Aproape in fiecare weekend, iesim din Bucuresti. Ne urcam in masina si mergem la tara, fie simbata, fie duminica. Aer curat, zero sirene, gratarel etc. Si aproape de fiecare data, pe iesirea din Bucuresti de la IMGB spre Berceni, stau baietii cu radarele. Ideea n-ar fi rea, daca n-ar fi proasta. E un drum drept, cu asfalt decent, fara treceri de pietoni, fara cladiri de birouri, deci poti s-o calci intr-o limita a bunului simt (un 80 ar fi OK, sa zicem). Pe asta mizeaza cei de la Rutiera: ca-i weekend si ca toti soferii vor zbura de fericire.

Acum, intrebarea mea este: cite amenzi se dau, in decursul unei zile de pinda, pe bucata aia de sosea? Doua? Trei? Nu de alta, dar cind esti la 700-800 de metri de radar, vezi si primele flash-uri de la cei ce vin din sens opus. Asa ca o lasi in 50 si mergi mai departe. Dupa ce treci de a doua masina de politie, care ar trebui sa te-nhate daca depasesti viteza in dreptul primului radar, te pui si tu pe dat flash-uri. Si, uite-asa, toata ziua, lumea nu face altceva decit sa dea flash-uri, iar politia nu face altceva decit sa-si faca norma la ore pierdute aiurea in parcarea de la statia de metrou IMGB.

A doua intrebare, de blonda, ar suna cam asa: n-ar fi mai simplu sa puna doua camere si sa trimita amenzile prin posta, iar pe cei de la Rutiera sa-i trimita la fluidizat traficul sau, oricum, la facut ceva mai bun? Ca de adus bani la buget, n-aduc.

Citeste si comenteaza pe blogul Subiectiv.