Studentiis-au gasit sa faca greva. Ei cer burse mai mari si bilete de tabara. Cam atat. Nu conteaza calitatea invatamantului superior, nu conteaza dorinta de a cunoaste si de a face si altceva util in timpul studiilor, dar si dupa. Nu conteaza calitatea (sau absenta) cercetarii la nivel universitar. Nu conteaza ca 10-le se da prea usor. Nu, ceea ce ne lipseste este o bursa mai mare sau un bilet in tabara, scrie Emil Stoica, pe blogul lui.

Cunosc cazurile unor elevi foarte buni de clasa a 12-a care prefera sa mearga la alte facultati (de stat) in Europa: in Anglia, in Danemarca, etc. Limba nu e o problema, se invata, se testeaza. Apoi se completeaza o cerere pentru universitatile respective.

Si, de obicei, elevii foarte buni si cu rezultate bune la bac sunt acceptati. Si nu le este teama de taxa de 3.000 de euro pe an si de alte costuri de 7.000 de euro pe an. Se imprumuta (de ex., Marea Britanie ofera imprumuturi pentru acoperirea taxei) si nu le e teama sa lucreze eventual cate 20 de ore pe saptamana pentru a-si acoperi celelalte cheltuieli.

Comenteaza pe Jeopardy.