Liderul PSD Victor Ponta a declarat, luni, ca va merge la meciul de fotbal Romania-Franta si ca si-ar dori ca Eric Abidal, capitanul echipei franceze, sa-i multumeasca Elenei Udrea in fata a 50.000 de spectatori, apreciind ca ceea ce a fost la meciul lui Bute poate fi reeditat la o alta scara, relateaza Mediafax.

Intrebat, luni, in conferinta de presa sustinuta dupa sedinta USL, daca va merge la meciul de fotbal Romania-Franta, Ponta a spus ca va merge cu siguranta.

"Eu sigur merg. Am avut o experienta, am fost si la meciul cu Bute, tot cu baiatul meu...", a spus Ponta, moment in care a intervenit Crin Antonescu, cerandu-i, in gluma, sa spuna tot adevarul, respectiv ca a fost la meciul lui Bute si impreuna cu Elena Udrea.

"Nu am fost chiar impreuna, am fost in aceeasi sala, dar mi-as dori - nu stiu cine e capitanul echipei Frantei, Eric Abidal, nu? - mi-as dori sa-i multumeasca doamnei Udrea in fata a 50.000 de spectatori, deoarece ceea ce a fost la Bute poate fi reeditat la o alta scara, sunt convins de lucrul asta", a spus Ponta.

Si presedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat ca va merge la meci.

"Daca-mi ajuta Dumnezeu pana maine, da, merg", a spus liderul liberal.

De asemenea, la meci va fi prezent si presedintele PC, Daniel Constantin, el precizand ca cei trei lideri ai USL nu vor sta impreuna, intrucat nu si-au achizitionat biletele impreuna.

Echipa nationala a Romaniei va intalni marti, de la ora 21.30, pe Arena Nationala, reprezentativa Frantei, in cadrul grupei D a preliminariilor Euro-2012. Meciul va marca inaugurarea stadionului Arena Nationala.

Lucian Bute si-a pastrat cu succes pentru a opta oara centura mondiala IBF la categoria supermijlocie, dupa ce l-a invins pe francezul Jean Paul Mendy prin KO in repriza a patra a meciului desfasurat la Romexpo, in fata a 10.000 de spectatori, eveniment organizat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Dupa victoria cu Jean Paul Mendy, Bute a spus ca este mandru ca este roman si ca a putut aduce bucurie poporului roman. El a multumit si fanilor din Quebec (Canada), in limba franceza, incheind cu: "Traiasca Quebec, Traiasca Romania". Apoi, Bute s-a indreptat spre locul in care se afla ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, spunand: Vreau sa va multumesc, doamna ministru", moment in care publicul a inceput sa huiduie. Bute le-a spus atunci spectatorilor: "Nu e corect, datorita doamnei sunt aici in fata dumneavoastra".

Referindu-se la acest moment, a doua zi, Elena Udrea a spus: "Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita".