Iata ce declara presedintele: “Nu poti sa transformi partidul in instanta, nici nu poti sa frangi cariere numai pentru ca exista o suspiciune”. “Trebuie asteptata sentinta, inainte sa judeci intern. Cred ca asta este solutia corecta”.

Stefan VlastonFoto: Arhiva personala

Adica, dovezile procurorilor, in baza carora vamesi si politisti de frontiera primesc automat arestare pentru 29 de zile, devin suspiciuni, trebuie asteptata sentinta, cand e vorba de inalte personaje din PD-L, ca se numesc Falca, Poteras, Pasat, Ridzi, Solomon, Boureanu, sau altfel. Ca sa nu le frangi carierele. Cand s-a invocat acelasi lucru pentru Nicolescu de la PSD, o gama larga de acuze a venit din partea PD-L, referitoare la faptul ca PSD ii protejeaza pe infractori. Dar de, ce e valabil la adversari, nu se pune la ai nostri.

Strategia, daca a fost o strategie, a dat roade. Multi lideri de filiale ale PD-L, linistiti acum prin anuntul presedintelui Basescu, au trecut cu arme si bagaje in tabara lui Emil Boc, sustinuta si deci protejata de la cel mai inalt nivel. Trebuie sa fii nebun sa te inhami la caruta lui Vasile Blaga, care, fara sa fie nominalizat, a fost facut KO de catre presedinte, in aceeasi emisiune de la TVR. De altfel, Vasile Blaga si-a pus cenusa in cap, declarand la Tg. Jiu ca presedintele Basescu este partenerul sau. Chiar si dupa ce l-a pocnit de i-au mers fulgii. Il credeam mai demn.

Gheorghe Flutur, Ioan Oltean, sefi de filiale din sectoarele capitalei, Daniel Buda, organizatiile Bistrita, Arad, Brasov, Neamt, Satu Mare, Maramures, Arges, Dambovita, Galati, Olt, Iasi si Mehedinti, si-au declarat sustinerea pentru Emil Boc, asigurati fiind ca vor fi protejati de la cel mai inalt nivel.

Cea mai interesanta „captura” pentru Emil Boc va fi, daca va fi, grupul celor trei reformatori: Macovei, Voinescu, Cristian Preda.

Traian Basescu anticipase deja ca „vor fi cautati” de catre candidatii la conducerea PD-L. In ce conditii vor ceda ei?

Ca n-au nicio sansa daca ar depune o motiune proprie, e clar. Ramane de vazut ce asigurari i-ar convinge sa cupleze la motiunea lui Emil Boc. Dupa infierarea-demascare administrata de Vasile Blaga la sedinta CNC, e greu de crezut ca acesta i-ar mai convinge sa-l urmeze.

Functii de vicepresedinti, eventual sefia Comisiei de Etica pentru Monica Macovei, cam acestea sunt posturile cu care Emil Boc ar putea incerca sa le „cumpere” intransigenta si integritatea. Doar ca toate deciziile, inclusiv propunerile Comisiei de Etica, vor fi analizate si validate de organismele de conducere ale partidului. De ce simpatie si sustinere s-ar bucura cei trei si ideile lor s-a vazut foarte bine la ultima sedinta a CNC. Adica zero.

Citeste tot articolul si comenteaza pe Contributors.ro