Pensionarii sunt cea mai defavorizata categorie, statul trebuie in orice situatie si in orice grad sa intervina pentru a-i ajuta. In dezbaterea publica de la noi, afirmatiile sunt introduse ca un fel de postulate, fiind de la sine evidente. In realitate, lucrurile nu stau chiar asa. De fapt, sunt departe de a sta asa, scrie Doc pe blogul sau.

  • Situatia pensionarilor

Nu, daca e sa luam dupa efortul facut de stat, nu se poate spune ca pensionarii sunt defavorizati. Din contra, de fapt, ar fi mai aproape de adevar sa spunem ca sunt favorizati. Legi dupa legi s-au dat cu diferite avantaje oferite pensionarilor, nicio categorie nu a beneficiat de un asemenea efort legislativ. Cristian Ghinea numara intr-un articol 29 de OUG date de guvernul Tariceanu doar pentru pensionari! Guvernul Boc a contribuit si el la sirul acesta, legiferand intre altele un nivel minim al pensiei.

Dar poate ca adevarul afirmatiei devine cel mai clar, oarecum ironic, facand o comparatie pe categorii sociale in ce priveste reactia statului la situatia asta de criza.

Citeste continuarea si comenteaza peblogul lui Doc.