Cumperi un produs din afara Comunitatii Europene in valoare de 117 dolari (dupa o reducere de vreo 300 de dolari, ca tot nu-l gasesti in Romania). Transportul, prin curier (in cazul de fata, TNT), costa 230 de dolari. Sari peste aspectul asta, coletul e trimis, ajunge in vama romaneasca. Valoare trecuta pe colet pentru taxe mai mici la export: 34 de dolari, scrie Subiectiv.

Pentru ca n-a venit prin posta, probabil, ci prin curier, ce se gindesc vamesii romani? Daca prostul isi permite sa plateasca TNT, sa plateasca si niste taxe la noi, ca nu ne-am facut norma luna asta. Asa ca pentru 117 dolari, taxele platite de roman se percep 1. pentru colet, 2. pentru transport. Adica aproximativ 125 de dolari. Altfel spus, 355 de dolari pentru un produs de 117. Nu-i asa ca traim intr-o tara superba?

Culmea e ca, acum vreo trei saptamini, a venit un colet din afara Comunitatii Europene, de 15 kile, in valoare de vreo 250 de dolari, dar trimis prin posta. Nu a intrebat nici naiba de sanatate, nu a cerut nimeni nici macar un leu taxe vamale. Venit, primit, luat, carat. Acum, stau si ma intreb: sint romanii chiar atit de prosti sau vamesii percep taxe vamale doar acolo unde vad ca boul de roman isi permite sa plateasca transportul prin curier? Apropo de asta, prin posta a costat mai mult decit prin curier.

Eu ce ar trebui sa fac? Sa platesc doar taxe suplimentare (am inclus si transportul) de trei ori jumate cit face coletul? De ce insistam sa ne batem joc unii de altii, intre noi, romanii?