La scoala de vara a tinerilor democrat liberali desfasurata la Eforie Nord, conducerea PDL a decretat mobilizarea generala pentru campania electorala si a lansat atacuri dure la adresa USL. Lideri ca Emil Boc, Elena Udrea, Ioan Oltean si Roberta Anastase le-au vorbit tinerilor despre strategia care trebuie sa o aplice pentru atragerea electoratului. Conducerea partidului a transmis juniorilor mesajul categoric ca PDL va castiga alegerile din 2012 iar "liderii USL doar viseaza frumos". Discursurile politice au fost presarate cu critici la adresa opozitiei care a "involuat ", "PNL s-a topit in PSD" iar Ponta si Antonescu sunt "personajele decorative" ale lui Nastase si Voiculescu.

Ioan Oltean, la Scoala de vara a PDLFoto: Agerpres

Toti liderii PDL prezenti la eveniment si-au centrat mesajele pe mobilizarea tinerilor in campania electorala, cum si ce trebuie sa faca acestia sa PDL sa castige alegerile dar in acelasi timp au atacat dur opozitia USL.Primul mesaj transmis de catre conducerea PDL tinerilor care vor merge in campania electorala a fost ca partidul va castiga alegerile. Rand pe rand, Elena Udrea, Roberta Anastase, Traian Igas, Ioan Oltean si Emil Boc au vorbit despre reforma Guvernului si masurile anti criza care au stabilizat Romania.

Roberta Anastase: "Noi am avut curajul nebun sa trecem Romania printr-o criza economica si sa o scoatem la liman. Asta va fi cheia pentru noi a castigarii alegerilor din 2012".

Liderii PDL si-au continuat discursurile cu atacuri dure la adresa USL. Prima care a deschis seria criticilor la adresa reprezentantilor PSD si PNL a fost vicepresedintele Elena Udrea. "Uitati-va la alegerile pe care le-am avut, USL nu poate lua majoritatea oricat s-ar chinui. Sondajele pe are le prezinta sunt pentru moralul lor (...)

Mai nou, se cearta intre ei, nu stiu pe cine sa-si puna candidati. Este evident din rezultatele alegerilor partiale ca Partidul Democrat Liberal poate castiga aceste alegeri dar ne trebuie mobilizare si curajul de a merge, de a vorbi cu oamenii', a afirmat Udrea.

Vicepresedintele PDL Traian Igas l-a catalogat pe presedintele PSD, Victor Ponta "un impertinent care nu poate fi model pentru tineri". "Nu l-am iubit niciodata pe Iliescu, nu l-am agreat niciodata pe Nastase, pentru felul lui arogant de a fi. Dar va pot spune ca Victor Ponta ii depaseste pe acesti doi politicieni si in primul rand ii depaseste prin impertinenta. Este un om care nu poate fi model pentru niciunul dintre tinerii prezenti aici".

Liderul PDL si-a continuat atacul rememorand un episod cu Victor Ponta pe vremea cand jucau impreuna in echipa de fotbal a Parlamentului. "Dupa un meci de fotbal, Victor Ponta era sa plece de pe teren linsat cu spituri in fund din partea coechipierilor din PSD, pentru ca avea tot timpul de comentat pe teren, fie ca pasa era data prea in spate, fie ca e prea lunga si nu poate sa alerge. Pana si colegii de partid l-au mustruluit bine. Astia sunt oamenii care conduc azi un partid care se vrea la guvernare. Acestia sunt cei care condul PSD", a declarat Igas.

Nici presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase nu a uitat sa plateasca politele liderilor din USL. "Domnul Crin Antonescu de trei ani nu are responsabilitatea de a-si pune ceasul sa sune, dar vrea sa conduca Romania. Iar in ce-l priveste pe domnul Ponta, singura responsabilitate pe care si-o asuma este sa stea in dreapta soferului, sa fie copilot, iar cand deschide gura se rastoarna masina. Asta este singura lor politica"

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat ca liderii USL viseaza ca vor castiga alegerile din 2012. Intreabat din sala cat de reale sunt sondajele USL, Oltean a reactionat: "Uselistii traiesc bine, dar in vis. Am mai cunoscut unul care a visat bine de seara pana dimineata. Lasati-i sa viseze, au visat, viseaza si dimineata le-o trage cum trebuie. Le uram vise placute celor de la USL pentru ca-i trezim noi la realitate fara niciun fel de problema".

Presedintele PDL Emil Boc le-a creionat tinerilor in varianta proprie un tablou al liderilor Opozitiei. "Sunt patru persoanje emblematice pentru alianta socialista: Mazare, care a devenit mascota PSD, cu costume fistichie si fete in fundal, cu Nastase baron al coruptiei si simbol al acesteia, de fapt liderul de facto al PSD, cu Ion Iliescu patriarhul rosu al aliantei socialiste si, evident, cu Voiculescu. Acestea sunt personajele care conteaza cu adevarat in USL, pe langa pe cat de debordanti, pe cat de decorativi sunt Ponta si Antonescu.

Boc si-a concentrat atacurile catre Ponta si Antonescu."La USL, involutia liderilor se propaga cu viteza luminii. Ponta este mai slab decat Geoana, iar Geoana este o lumina pe langa Ponta(...)PNL este pe nicaieri, va spun ardeleneste. Daca merg in directia pe care o au acum, PNL se desfinteaza singuri. Oricum, PSD a inghitit din punct de vedere ideologic si doctrinar PNL. Din acest punct, PNL s-a topit in PSD".

Strategia de campanie a PDL: atragerea tinerilor prin Facebook si campanie pe teren

Liderii PDL nu au uitat sa introduca in discursuri si mobilizarea generala pentru campania electorala. Reprezentantii PDL le-au spus tinerilor ce strategie trebuie sa aplice pentru castigarea alegerilor: atragere tinerilor prin intermediul retelelor de socializare si mersul pe teren si explicarea reformelor si masurilor anticriza aplicate de Guverul Boc.

Elena Udrea le-a cerut tinerilor democrat liberali sa se implice activ explicand ca alegerile vor fi castigate doar de partidul care va reusi readuca tineretul la vot. Udrea a invocat alegerile din 2004 si nu a ratat momentul sa-l aduca sa aminteasca cum tinerii stateau la coada sa voteze pentru Traian Basescu.

"Cine va reusi sa scoata tinerii la vot va castiga alegerile si in 2012 si in 2014, dar pentru asta trebuie sa le dai tinerilor argumente cu care sa poti sa-i readuci in viata publica. Imi amintesc de anul 2004, decembrie, cand se statea la cozi sa se voteze cu Traian Basescu. Erau vremuri in care tinerii inca mai participau la viata politica, inca se mai implicau in proiectele societatii", a spus Udrea.

Vicepresedintele PDL Roberta Anastase i-a incurajat pe tinerii pedelisti sa invete si sa se pregateasca pentru ca "tot PDL va fi la guvernare si din 2012". Anastase i-a invatat pe junii din PDL sa mearga pe teren si sa le explice oamenilor realizarile si reforma Guvernului Boc. "Trebuie sa ne intoarcem de fiecare data la cetatean, cu ei trebuie sa dialogam, sa le explicam ce am vrut, ce am realizat, ce mai e de facut in urmatoarea perioada"

Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme le- a atras atentia democrat liberalilor ca internetul va fi principalul teren de lupta la alegerile din 2012."As vrea sa aduc aminte de alegerile din 2004 si, daca va amintiti acele alegeri, le-am castigat folosind telefonul mobil, folosind sms-ul. Urmatorul razboi care va fi peste un an o sa-l castigam sigur, dar de data asta eu zic ca internetul va fi principalul teren de lupta.(...) s-au facut revolutii pe Facebook, se dau jos guverne, se pun presedinti se investesc bani, reprezinta la ora actuala cel mai uimitor bussines. Trebuie sa fiti generalii acestui razboi".

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu le-a spus tinerilor ca PDL va castiga alegerile nu pe meritul propriu ci, pe neputinta adversarului. Lazaroiu a atras atentia ca PDL nu are o viziune pentru 2014 si risca sa piarda mai mult. "PDL nu poate singur. PDL poate doar sa castige alegerile din 2012, va face iar o coalitie fragila, care sa depaseasca 50 plus 1.Nu candidatul e cel care lipseste PDL pentru alegerile din 2014. Sunt multi candidati potentiali. PDL-ului ii lipseste o viziune pentru 2014. Trebuie sa vina cu un proiect pe 10 ani".

Lazaroiu le-a tinut pedelistilor o lectie de morala si conduita politica: "Daca vom continua sa mituim electoratul cu banii din asistenta social, daca vom continua sa facem campanie cu galeti si zahar o sa castigam dar oamenii isi pierd increderea in noi si de fapt am pierdut tot. In perioada care urmeaza este foarte important ce cred oamenii , daca ei cred in tine, in ideile tale am castigat dar, daca vin la tine pentru ca le-ai dat niste bani mai bine te lipsesti de ei. Inainte de a schimba culorile si numele trebuie sa schimbam comportamentul".

Si presedintele PDL, Emil Boc a vorbit despre generatia tanara, generatia facebook si le-a tinut pedelistilor o lectie despre modelele care trebuie sa si le aleaga in viata "Sa fiti extrem de atenti la modelele pe care vi le ofera astazi societatea romaneasca pentru ca nu modelul oferit de televiziuni si tabloide in care domina aroganta si domnia prostului gust sunt modele pentru dumneavoastra.

Nu cei care arunca cu bani in dreapta si stanga, fara sa aiba in spate o valoare recunoscuta trebuie sa fie modele pentru generatia dumneavoastra. Trebuie sa aveti acest discernamant in a alege intre ceea ce se mediatizeaza uneori cu obstinatie si inconstienta, aceasta domnie a prostului gust si a opulentei, uneori chiar grotesti in detrimentul valorilor. Trebuie sa alegeti solutii care sa se bazeze in primul rand pe munca dumneavoastra, pe corectitudine, pe bun simt si pe promovarea valorilor", le-a spus Boc.

Pentru prima oara la scoala de vara, tinerii democrat liberali au renuntat la culoare portocolie si au adoptat verde si albastru. Sub sloganul "Smart and Right", elaborat de Traian Ungureanu s-a dat semnalul ca in campania electorala PDL isi va schimba imaginea, sigla si culoare care i-a consacrat.

Scoala de vara de la Eforie Nord se desfasoara in perioada 1- 4 sepembrie. In ultima zi este asteptat si presedinteleTraian Basescu.