Citesc in ZF:

Orice absolvent de studii economice superioare va putea intocmi evidenta contabila a firmelor care au cifra de afaceri si active mai mici de 35.000 de euro, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea legii contabilitatii.

Acesta este un exemplu bun de liberalizare: sunt mult prea multe meserii si produse unde gradul de certificare este mai mare decat necesar. In cazul de fata, firmele mici nu au nevoie sa arunce sute sau mii de euro pe an pe geam pentru un contabil cu patalama la mana.

Repet, este un exemplu bun si sper ca legea sa fie votata; in acelasi timp sunt convins ca mai este loc si pentru alte meserii, servicii sau produse.

De fapt, o astfel de liberalizare este ceruta de FMI in Grecia si in general in Europa unde pentru tot soiul de profesii de la farmacisiti, la taximetristi si la soferi de camion ai nevoie de licente peste licente acordate in numar limitat. Imi aduc aminte in Italia, la Milano, ca licentele de taxi erau atat de limitate incat ori erau date din tata in fiu ori erau vandute cand iesea taximestristul la pensie pe bani buni (sper sa nu ma insele memoria dar parca era vorba de 100.000 sau 200.000 de euro).

Citeste si comenteaza pe blogul lui Emil Stoica.