Mi-a scapat un subiect si am sapat sa vad despre ce e vorba in urma unui comunicat al MAE in care face niste precizari privind o scrisoare primita de ministrul Teodor Baconschi de la organizatii membre ale coalitiei antidiscriminare.

Cred insa ca scaparea nu este numai a mea, pentru ca n-am prea citit in presa despre asta. Dar am cautat si am gasit asta.

In declaratia de dupa intalnirea cu ministrul afacerilor europene francez de saptamana trecuta, Pierre Lellouche, ministrul Baconschi a vorbit despre comunitatea romanesca din Franta si despre niste probleme de infractionalitate din sanul ei, produse de romi. Iata declaratia ministrului (am gasit-o in comunicatul de saptamana trecuta al MAE):

In ceea ce priveste comunitatea romana din Franta, o cunosc bine, ca fost ambasador al Romaniei la Paris; este o comunitate de foarte buna calitate umana si profesionala, care cuprinde specialisti din toate domeniile, dar si o comunitate academica de 6000 de studenti in marile scoli. Avem niste probleme fiziologice, naturale, de infractionalitate in sanul unora dintre comunitatile romanesti, in special in randul comunitatilor cetatenilor romani de etnie roma. Pozitia noastra este clara: intoleranta totala fata de infractionalitate si in acelasi timp dorinta de a aborda aceasta chestiune – a infractionalitatii in grupurile migrate in Franta – in spiritul si litera legii europene.

Citeste restul materialului si comenteaza pe Menaru.