Presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea a declarat, vineri la Craiova, ca Miscarea Populara este ''necesara'' si vizeaza o coagulare a fortelor de dreapta care sa fie unite in acelasi proiect, ''fie politic, fie de tara". Udrea a precizat ca nu se pune problema unei comasari cu partidul lui Gabriel Oprea ci UNPR va ramane alaturi de PDL ca partener de guvernare.

''O coagulare a fortelor de dreapta este necesara si mai ales atunci cand ai un Guvern care duce o politica de dreapta si are nevoie de sustinere in Parlament pentru masurile pe care le ia, cu certitudine ca este nevoie ca adevaratele forte de dreapta sa fie unite in acelasi proiect: fie ca este un proiect politic, fie ca este un proiect de tara, de societate'', a declarat Udrea, citata de agentia Agerpres.

In opinia ministrului Dezvoltarii Regionale, Micarea Populara trebuie sa cuprinda toate fortele care sunt pentru modernizarea si progresul Romaniei.

"Nu avem niciun fel de gand sa absorbim UNPR-ul in PDL si nici nu cred ca ar fi o solutie, pentru ca PDL este un partid de dreapta, UNPR este un partid de centru-stanga, dar avem o colaborare foarte buna in interiorul coalitiei de guvernare. (...) Cred ca mai degraba Miscarea Populara ar putea cuprinde, toate fortele care sunt alaturi de proiectul initiat de PDL, un proiect pentru Romania in care sa se adune toti cei care vor si au puterea sa o faca, vor sa traga Romania din criza economica", a explicat Udrea.

Tot mai multe voci din PDL sau care graviteaza in jurul PDL vorbesc in ultima perioada despre o mare Miscare Populara care sa acopere partea dreapta a esichierului politic. Printre primii care au vorbit - cifrat - despre aceasta miscare s-a numarat Sebastian Lazaroiu, cu a sa celebra Alba ca Zapada.

La nivelul partidului se lucreaza intens la un proiect care vizeaza schimbare siglei si a culorii. Surse politice au declarat pentru Hotnews.ro ca miscarea populara este un proiect pentru alegerile din 2012 care ar putea reuni sub acelasi nume UNPR-ul lui Gabriel Oprea, fundatii si ong-uri apropiate de PDL. Aceleasi surse sustin ca Teodor Baconschi, cu Fundatia Crestin Democrata, si Valeriu Stoica, cu Institutul pentru Studii Populare, ar putea constituii Miscarea Populara.

Ioana Basescu, a depus, in 11 aprilie, la OSIM o cerere de inregistrare a marcii "Miscarea Populara", domeniile asociate fiind educatie, instruire, divertisment, servicii stiintifice si tehnologice, crearea calculatoarelor, servicii juridice, personale si sociale.