Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic
​Contributors.ro

S-a dat drumul inscrierii la masterate

de Stefan Vlaston     Contributors.ro
Vineri, 2 septembrie 2011, 10:58 Actualitate | Opinii

Stefan Vlaston
Foto: Arhiva personala

Ma grabesc sa semnalez cititorilor HotNews aparitia OM 5224 din 30.08.2011, privind aprobarea programelor de studii universitare de masterat evaluate de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior, publicat in MONITORUL OFICIAL NR. 617 din 31 august 2011.

Asta inseamna ca nu se mai asteapta clasificarea universitatilor pentru a vedea care anume institutii de invatamant superior au dreptul sa initieze programe de studii de masterat in anul scolar 2011-2012. Am semnalat vulnerabilitatile legate de clasificarea universitatilor si se pare ca am avut dreptate. Solutia este de salutat, nu se stie cat mai intarzie clasificarea si nu se puteau bloca inscrierile la masterat cu o luna inainte de inceperea anului universitar.

În conformitate cu prevederile art. 5 din anexa nr. 2 la Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 3.753/2011 privind aprobarea unor măsuri tranzitorii în sistemul naţional de învăţământ,în baza Hotărârii Guvernului nr. 536/2011 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului,în temeiul art. 138 şi 140 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, al art. 29 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 75/2005 privind asigurarea calităţii educaţiei, aprobată cu modificări prin Legea nr. 87/2006, cu modificările ulterioare, şi al art. 5 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 404/2006 privind organizarea şi desfăşurarea studiilor universitare de masterat,ministrul educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului emite prezentul ordin.

Articolul 1 Programele de studii universitare de master la care se poate organiza admitere pentru anul universitar 2011-2012 sunt cuprinse în anexele nr. 1-3*), care fac parte integrantă din prezentul ordin.

*) Anexele nr. 1-3 se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 617 bis, care se poate achiziţiona de la Centrul pentru relaţii cu publicul al Regiei Autonome „Monitorul Oficial“, Bucureşti, şos. Panduri nr. 1.

Pentru a raspunde celor interesati, voi achizitiona anexele respective si la comentarii voi raspunde punctual celor ce  vor dori sa stie daca universitatea x are dreptul sa faca inscrieri la masterat si la ce programe de studii.

Articolul 2 Organizarea studiilor pentru programele de studii universitare de master menţionate la art. 1 se poate face pentru anul universitar 2011-2012.

Incertitudinea aceasta face rau universitatilor, care trebuie sa-si planifice resursele umane si materiale pe un singur an, ceeace este destul de dificil.

Articolul 3 La intrarea în vigoare a prezentului ordin, Ordinul ministrului educaţiei, cercetării şi tineretului nr. 4.630/2010 privind aprobarea programelor de studii universitare de masterat evaluate de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 595 din 23 august 2010, cu modificările şi completările ulterioare, se abrogă.

In conformitate cu acest articol, acele universitati care au facut deja inscrieri in conformitate cu OM 4630/2010, trebuie sa verifice daca se regasesc si in anexele noului ordin. In mod normal, in afara evaluarii si propunerilor ARACIS nu vad ce alte criterii sa fi functionat si cele doua liste anexe, din 23 august 2010 si acelea din 31 august 2011, ar trebui sa fie identice. Dar mai stii?

Citeste articolul complet si comenteaza pe Contributors.roCiteste mai multe despre   
Articol sustinut de Superbrands

AmCham  - 25 de ani de impact in Romania, prin sustinerea consultarii intre mediul public si privat, pentru dezvoltarea Romaniei

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) este de 25 de ani intre cele mai reprezentative asociatii ale comunitatii de afaceri din Romania, fiind recunoscuta drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea Romaniei sau dinamica relatiilor comerciale intre SUA si Romania.

2062 vizualizari
Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri