Presedintele PDL Emil Boc i-a criticat dur sambata pe liderii Opozitiei. Aflat la Eforie Nord, la Scoala de vara a tinerilor democrat liberali, Boc a catalogat USL drept "alianta socialista care are patru lideri emblemtaici: Mazare, Nastase, Iliescu si Voiculescu". "La USL involutia liderilor se propaga cu viteza luminii: Ponta este mai slab decat Geoana, iar Geoana este o lumina pe langa Ponta (...). PNL este pe nicaieri, va spun ardeleneste. Daca merg in directia pe care o au acum, PNL se desfinteaza singur", a declarat Boc.

Emil BocFoto: Agerpres

Iata cateva dintre afirmatiile facute de liderul PDL:

  • Sunt patru persoanje emblematice pentru alianta socialista: Mazare, care a devenit mascota PSD, cu costume fistichie si fete in fundal, cu Nastase baron al coruptiei si simbol al acesteia, de fapt liderul de facto al PSD, cu Ion Iliescu patriarhul rosu al aliantei socialiste si, evident, cu Voiculescu .
  • Acestea sunt personajele care conteaza cu adevarat in USL, pe langa  pe cat de debordanti, pe cat de decorativi sunt Ponta si Antonescu. 
  • Asta e alternativa pe care azi o ofera Opozitia: o reintorcere la trecutul de care romanii au crezut ca au scapat defintiv in 2004. 
  • La USL, involutia liderilor se propaga cu viteza luminii. Ponta este mai slab decat Geoana, iar Geoana este o lumina pe langa Ponta. Dincolo de Ponta la PSD il vedem pe Banicioiu. Ponta,  s-o recunoastem, este lumina pe langa Banicioiu. De fapt, acestea sunt alternativele pe care le prezinta.
  • Marea schimbare in PSD a fost inlocuirea lui Geoana cu Iliescu si Nastase prin intermediul lui Victor Ponta. Aceasta este esenta schimbarii in PSD. 
  • PNL este pe nicaieri, va spun ardeleneste. Daca merg in directia pe care o au acum, PNL se desfinteaza singur. Oricum, PSD a inghitit din punct de vedere ideologic si doctrinar PNL 
  • Din acest punct, PNL s-a topit in PSD, nu mai exista ca reprezentant al politicii de dreapta in societatea romaneasca