In functie de apropierea de casa, de calitatea profesorilor, de copiii care frecventeaza acea scoala, de programul scolar, de prezervarea statutului social, de veniturile familiei? Care sunt criteriile rationale in functie de care ar trebui sa facem aceasta alegere, astazi in Romania, mai ales daca traim intr-un oras mare?

Foto:

Reprezentantii Ministerului Educatiei le recomanda parintilor sa aleaga o scoala apropiata de casa pentru a reduce din stresul traversarii orasului. In acelasi timp, forumurile sint pline de discutii legate de calitatea actului de invatamint si comparatii intre invatatori.

In principiu, nu ar trebui sa existe diferente foarte mari de cheltuieli intre o scoala publica si alta. Asa stau in realitate lucrurile? Intre scolile din Romania exista diferente atat de mari din punct de vedere al calitatii actului de invatamant, incat sa indreptateasca eforturile ridicate ale parintilor? Exista o "piata" reala a scolilor in Romania sau alegem doar in functie de veleitatile sau aspiratiile noastre privind statusul social? De pilda, daca stim ca o personalitate si-a dat copilul la o scoala anume, vom face si noi tot posibilul sa ne dam si noi copilul la aceeasi scoala?

Dorim sa aflam opiniile si experientele dvs legate de aceasta alegere. Care credeti ca sunt resorturile care determina alegerea scolii primare si gimnaziale in orasele mari? Cele mai bune comentarii legate de aceasta tema le vom transforma in articole de sine statatoare pe Contributors.ro.

Comenteaza pe Contributors.ro