​Teodor Baconschi despre Miscarea Populara: UNPR are propria nisa. PNTCD ar putea sa revina ca element in aceasta constructie

de Luminita Pirvu     HotNews.ro
Joi, 8 septembrie 2011, 19:48 Actualitate | Politic


Teodor Baconschi
Foto: Agerpres
Prim-vicepresedintele PDL Teodor Baconschi, totodata fondatorul Fundatiei Crestin-Democrate, declara intr-un interviu Hotnews.ro ca unificarea fortelor de centru dreapta este un proiect pe termen lung bazat pe sprijinul civic. Baconschi nu vede o alipire a PDL de UNPR in viitoarea miscare populara, ci mai degraba o apropiere de vechiul PNTCD. "Singurele partide populare din Romania sunt PDL, UDMR si PNTCD, ultimul este intr-o situatie de avarie pe care o deplangem, dar ar putea sa revina ca element in aceasta constructie",  a declarat Baconschi.

 • Context: Tot mai multe voci din PDL sau care graviteaza in jurul PDL vorbesc in ultima perioada despre o mare Miscare Populara care sa acopere partea dreapta a esichierului politic. Printre primii care au vorbit - cifrat - despre aceasta miscare s-a numarat Sebastian Lazaroiu, cu a sa celebra Alba ca Zapada. O noua confirmare a venit joi, cind Sever Voinescu, purtatorul de cuvint al PDL, a declarat pentru Gandul ca exista discutii pe aceasta tema inclusiv cu membri ai PNL. Cititi in interviul de mai jos cu Teodor Baconschi mai multe detalii despre aceasta tema.

Reporter: Liderii PDL vorbesc public despre lansarea unei  miscari populare care vizeaza unificarea fortelor de centru-dreapta din Romania. Concret, despre ce este vorba?
Teodor Baconschi: Trebuie sa plecam de la fapte: avem o majoritate de cetateni romani care doresc continuarea reformei ca baza pentru economia sustenabila. Acest lucru necesita un vehicul politic puternic. E clar ca nu trebuie sa reluam conceptul CDR, dar personal am militat intodeauna in interiorul PDL pentru unificarea tuturor fortelor de centru-dreapta.

Concret, este nevoie si de un suflu civic, de sprijinul mai larg al unor organizatii patronale si de ONG-uri care, la randul lor, militeaza pentru modernizarea Romaniei pe baza unor politici de dezvoltare economica sustenabila si cu mai putin asistentialism, cu un stat care sa nu apese excesiv pe umerii contribuabililor.

Reporter: Au aparut tot mai multe informatii despre o colaborare foarte stransa sau chiar o posibila unificare intre Fundatia Crestin Democrata si CADI (Centrul de Analiza si dezvoltare). Ce se va intimpla?
Teodor Baconschi: Nu este vorba de o fuziune intre cele doua, fiecare isi pastreaza identitatea, dar cred ca Fundatia Crestin Democrata are in vocatia ei o contibutie clara la unificarea unei platforme de centru dreapta impreuna cu cei de la CADI si impreuna cu diverse alte organizatii non guvernamentale, fundatii civice sau politico-civice care doresc modernizarea accelarata si rationala a Romaniei.

Reporter: Dincolo de concentrarea la nivel civic, se vorbeste despre o miscare populara care sa cuprinda si elemente politice, alianta cu UNPR de exemplu....
Teodor Baconschi: Nu am avut pana in prezent in sedinta Biroul Permanent al Partidului discutii pe subiectul unificarii tuturor miscarilor de centru dreapta.  UNPR are propria sa nisa, este un partid de centru-stanga si este doar un partener in Coalitia de guvernare. Nu cred ca are interesul doctrinar pentru o astfel de constructie. Singurele partide populare din Romania sunt PDL si UDMR si PNTCD, ultimul este intr-o situatie de avarie pe care o deplangem, dar ar putea sa revina ca element in aceasta constructie.

Reporter: Pe cine mai vedeti in aceasta contsructie ?
Teodor Baconschi: Cred ca societatea civila ne ofera un orizont foarte larg de miscare si o baza ampla pentru acesta miscare.

Reporter: S-a vorbit despre re-brenduire, o noua sigla, sub un nou nume....
Teodor Baconschi: In ce ma priveste, consider ca PDL trebuie sa-si consolideze identitatea politica in jurul unei doctrine clare si ca principala forta populara in Romania. PDL trebuie sa continue acest proces de cristalizare a propriei identitati pe centru-dreapta.

Nu e vorba de schimbarea siglei si a culorii tematice, este vorba de o transformare a unei mari organizatii politice si acest lucru se face prin construirea mesajului pe baza valorilor populare, a politicilor publice, si tine de mentalitatea interna a organizatiei. Exista deja o baza in acest sens pentru ca politica asumata de Guvern in reforma statului este de centru-dreapta si vom continua sa inspiram acest travaliu intern in organizatie.

Reporter: Cand se lanseaza acest proiect?
Teodor Baconschi: Nu este vorba de timing electoral. Aici este vorba de cristalizarea pe termen lung a doi poli normali in orice democratie: de stanga si de dreapta. Esenta este moderatia, compatibilitatea cu standardele europene si fiecare partid de dreapta sau de stanga va trebui sa continue acest proces de europenizare.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2783 vizualizari

 • +5 (11 voturi)    
  unpr are propira nisa (Joi, 8 septembrie 2011, 20:12)

  brozef [anonim]

  familie si prieteni...100/200 de voturi la nivel national... maxim

  daca fac un scor mai mare de atat inseamna ca cineva a furat voturi pentru ei
  • +1 (7 voturi)    
   UNPR a inceput sa adune nemultumiti. (Joi, 8 septembrie 2011, 21:24)

   mircea [anonim] i-a raspuns lui brozef

   Multi nemultumiti din PSD si PNL au inceput sa migreze spre UNPR.Sunt oameni care nu pot accepta PDL din varii motive si care nu inteleg uniunea PSD cu PNL.Sau nu o accepta.Asa ca UNPR are propria nisa de stanga-dreapta(PSD,PNL).
   • -1 (3 voturi)    
    pozitionare (Vineri, 9 septembrie 2011, 7:15)

    precaut [anonim] i-a raspuns lui mircea

    prin ce a aratat pana acum, UNPR e de centru-stanga. Compara programul lor politic si economic cu pomenile promise de USL si vei vedea. Sub influenta CRESCANDA a lui Ilici (vorbind prin gura lui Ponta) PSD luneca spre stanga.
   • +1 (5 voturi)    
    Nisa (Vineri, 9 septembrie 2011, 8:12)

    DanB [utilizator] i-a raspuns lui mircea

    Nisa lor este cea a parlamentarilor santajabili si cu dosare grele pe la DNA, nicidecum a nemultumitilor. Ii vezi pe Oprea, Ontanu, Miki Spaga etc nemultumiti ?
   • +1 (3 voturi)    
    penele si dreapta .. (Vineri, 9 septembrie 2011, 8:43)

    panfilache [anonim] i-a raspuns lui mircea

    pnl a aparut ca alternativa la partidul conservator, fiind perceput ca un partid de stanga.
    vei articlolele lui eminsecu dela timpul.
    dupa aparitia social democratilor, liberalii au ocupat o pozitie de centru- centru stanga.
    dupa disparitia conservatorilor, locul pe dreapta a fost luat de pnt, format din partidul national al lui maniu si partidul taranesc al lui mihalache.
    pnl a rams in centru.
    dupa ...amplele miscari lovirutioare ilici(s)te, cand s'au reinfiintat partidele istorice, campeanu a incercat resuscitarea pnl.
    dar, vai, si'a bagat aghiuta coada. se pare ca prin actiunile baietilor cu ochii albastrii, care controleaza tot ce misca'n tzara asta, raul, ramul..
    deci cu sprijinul cataramei si conului dinu, pnl a luat locul la nivel iorpean, in centrala liberala, care, este asesata in centru stanga, la bruxelles.
    iar in tzara, locul grivco.
    asa ca, mai domol cu penele si dreapta.
    unpr are elemente amestecate, ale liberallizmului ioropean si ale social democratiei.
    psd ramane la stanga, un partid socialist.
    incet, unpr va colecta oamenii mai scoliti, care mai gandesc si nu acira, din acea parte a populatiei.
    deci, de la pnl campeanu, prin pnl tineretea, pnl catarama, acum la pnl porumbacu.
    prin casatorie, penele-porumbacu, a pus verigheta si geaca rosie, distantandu'se de centru.
    cam atat.
    • +1 (3 voturi)    
     Ceva istorie... (Vineri, 9 septembrie 2011, 12:52)

     Sore [anonim] i-a raspuns lui panfilache

     Cunoasteti o istorie foarte aproximativa. Nu PL (asa s-a numit la inceput, mai tarziu si-a adaugat si "National") a aparut ca alternativa la Partidul Conservator, ci invers, ca mai peste tot in Europa (conservatorismul nu a fost altceva decat o reactie la liberalism). Intr-adevar, in secolul XIX, conservatorii erau considerati si se considerau de dreapta, iar liberalii de stanga, pana cand (intr-adevar, din nou), aparitia socialistilor "i-a impins" pe liberali mai catre centru. Disparitia Partidului Conservator insa (dupa primul razboi mondial), a dus la pozitionarea PNL la dreapta esicherului politic, PNT autodefinindu-se, de la bun inceput, ca partid de centru-stanga (cu o componenta puternica de stanga reprezentata de fostul Partid Taranesc condus de Mihalache). De la revolutie incoace, din punctul meu de vedere, PNL arata mai degraba a partid conservator (si de dreapta) decat liberal, in ciuda accentelor populiste care i-au marcat, in anumite momente, guvernarea, intre 2000 - 2004 (vezi pozitia pe care o are sau, mai degraba, nu o are, vis-a-vis de relatia stat-biserica, de studiul religiei in scoli, de drepturile minoritatilor de tot felul, de legislatia care reglementeaza functionarea partidelor politice - initiata de ei, de altfel, etc.). Spre deosebire de ei, mai toate partidele liberale din Europa se auto-definesc a fi de centru-stanga (Partidul Liberal din UK fiind cel mai cunoscut exemplu in acest sens, fiind pozitionate oricum intre populari/conservatori si social democrati. De altfel, la nivelul PE, sunt asociate in "Alliance of Liberals and Democrats for Europe" (de centru).
     • -1 (1 vot)    
      deci, aproximativ (Vineri, 9 septembrie 2011, 13:36)

      panfilache [anonim] i-a raspuns lui Sore

      am zis bine :-)
      pana la pnl au fost o serie de grupari, partide liberale. unul s'a numit chiar liberal conservator.
      prin unificare, a aparut pnl, dar cam in acelassi timp cu partidul conservator.
      eu nu de liberalii autentici vorbesc.
      vorbesc de ce e peneleul oficial.
      nu ma indoiesc ca's multi liberali care gandesc si vorbesc pe dreapta.
      da, partidul lui mihalache a avut niscai idei de stanga, mai ales in ce privesc asocierile agricole. dar, erau tot pe baze capitaliste. in niciun caz nu se aseamana cu rezolvarea ilicista.
      da, intre razboaie, pnl a fost dincolo de centru, spre dreapta. in anumite perioade.
      taman cand era novoie, a aparut tatarascu..
      acum, porumbacu...
     • +1 (1 vot)    
      bravo (Sâmbătă, 10 septembrie 2011, 1:35)

      taranistu [utilizator] i-a raspuns lui Sore

      argumentat , la subiect, ne aproximativ. panfilache debiteaza prostii. PNT era mult mai de stanga in context interbelic. Astazi traim altceva.
   • -1 (1 vot)    
    Inspira incredere (Vineri, 9 septembrie 2011, 16:13)

    marcus [anonim] i-a raspuns lui mircea

    UNPR-ul denota seriozitate si asta ii face pe oameni sa adere la acest partid. USL-ul se va desfiinta si de aceea oamenii acced catre un partid cu principii politice solide si coeziune demna de invidiat.
    • -1 (1 vot)    
     O singura solutie (Vineri, 9 septembrie 2011, 16:40)

     observator [anonim] i-a raspuns lui marcus

     USL este o constructie absurda si perfect ipocrita facuta de oameni fara scrupule, fara demnitate si fara idei. PNL a decazut la nivelul cel mai jalnic al nemerniciei prin cârdasia cu doua partide compromise prin demagogie si populism, prin lipsa de scrupule si prin coruptie mai mult decât scandaloasa. Oameni mizerabili de teapa lui Voiculescu, Nastase, Vântu, Ponta, Antonescu, Vanghielie, Mazare, Nicolescu, Oprisan si multi altii au tupeul sa vrea puterea de a jefui tara asa cum au facut-o din 1990 pana în 2005. In acest context politic, UNPR-ul reprezinta o alegere buna a electoratului.
  • +1 (1 vot)    
   numai primari sunt peste 100! (Vineri, 9 septembrie 2011, 7:12)

   bula [anonim] i-a raspuns lui brozef

   pretinzi (in NUMELE cui?) ca toti acesti primari au furat voturi? pe tine te-a ales careva macar sef de scara de bloc? cum iti permiti sa acuzi un primar ales de mii de cetateni?
  • 0 (0 voturi)    
   matematica nu e pentru totii (Sâmbătă, 10 septembrie 2011, 16:03)

   ana [anonim] i-a raspuns lui brozef

   prietene, sigur ai gresit socoteala. nu era vorba de 100-200 de voturi ci cel putin 1000-2000 de posturi de primari si consilieri.
 • -3 (9 voturi)    
  vorbe. vorbe... (Joi, 8 septembrie 2011, 20:13)

  tanase [anonim]

  il tot urmaresc pe acest domn si nu cred ca pricep ce vrea.

  spune reforma statului, adicatelea restructurare, dar el cere 15% pentru angajatii ministerului lui. zice de PNTCD sau societate civila, dar nu da nici un nume despre liderii de acolo. care sunt? cine se baga la o noua constructie alaturi de un PDL corupt? cine se mai compromite alaturi de udrea? cred ca se tem ca-si pierd in zece luni posturile si cauta disperat o solutie. le-a dat-o lazaroiu acum vreun an, cu basmul ACZ, dar n-au facut nimic pentru asta.

  vreau sa vad ceva concret, deocamdata doar vorbe.
 • -7 (9 voturi)    
  ahahahahahahah (Joi, 8 septembrie 2011, 20:40)

  SMEN [anonim]

  aica ce vrea nea Bachonski sa spuna ca PDL e de drepta,maine daca in lume apare o schimbare si in mentalitatea romanului ca stanga e mai buna si stanga nu mai e asociata cu comunismul,o sa vedeti ca pedelisti astia se fac iar de stanga,o intorc ca la iarmaroc,asta e PDL un partid cameleon specializat in manarii,schimbat de culori si manevre,ma frate daca esti asa iubit de popor si ai luat masuri bune de ce incerci sa te ascunzi si sa castigi prin manevre alegerile,de ce nu candidezi sub sigla proprie si sub culoarea portocaliu,tot incearca ba cu schimbarea datii alegerilor,ba cu verdele smart&right,nu stiu ca sa mai inventeze si sa mai cloceasca ca sa scape de imaginea PDL
  • +4 (8 voturi)    
   auzi mai smen (Joi, 8 septembrie 2011, 22:30)

   unu de dreapta [anonim] i-a raspuns lui SMEN

   Important e ce faci, nu ce zici ca esti. Pana una alta PDL e singurul partid care s-a si comportat ca un partid de dreapta. Daca nu o facea, o imbulinam ca sa zic asa. Ca a facut-o ca asa a zis marinarul, e alta poveste. Dar a facut-o!
   • -1 (3 voturi)    
    adica (Vineri, 9 septembrie 2011, 1:13)

    smen [anonim] i-a raspuns lui unu de dreapta

    te rog sa exemplifici ce a facut asa de dreapta
 • -8 (10 voturi)    
  Baconsky... (Joi, 8 septembrie 2011, 20:57)

  stamate [anonim]

  ...ar trebui sa ne explice cum de sta relaxat in vila de pe Kiseleff, de peste 200 mp, pe care MAE plateste o chirie de 1700 RON, iar el incaseaza peste 1000 EURO din inchirierea celor 2 apartamente proprietate personala din Bucuresti. Apoi sa dea lectii!...
  • +3 (3 voturi)    
   doar atita vreme (Vineri, 9 septembrie 2011, 9:31)

   excalibur [utilizator] i-a raspuns lui stamate

   cit e demnitar al statului roman, nu este nici o ilegalitate... daca te roade problema asta verifica cite dintre loazele psdiste si acolitii stau ilegal in case de protocol pe care trebuiau sa le elibereze de ani buni...
 • -4 (8 voturi)    
  Vorbe goale (Joi, 8 septembrie 2011, 21:20)

  Ted [anonim]

  Dle Ministru, dupa declaratiile despre sporurile de munca grea acordate diplomatilor, cred acum sincer ca Fundatia Crestin-Democrata ce o prezidati ar trebui sa se numeasca corect: Fundatia Crestin-Democrata-Securisto-Comunista de Extrema Stanga. Modul dvs. de gandire si de management nu are nimic comun cu valorile crestin-democrate. Valorile crestin-democrate presupun respectul fata de Parlament (exclude interpretarea abuziva si tendentioasa a legilor in afara sensului gandit si exprimat de legiuitor in emiterea legilor respective) si respectul fata de cetateni, de popor (exclude cheltuirea nechibzuita a banilor contribuabililor prin acordarea de sporuri necuvenite unei categorii privilegiate de bugetari).
  Cu astfel de gandire si de management in faceti sa se intoarca in mormant pe marele Maniu. Dumnezeu sa-l odihneasca!
 • -2 (6 voturi)    
  Teorie...vorbe goale (Joi, 8 septembrie 2011, 21:41)

  Vasile V. [anonim]

  In momentul intrarii d-lui Baconski in politica , multi il vedea ca o speranta de viitor...Speranta se dovedeste pe zi ce trece desarta : e un simpu insinifiant pion de sacrificiu. Ca ministru a gafat destul, iar fundatia pe care o conduce este un paravan ce ascunde intentii oportuniste. Idealurile crestin-democrate au fost intinate de PNTCD, iar PDL-ul nu este decat un rest al mariajului FSN - PDSR - PSD toate partide urmase ale structurilor II si III ale fostului PCR.
 • -2 (4 voturi)    
  ? (Joi, 8 septembrie 2011, 21:41)

  cosmo [anonim]

  PNTCD? pe hartie doar sa mai existe! oare nu verificxa nimeni daca partidele astea fantoma chiar au filiale, nr minim de membri, etc??
 • +1 (3 voturi)    
  Radio Erevan, raspunde! (Joi, 8 septembrie 2011, 23:00)

  zexe [anonim]

  As dori sa stiu si eu cine a fost vizionarul politic de mare anvergura care a rezervat deja la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci), la data de 11 aprilie, denumirea "Miscarea Populara"?
 • -1 (5 voturi)    
  numa' multam! (Joi, 8 septembrie 2011, 23:29)

  taranistu [utilizator]

  ca taranist va spun ca nu suntem interesati de "vehicule electorale", cu atat mai putin de vehiculul vostru. Nu de alta dar nu riscam nici macar sa ratam Parlamentul...
 • -1 (5 voturi)    
  pt Baconsky (Joi, 8 septembrie 2011, 23:58)

  taranistu [utilizator]

  daca veti dori (pt palmares) o discutie cu presedintele PNTCD, va dau o mana de ajutor: presedintele taranistilor este dl Victor Ciorbea! O spune si Trebonalu'. Sau rugati-l pe amicul dvs Basescu sa vorbeasca cu el, se cunosc de ceva timp...
  • +1 (7 voturi)    
   bun presedinte (Vineri, 9 septembrie 2011, 0:35)

   baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui taranistu

   aveti, ciorbea, competentul sindicalist coirbea. Parca si unul milut era tot presedinte.
   Dar tapu', tapu', ce parere are? Dar ciuvica, ciuvica, ce zice?
   • -3 (5 voturi)    
    a fost musai sa-ti dau minus! (Vineri, 9 septembrie 2011, 0:51)

    taranistu [utilizator] i-a raspuns lui baronul stanganbuch

    pana una alta Ciorbea e cinstit (fara a fi bufonul curtii precum Boc), e un bun avocat si e un bun roman. Milut este un accident, Emil a facut si el ce-a putut si cat l-a dus capul, a fost o etapa (poate necesara, oricum nu negativa, cel mult insuficienta), ciuvica intra in aceasta sub-categorie.
    • +3 (5 voturi)    
     Daca vei continua sa traiesti in trecut... (Vineri, 9 septembrie 2011, 9:17)

     Rescatorul [anonim] i-a raspuns lui taranistu

     si sa asculti ineptiile de "dreapta" ale socialistului Antonescu, vei ramane la margine in continuare. Poate nu ai observat ca Boc, "bufonul curtii" (esti foarte nedrept), a luat masuri numai de dreapta, in timp ce Ciorbea si Tariceanu au luat numai masuri de stanga. Evidet, in prezent, PDL este singura forta de dreapta, dovedita, in Romania. Vrei sa spui ca Basescu, Boc, Baconschi, Macovei, Voinescu, Paleologu si alti pdl-isti de frunte nu sunt buni romani. Basescu si PDL au oprit aservirea Romaniei catre Rusia, daca nu ai observat, in timp ce hahalerele din jurul lui Constantinescu (nu a vazut nimic?), Iliescu, Nastase, Tariceanu si alti liberali de frunte (acum, in aceeasi cloaca cu Iliescu si Nastase), s-au caznit din rasputeri sa ne faca vasalii Moskovei. Daca ai ceva de spus corect, spune-o, dar nu minti si nu manipula. Nu de altceva, dar nu cred ca ai invatat asa ceva de la Seniorul Coposu, daca te pretinzi taranist.
     Da, dreapta romaneasca trebuie sa se intareasca si PNTCD trebuie cooptat. Bravo lui Baconschi ca incerca sa faca ceva. Cineva trebuie sa inceapa.
     • 0 (2 voturi)    
      Domnule... (Vineri, 9 septembrie 2011, 12:26)

      Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui Rescatorul

      ...visati "masuri de dreapta" non stop. NU a fost luata nici o masura de dreapta. Cel mult au existat declaratii legate de evitarea luarii unor masuri impotriva mediului de afaceri. Impozitul forfetar, cresterea CAS-ului in 2009, prevederile privind decontarea cheltuielilor cu autoturismele firmelor, marirea TVA-ului, impozitarea suplimentara a drepturilor de autor, tichetelor de masa etc, au fost impotriva mediului de afaceri, initiativei private si a clasei de mijloc. Singura "masura de dreapta" a fost evitarea cresterii cotei unice sau trecerea la cota progresiva. ATAT!

      Daca dvs considerati scaderea salariilor din domeniul bugetar si scaderea / impozitarea pensiilor ca fiind "masuri de dreapta" ... atunci sincer nu mai am ce comenta.
     • +1 (1 vot)    
      nu-mi aduc aminte sa fi pomenit macar (Sâmbătă, 10 septembrie 2011, 1:42)

      taranistu [utilizator] i-a raspuns lui Rescatorul

      numele lui Antonescu. Nu am incercat sa manipulez, nu cred ca traiesc in trecut, mi-e imposibil. Ma indoiesc de patriotismul lui Basescu desi a jucat destul de bine cartea pro-americana. Despre Baconsky vreau sa-ti spun ca inca astept sa ne clarifice votul de la ambasada din Paris. Sa ne spuna si noua cum se poate asa ceva. Si aduti aminte ce elogii a facut la adresa Elenei Udrea. Daca aceste aspecte nu sunt importante pentru tine inseamna ca avem putine lucruri in comun si discutia noastra se termina aici. Va multumesc!
  • 0 (2 voturi)    
   taranismul (Vineri, 9 septembrie 2011, 9:56)

   taranist din tata'n fiu [anonim] i-a raspuns lui taranistu

   taranismul, asa cum a fost el pus in drepturi, dupa zavera, a fost mai mult un fel de crestin democratie.
   marea greseala a partidului, a lui coposu, a fost ca nu a acceptat pe cei din diaspora, recte ratiu, si ca a renuntat la tzaranism.
   daca batea pe tzaranism, pe restitutio in integrum a proprietatii funciare, adica, refacerea imediata a capitalistului agricol, chiaburul, avea sanse mari de crestere. era o nisa, ca tot va place cuvantul asta.
   ilici, vulpoi, calit in lupta de clasa, s'a prins cine vine cu votul..
   i'a pacalit pe tzarani cu ..pana la zece ha. adica pe cei mai parliti, dar multi.
   asta, concomitent cu sloganul, pazea ca vine regele cu mosierii.
   acum aveti mosierii lui ilici.
   telectualii romani, scoliti la stefan ghiorghitza, politehnica si ase, au percutat tot la promisiunile de prosperitate si progres ale icliului.
   asa ca, mai dragi taranisti, ramasi pe ici pe colo,
   nu mai e cazul sa tzinet coada pe sus, ca nu va mai pupa nimeni...
   propunerea lui baconschi este pentru crearea unei miscari, nu unei aliante electorale. unei platforme de discutii, cooperare. adica un loc unde v'ati putea face auziti, daca mai aveti ceva de zis..
   daca va tzinetzi de porumbacu, ajungeti la latrina 3 si grivco, unde ii sta bine ciuvicului, si unde mai apare si milu, mai rar, sa combata pe diktator.
   asta vreti, asta puteti, asta o sa aveti.
   • +1 (1 vot)    
    apai (Sâmbătă, 10 septembrie 2011, 1:43)

    taranistu [utilizator] i-a raspuns lui taranist din tata'n fiu

    daca-i vorba de un cenaclu literar stam si noi, bem o palinca, mancam o grisina... Vorba aia: "cum vrei tu, s-apoi dormim..."
    • -1 (1 vot)    
     atunci, la treba ! (Sâmbătă, 10 septembrie 2011, 9:35)

     panfilica [anonim] i-a raspuns lui taranistu

     la treaba, in uniune, alaturi de istoricii liberali ai porumbacului !
     ciorbea, ca si base sunt doi caposi, ranchiunosi, au de platit polite unul altuia...
     atunci a fost alta perioada, alta conjunctura.
     acum e alta.
     intr'o asemenea miscare, base nu ar fi vocea hotaratoare. el a zis ca se retrage :-)
     dar, pana una alta, trebuie sa hotarati cate peneteuri aveti. dacat taiat tzeul de la tzarnism si ramaneti numai cu cd.

     si nu raspunzi la provocarea cu taranismul..
     sunteti voi dispusi sa prindeti teren in rural?
     sa va folositi de doctrina tzaranista de dinainte de razbel ?!
     se pare ca unde pierde usl, castiga unpr.
     voi discutati, inca, sexul ingerilor....
 • -2 (2 voturi)    
  Merite si ticalosii (Vineri, 9 septembrie 2011, 10:56)

  Teo [anonim]

  Mai sus cineva a luat multe minusuri ca a intrebat de vila lui. Pe bune, cititi si voi inainte de minusuri.

  Meritele trebuie reconoscute dar si ticalosiile condamnate.

  http://www.adevarul.ro/actualitate/Baconschi-un_alt_profitor_al_luxului_de_protocol_0_550745558.html
 • -1 (1 vot)    
  Si totusi muncesc (Vineri, 9 septembrie 2011, 21:37)

  Vizuina [anonim]

  Domnule Baconski, daca crezi ca UNPR are numai nisa te inseli amarnic. Ca politician cred ca ti-ai dat seama ca acest partid a crescut in sondaje intr-un an cat alte partide in 10 ani.
 • 0 (0 voturi)    
  Uneori e bine sa gandesti inainte de a vorbi (Sâmbătă, 10 septembrie 2011, 11:28)

  X-Factor [anonim]

  Se trezeste si Baconschi vorbind. Ar trebui sa i-a lectii de politica externa de la cel mai bun ministru de externe pe care l-a avut Romania dupa 1990, si anume Cristian Diaconescu.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by