Ceea ce initial parea a fi un clasic pattern H&S (pe graficul de 5 min) s-a transformat intr-o explozie a pretului euro in raport cu dolarul. Rezultatul arata fabulos in special pe graficul 1h. Pe piata se speculeaza ca atingerea nivelului de 1.24 a antrenat activarea unor stop loss-uri ale celor care pariau impotriva monedei unice, iar aceasta a avut ca efect saltul spectaculos la aproape 1.26 in numai doua ore. Personal n-as merge pe aceasta varianta din cauza ca saltul spectaculos (si isteric in acelasi timp) a inceput de pe la 1.234.

Tind sa cred ca miscarea in sens invers a aparut ca urmare a hotararii aratate de Germania si Franta pentru reglementarea pietelor financiare si pentru o mai mare integrare politica a UE (daca as avea o mare doza de cinism dublata de o pierdere temporara a facultatilor mentale as putea sustine ca Merkel imi citeste blogul :-) ). De asemenea, oficialii celor doua tari par foarte hotarati sa rezolve problema datoriilor suverane ale tarilor membre. Mai mult, s-a facut din nou vorbire despre infiintarea unei agentii europene de rating, institutie, as spune, esentiala pentru intreaga constructie europeana.

Avem de-a face cu o diferenta fundamentala de abordare a actualei crize. In timp ce europenii sunt adeptii rezolvarii problemei datoriilor imediat cum acestea apar, englezii si americanii prefera sa vada mai intai rezolvate problemele mediului economic si abia apoi sa se preocupe de datorii. In acest moment e greu sa dai dreptate unei parti.

Citeste restul materialului si comenteaza pe Trenduri economice.