Parlamentarii Uniunii Social Liberale (USL) vor depune luni la Camera Deputatilor o motiune simpla privind eliminarea subventiei la incalzire.

"Consideram absolut necesar ca o masura atat de dura si gresita care va afecta un milion de familii din clasa medie, care va afecta populatia urbana din orasele mari si medii sa fie dezbatuta foarte serios in Parlament, iar USL sa-si poata prezenta solutiile la aceste probleme", a declarat co-presedintele USL Victor Ponta, citat de Agerpres.

Pe de alta parte, presedintele Partidului Conservator (PC), Daniel Constantin, a anuntat ca luni la ora 14.00 va avea loc sedinta comuna a grupurilor parlamentare ale partidelor componente ale USL in care se va discuta strategia Uniunii.

"Vom incerca sa ne impunem proiectele de lege pe care le-am depus deja la Parlament, cele privind reducerea numarului de parlamentari si interzicerea migratiei politice si vom discuta modalitatea in care vom incerca sa ne opunem unor legi despre care noi consideram ca incalca Constitutia si ma refer la comasarea alegerilor, la legea privind votul prin corespondenta. Vom cere constituirea unei comisii de ancheta la Senat care sa analizeze modalitatea in care PDL a castigat alegerile in colegiul din judetul Neamt. Cred ca opinia publica trebuie sa stie daca PDL da dovada de ipocrizie atunci cand vorbeste despre castigarea unor alegeri in mod democratic, despre interzicerea cadourilor electorale sau doreste cu adevarat sa avem alegeri corecte in 2012", a mai spus Constantin.

Parlamentul si-a reluat activitatea luni, odata cu deschiderea celei de-a doua sesiuni ordinare din acest an, convocata de presedintii Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si Senatului, Mircea Geoana.