Liderul organizatiei judetene a PSD Buzau, primarul Constantin Boscodeala, a anuntat joi o "ruptura definitiva de conducerea USL pana la revenirea asupra deciziei de nominalizare a unui candidat liberal la presedintia CJ Buzau", potrivit Agerpres. Intrebat daca exista o ''raceala'' intre el si conducerea centrala a USL, primarul Constantin Boscodeala a spus ca "raceala este putin spus, exista o ruptura definitiva pana la revenirea asupra deciziei".

Conducerea centrala a USL a decis ca in judetul Buzau, senatorul liberal Cristi Bagiu sa fie candidatul comun la alegerile de anul viitor pentru presedintia CJ Buzau. Actualul presedinte al CJ Buzau, Victor Mocanu (PSD), a spus ca, in cazul in care nu va fi nominalizat, va "pune umarul ca aceasta candidatura sa fie perdanta". Acesta a acuzat ca la mijloc "nu sunt interese politice, ci interese meschine" si ca in privinta candidaturii sale "cetatenii trebuie sa decida, nu doi indivizi care sunt rupti de realitate".

"Organizatia PSD Buzau nu accepta negocierea facuta la Bucuresti legata de candidatura lui Cristi Bagiu la presedintia CJ, nu vad cum as putea sa accept ca intr-un judet in care raportul de forte este de cel putin doi la unu sa se intample acest lucru, in conditiile in care presedintele in functie este Victor Mocanu. Va spun foarte clar ca PSD Buzau sprijina in continuare candidatura lui Victor Mocanu, noi am aprobat intrarea in USL in conditiile respectarii protocolului care spune ca cel mai bine plasat in sondaje va fi candidat la presedintia CJ. Solicit deschis celor doi co-presedinti Victor Ponta si Crin Antonescu sa revina asupra acestei decizii", a declarat Constantin Boscodeala, intr-o conferinta de presa.

Constantin Boscodeala a tinut sa precizeze ca "toate organizatiile PSD din tara ne-au transmis sustinerea lor" si ca nu se teme de sanctiuni din partea conducerii centrale a partidului: "La sedinta Comitetului Executiv National i-am spus lui Victor Ponta care este pozitia mea si ca daca crede ca ma poate indupleca nu va putea decat sa ma demita pentru nerespectarea unei decizii care este impotriva protocolui USL".

La randul sau, presedintele executiv al PSD Buzau, deputatul Marian Ghiveciu a declarat ca are acelasi punct de vedere si ca "in conditiile in care PSD Buzau este cotat cu de doua ori si ceva mai multe voturi decat PNL, este umilitor ca liberalii sa-si desemneze propriul candidat".