PDL este partidul care scos Romania din criza, in timp ce PNL a bagat tara in criza, iar PSD a profitat de criza, a declarat duminica prim-vicepresedintele democrat-liberal Gheorghe Flutur, in ultima zi a Scolii de vara a tineretului PDL, potrivit Agerpres. In ceea ce priveste numele unui viitor candidat al PDL la alegerile prezidentiale, liderul PDL spune ca "Este prea devreme. Haideţi să ne gândim priorităţile de guvernare pentru perioada următoare. Este o perioadă în care PDL trebuie să-şi asume responsabilităţi, să mergem tot pe creştere economică. (...) Dacă mă întrebaţi, ăsta este secretul, să mergem pe creştere economică".

"Aveti un fluture la mic dejun in dimineata aceasta", si-a inceput discursul Gheorge Flutur, prezentat ca un veteran al luptei impotriva ''caracatitei PSD''.

Acesta a facut un istoric al aliantelor din ultimii ani prin care democrat-liberalii, liberalii si pesedistii au trecut, tragand concluzia ca "PDL se poate identifica cu acea formatiune care a scos Romania din criza": "Ce-o sa spuna oamenii si istoria despre PNL? Un partid care a bagat Romania in criza. Ce o sa spuna despre PSD ? Un partid care a profitat de criza. El a reamintit alianta cu PSD din 2009, facuta cu speranta ca "impreuna vom putea sa depasim criza".

"Din pacate, la aproape noua luni de zile, au fugit de la serviciu cei din PSD, au fugit de criza si am ramas singuri", a mai spus Flutur, care a completat ca un astfel de bilant este bine sa fie facut, pentru ca PDL si-a asumat riscuri importante "intre a avea procente mari in sondaje sau a gestiona o criza": "Astazi Romania trece printr-o perioada grea, o perioada care nu e datorata PDL-ului, ci o perioada care a venit peste toata Europa, peste toata lumea. Si pana la cea criza, amintiti-va ca la guvernare pe fata era PNL-ul si in spate erau cei care profitau de la PSD. De aceea imi permit sa spun inca o data: PDL scoate Romania din criza, PNL-ul a bagat-o in criza, PSD a profitat de criza".

Flutur a mai declarat ca PNL este ''cenusareasa din USL'' si ca este ''folosit si bagat la inaintare in locuri grele'', mentionand totodata ca liberalii vor fi eligibili sa discute cu PDL dupa ce ''vor divorta'' de PSD.

Referindu-se la ce trebuie facut in continuare, Flutur a spus ca PDL are obligatia sa continue guvernarea pana sfarsitul acestui mandat si sa pregateasca si ''castigarea urmatoarelor alegeri pentru a continua marile reforme care le-am inceput".