Este clar ca acest minister nu a fost infiintat pentru a absorbi fonduri europene, ci pentru a spala imaginea unor ministri, asa ca vom vota impotriva. Doar daca cele trei conditii vor fi indeplinite, dar evident ca ele nu vor fi indeplinite", a mai afirmat Ponta.

Premierul Emil Boc a anuntat ca miercuri va trimite Parlamentului propunerea ca Leonard Orban sa fie desemnat ministru al Fondurilor Europene.