Incerc sa-mi dau seama daca Adrian Severin e naiv sau daca e doar nesimtit. Sincer, nu reusesc. Si asta mai ales din cauza ca, bag seama, nici el nu intelege prea bine pe ce lume traieste. Exista, pina la urma, o vorba din popor care zice ca "daca trei insi iti spun ca esti beat, te duci si te culci". Lui Severin i-au zis nu doar trei, ci mult mai multi, de la ziaristi si pina la colegi de partid, in frunte cu Victor Ponta. Ba pina si ziaristii de la Sunday Times, cei care l-au prins pe roman cu mina-ntinsa la spaga, ajung sa se intrebe daca europarlamentarul roman face distinctia intre vis si realitate, scrie Alex Mihaileanu pe blogul Subiectiv.

Ce nu pricepe Adrian Severin e că o să creeze un precedent nedorit prin îndîrjirea cu care se agaţă cu dinţii de scaunul de la Bruxelles. Nu pricepe că, în momentul de faţă, cariera sa politică e terminată. Pentru Parlamentul European, Severin a devenit o persoană indezirabilă, nesimţită, lipsită de onoare şi de orice urmă de demnitate. Dacă pînă şi Ponta i-a recomandat să demisioneze, e clar că nici în România nu va mai avea mari şanse în politică.

Crunt e că domnia sa nu face distincţia între a fi român şi a fi român prost, probabil tocmai de aceea preferă varianta a doua. Or, comportamentul său iresponsabil nu doar că face o întreagă naţie de ruşine, aceeaşi naţie care e privită de întreaga Europâ drept “şatră de ţigani”. Severin devine, astfel, la fel de “ţigan” precum ciocolatiii care ne făceau ţara de ruşine înainte de 2000, dînd spargeri şi furînd maşini din Germania, la fel precum cei ce au urmat, după 2000, prin Italia, Franţa şi Spania.

Asemenea lor, nici Severin n-are urmă de onoare ori de demnitate. Mai grav e că încă n-a priceput că s-a umplut de baftă în primul rînd pe el. La revedere, domnule Adrian Severin! Cariera dumneavoastă politică a luat sfîrşit. Ne-a părut bine. Acum, ne pare şi mai bine. După mandatul ăsta, nu veţi mai avea ocazia să ne faceţi de rîs.

PS: “Ţigan” nu se referă neapărat la “rasă”, cît mai ales la comportament. Asta aşa, să n-avem vorbe la proces.

Comenteaza pe blogul Subiectiv.