Ceea ce trebuia sa se intample, s-a intamplat. Traim, vorba chinezului, vremuri interesante. Vremuri in care istoria se zbuciuma. Dupa caderea comunismului, dusmanul de care avem cu totii atata nevoie a devenit terorimul islamic. Parea un dusman comod, ca o femeie nici prea mare, nici prea mica, numai buna de iubita. Un dusman post-modern pentru o lume post-moderna, un dusman fara cap si fara coada, un dusman alunecos, ce poate fi invocat oricand si oricum. Un dusman pe care te poti baza pe termen lung, nu ca Uniunea Sovietica. Era un dusman care nu risca sa se termine, pentru ca nu stiai nici macar de unde incepe.

Foto:

Alte vremuri!

Dupa cum incerc insa sa va conving de cateva postari incoace, post-modernitatea asta e nazdravana. PrecumOuroboros, are prostul obicei de a-si inghite coada. Si uite asa se face caAl Qaedava pieri pe limba ei - prin faramitarea democratica, la lumina, aummeimusulmane. Pe cine sa mai dai vina, cand totul se petrece la vedere? Ce sa mai facaBin Laden? "Dar de-acum, dar de-acum s-a ispravit", scriam in postarea trecuta pewww.contributors.ro. Uite ca, vorba luiChurchilldupaEl Alamein, "acesta nu este sfarsitul, nu este nici macar inceputul sfarsitului, dar poate fi sfarsitul inceputului".

Problema Orientului Mijlociu incepe, in sfarsit sa se limpezeasca, complicandu-se.

Dupa ce i-a acuzat pe sionistii americani pentru revoltele din Libia, Gaddafi a indicat acum Al Qaeda si pe Bin Laden drept principalii responsabili!Am trait s-o auzim si pe asta: americanii si Al Qaeda pusi in aceeasi oala de catre un lider al lumii arabe, curtat de mai toate puterile occidentale! Dar asta nu-i tot.Ahmadinejad a acuzat si el regimul din Libia(fara, insa, a-l numi peGaddafi- daca e nebun, asa cum ne este prezentat, e un nebun surprinzator de rational) pentru ca a tras in propriul popor, refuzand sa asculte doleantele acestuia. Pentru cei cu memoria mai slaba, reamintesc ca exact asta a facut numitulAhmadinejadcu doar cateva zile in urma, cu "poporul iranian" (ceea ce ridica intrebari interesante despre cand si cum se poate vorbi in numele poporului; de la ce numar incolo incepe "poporul"? - ramane pe alta data).

Pricepe cineva ce?Da. Scoasa la lumina, vaduvita deopotriva de dictatori si de conspiratii, miticaumma, comunitatea lumii islamice, se dovedeste nesustenabila in lumea de zi cu zi. [Nota: Crestinismul a trecut si el prin dramele astea, acum cateva sute bune de ani si intre timp a invatat sa dea Cezarului ce-i al Cezarului si ce-i al lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu. Nici aici n-a fost usor.] Arabii - si nu vreau sa identific aici lumea araba cu Islamul, dar nici nu pot s-o separ cu totul, la urma urmei Coranul trebuie invatat in araba - au acum o sansa uriasa, venita de unde s-ar fi asteptat mai putin - de la post-modernism.

De felul in care va fi gestionata aceasta sansa, nu doar in lumea araba ci si in rest, depinde viitorul nostru, al tuturora. De felul in care vom gestiona post-modernitatea.

Vorba chinezului: ne asteapta vremuri interesante, vremuri in care Razboiul Rece ni se va parea de-a dreptul plictisitor.

PSDe ceastalalta parte a planetei, de urmarit razboiul dintreAaron Barr, seful executiv al firmeiHBGary FederalsiAnonymous, suporteriiWikileaks. Primul s-a laudat ca i-a infitrat pe ceilalti. "Ceilalti" i-au publicat toate e-mailurile - y compris cele referitoare la dicort si la planurile decompromitere a compromiterii Bank of America. Intelege cineva cineva? Da, daca faceti un pas in spate. Cum, insa, povestea nu se va opri aici, mai avem timp sa stam la taclale.

Citeste si comenteaza pe Contributors.ro