Ce scrie pe site-ul Guvernului:

"1. Toate pensiile speciale vor fi recalculate pe baza principiului contributivitatii si vor scadea doar acele pensii care nu au fost calculate in baza acestui principiu.

2. In proiectul legii privind sistemul unitar de pensii publice, adoptat ieri de Guvern, nu exista un plafon sub care nu se recalculeaza si nu scad pensiile speciale.

3. Exemplul dat de primul-ministru Emil Boc, in cadrul briefing-ului de presa sustinut ieri la Palatul Victoria - conform caruia pensiile fostilor angajati din armata si politie, care, in proportie foarte mare, sunt mai mici de 3.000 de lei si, potrivit simularilor facute de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale nu vor fi afectate/diminuate in urma recalcularii (care se va aplica, de altfel, tuturor pensiilor speciale, deci si acestor categorii de pensii) - este un caz punctual. Este incorecta generalizarea acestui exemplu la toate pensiile speciale, intrucat legea nu stabileste niciun fel de plafon sub care nu se recalculeaza si nu scad pensiile speciale."

PR-ul Guvernului incearca sa dreaga busuiocul. Totusi, o concluzie se poate trage. Ca pensiile speciale, nu superspeciale, de 1400 de lei nu sunt afectate. Ba chiar ne spune ca o sa creasca. ...Domnul Boc trebuie sa-si ia un purtator de vorba in domeniul economic care sa stie pe ce lume e.

Guvernul asta si cand face actiuni corecte reuseste sa le prezinte intr-un asemenea hal ca ajung negative.

Citeste materialul complet si comenteaza pe Romania obiectiva.