Primarul municipiului Barlad, Constantin Constantinescu, a fost invalidat de catre conducerea PSD pentru o noua candidatura la primarie la alegerile locale din 2012, fiind acuzat ca, in ultima perioada, a cochetat cu liderii PDL atat de la centru, cat si de la nivel local.

Aflat la finalul celui de-al doilea mandat de primar al municipiului Barlad, Constantin Constantinescu nu a primit votul majoritar din partea colegilor de partid pentru a candida tot din partea PSD pentru un nou mandat, chiar daca, in 2008, a castigat functia de edil inca din primul tur, cu peste 77 la suta din optiunile electoratului, , transmite Mediafax.

Invalidarea candidaturii lui Constantinescu la primarie la alegerile locale din 2012 vine dupa ce actualul primar si-a atacat propriii colegi de partid, cochetand in ultima perioada cu principalul partid de guvernamant.

"Dupa ce in urma cu o luna a solicitat sa candideze pentru un nou mandat de primar, Constantin Constantinescu a fost invalidat de catre Consiliul Municipal Barlad al PSD din cauza comportamentului pe care l-a avut in ultima perioada. Noi nu putem merge la alegeri cu un candidat care face conferinte comune la sediul PDL cu sefii acestei formatiuni si cu ministri in functie. Mai mult decat atat, el sustine candidatii de la partidul advers (n.r.-PDL), ceea ce este impotriva statutului PSD. De aceea, indiferent de cum il cheama sau ce notorietate are, niciun membru PSD nu va candida sub sigla sau pe listele partidului daca va avea un astfel de comportament", a declarat, luni, pentru Mediafax presedintele organizatiei judetene Vaslui a PSD, Dumitru Buzatu.

Potrivit sursei citate, PSD urmeaza sa-si stabileasca un nou candidat pentru Primaria Barlad la inceputul lunii octombrie, pana acum anuntandu-si intentia de a se inscrie in cursa deputatul PSD Adrian Solomon, cel care, de altfel, i-a fost viceprimar lui Constantin Constantinescu in perioada 2004 - 2008, ulterior fiind ales parlamentar.