Persecutia crestinilor: realitati si intrebari 

de Dragos Paul Aligica     HotNews.ro
Luni, 11 ianuarie 2010, 9:23 Actualitate | Opinii


Dragos Paul Aligica
Foto: HotNews.ro
Alte doua biserici din Malaysia au fost tinte ale unor atacuri ca urmare a unei decizii judecatoresti care le permite non-musulmanilor sa utilizeze cuvantul "Allah" pentru a-l desemna pe Dumnezeu, scrie CNN preluat de Hotnews. Iata ca in pofida blocajului mediatic si placiditatii opiniei publice occidentale, o tema izbucneste regulat in prim-planul dezbaterii publice. Exista in acest moment in lume sute de milioane de oameni asupra carora planeaza continuu abuzul sau violenta, pentru simplul fapt ca au o anumita credinta religioasa: mai precis, pentru ca sunt crestini.

Altfel spus, crestinii reprezinta grupul cel mai persecutat din lume. Supusi discriminarii legalizate, violentei, inchisorii, deportarii si convertirii fortate, soarta acestor oameni ramane un secret bine ferit de atentia opiniei publice globale. Tema nu face prima pagina niciodata. Magnitudinea fenomenului ar cere-o. Prioritatile par insa altele. In ultimele sase luni s-a scris mai mult despre soarta ursilor polari decat despre soarta acestor semeni.

La varful piramidei, in marile trusturi media occidentale, unde se da tonul si acolo unde se afla principala sursa a acestui blocaj informational, tema este considerata ca prea incorecta politic si prea subversiva pentru noua ideologie a stangii liberale promovata de aceste institutii.

In lumina acestei ideologii, tot mai influenta in redactiile si studiourile de pe toate meridianele, crestinii sunt, alaturi de evrei, agresorii si exploatatorii acestei lumi. Prin definitie, nu pot fi victime. Iar daca realitatea contrazice dogma, cu atat mai rau pentru realitate!

La baza piramidei, jurnalistii din organizatiile nationale si locale defileaza mesmerizati dupa ritmul impus la varf. Superficialitatea, lipsa oricaror principii in afara asimilarii instinctive a unor vagi ecouri ale stangismului liberal, la care se adauga pura si simpla lipsa de profesionalism, conduc toate in aceeasi directie.

Si totusi, evidenta pare sa fie covarsitoare: traim o epoca de mari persecutii anticrestine. Iar acestea se intampla, paradoxal, cu tacerea complice a mass-media occidentale si sub ochii popoarelor crestine, abulice in fata agresivitatii purtatorilor altor credinte si resemnate in fata edictelor liberalismului corect politic.

Faptele brute si stupefiante

Situatia este atat de frapanta, incat, pentru a nu parea de domeniul fabulatiei, orice discutie trebuie sa inceapa lasand pur si simplu faptele sa vorbeasca, urmandu-l pe Anthony Browne, unul dintre putinii jurnalisti din marile trusturi de presa interesat de chestiunea persecutiilor crestine si care, mai mult, ateist declarat fiind, nu poate fi acuzat de partinire. Preoti crestini decapitati in India. Politia egipteana aresteaza si tortureaza in Cairo convertitii de la islamism. Atacuri asupra bisericilor in Pakistan. In Coreea de Nord, preotii risca in orice clipa condamnarea la moarte. Si acestea sunt doar o mostra.

Cei preocupati de eradicarea discriminarii, scrie Browne, pot usor gasi in Malaysia singura politica de actiune afirmativa in care o majoritate este privilegiata in fata unei minoritati. Este vorba de majoritatea mahomedana, ce are asigurat accesul privilegiat la slujbe, case si la educatie. In Pakistan, peste 5 milioane de crestini traiesc ca paria, aspirand la cariere cum ar fi curatatul toaletelor. Tot acolo, potrivit legislatiei, un mahomedan poate sa depuna marturie in justitie impotriva unui crestin; invers, nu.

In Indonezia, peste 10 mii de crestini au fost omorati in ultimii ani de catre musulmani in campanii de islamizare. In Egipt, coptilor le este interzis prin lege accesul la functia de sef al statului, accesul la universitatea de elita a tarii si sunt impiedicati in mod legal sa patrunda in randurile politiei si armatei. De facto, le este interzisa orice functie politica sau economica mai inalta.

Pentru a-si repara o biserica, coptii trebuie sa ceara aprobare de la presedintele tarii. Televiziunea publica promoveaza deschis propaganda anticopta, fara a da drept la replica acestora. Convertirea la crestinism este interzisa prin lege, iar tinerele crestine si chiar sotiile de preoti sunt rapite si convertite cu forta la Islam. In Nigeria, 12 regiuni au introdus sharia, obligandu-i pe crestini sa se conformeze ei. In aceeasi tara, mii de crestini au fost asasinati in ultimii ani si numarul violentelor anticrestine este in crestere.

Persecutia crestinilor nu este insa un monopol al campionilor musulmani. In Sri Lanka buddhista  bisericile vandalizate si  inchise in ultimii ani se numara cu sutele. In India, nationalistii hindu au incitat sute de atacuri impotriva comunitatii crestine care, trebuie amintit, se afla acolo inca de la anul 100 d.H. Statul indian are programe de actiune afirmativa pentru castele inferioare si saracii hindu si buddhisti, dar nu si pentru cei crestini. In China, sute de case de rugaciune au fost inchise de autoritati si zeci, poate sute de preoti au fost trimisi in inchisori. In Coreea de Nord, crestinii nu numai ca sunt inchisi, dar sunt folositi drept cobai in experimentele cu arme biologice.

Dublul standard Occidental

Situatia crestinilor nu este dificila numai in China, Nigeria sau Egipt. Chiar si in asa-zisul Occident crestin, crestinismul este in defensiva, fiind continuu obiectul ridiculizarilor, "demitizarilor" si subminarii institutionalizate prin mass-media si in cultura populara promovata de aceasta. Dublul standard si ipocrizia troneaza. Nenumaratii occidentali afluenti ce-si gasesc o identitate si un sens vietii dedicandu-se unor cauze precum "apararea drepturilor omului" sau "salvarea mediului" par sa accepte in mod senin ideea ca discriminarea, lipsa de respect si violenta verbala sunt acceptabile, atat timp cat este vorba despre crestini si credintele lor.

Imaginile sfinte ale crestinilor pot fi batjocorite - aceasta se numeste "arta" si "libertate de expresie". Ale musulmanilor, nu - aceasta se numeste "respect multicultural" si "acceptarea diversitatii". Discriminarea este rea. Exceptand atunci cand cei discriminati sunt albi crestini. Atunci se numeste "actiune afirmativa" si este laudabila. Daca lucrurile suna caricatural, este pentru ca probabil asa si sunt, inainte de a depasi pragul in care devin tragice.

Fetele ipocriziei

Elocventa faptelor brute este incontestabila. In lume sunt, conform estimarilor Centrului pentru Libertate Religioasa, "peste 200 de milioane de crestini aflati sub amenintarea violentei din cauza credintei lor" si "aproximativ 350 de milioane care sunt discriminati in mod legal in ceea ce priveste accesul la locuri de munca, locuinte si conditii de viata". Dupa cum concluzioneaza Alianta Evanghelica Mondiala intr-un raport inaintat mai demult Comisiei ONU pentru Drepturile Omului: "crestinii sunt cel mai mare grup din lume caruia ii sunt refuzate drepturi fundamentale din cauza credintei".

Problema nu este absenta datelor privind aceste incalcari ale unor drepturi elementare, ci ca dramatica realitate reflectata de ele nu are un ecou semnificativ nici macar in tarile crestine. Si aici, de obicei discutiile pe aceasta tema revin la problema ipocriziei, implicite in toata aceasta ciudata situatie.

Occidentalii sunt partasii unui consens tacit: toata lumea stie ca, daca undeva in lume crestinii s-ar deda unor acte de agresiune sau discriminare mult mai putin grave decat cele indreptate impotriva lor, toate canalele de stiri ar vui. CNN, BBC si celelalte avanposturi ale propagandei stangii liberale ar recircula stirea non-stop, iar New York Times si The Guardian ar editorializa frenetic. Toata lumea pare sa stie aceasta si cu totii par sa o accepte ca un dat. Unii neutru, altii resemnat.

In ultima instanta, pana si cei ce inteleg si sunt revoltati de situatie par sa spuna: ce altceva am putea face? Pana la urma este o lume in care BBC, organizatie creata si finantata de o tara crestina, cultiva ridiculizarea Bibliei si interzice orice referire ireverentioasa la Coran. O lume in care istoria recenta este rescrisa sub ochii nostri ca o "mare naratiune" a exploatarii imperialiste, avandu-i in rolurile principale negative pe evrei ("neconservatorii") si crestini ("fundamentalistii"). O lume in care obsesia elitelor de stanga occidentale sunt inchisorile CIA din Romania, si nu faptul ca soldatii romani le apara in Irak si Afganistan libertatea si confortul de care se bucura in mod parazitar.

Responsabilitati si intrebari


A incerca un raspuns la intrebarea "cum s-a ajuns aici?" cere o discutie separata. Cert este ca influenta masiva pe care stanga liberala o are in mass-media joaca un rol decisiv. A arunca insa toata responsabilitatea in bratele marilor trusturi media occidentale si a elitelor academice si politice de stanga este usor. Dar, in acelasi timp, si incorect. O parte la fel de mare de responsabilitate se datoreaza crestinilor insisi.

Modul in care accepta actuala situatie, felul in care gasesc pretexte pentru a se uita in alta parte, elocventele sterile si afundarea in varii forme de escapisme si "chemari sociale" ecumenice, lasandu-si coreligionarii singuri in fata persecutiilor si martiriului sunt prea vizibile ca sa scape neobservate. Si toate sunt cu atat mai stupefiante, cu cat nici macar scuza neputintei nu poate fi invocata. Datorita inteligentei, credintei si fortei inaintasilor lor, popoarele civilizatiei iudeo-crestine occidentale sunt mostenitoarele unor resurse care fac din ele azi superputerile militare, politice si economice ale veacului.

Iata de ce, pentru cei ce, desi au o relatie indeobste neutra cu religia instituita, nu pot ramane indiferenti la nedreptatile si agresiunile anticrestine, atitudinea crestinilor practicanti din Occident ramane un mister: Cum poate fi explicata pasivitatea lor? Cat din aceasta se datoreaza unui masochism intrinsec crestinismului? Este crestinismul socialmente predestinat persecutiei? Este dorinta crestinilor de a se identifica cu patimile lui Hristos un motiv al atitudinii relaxate fata de actele de martiriu? Dar aceasta poate explica in cel mai bun caz motivatiile martirilor, dar nu si resemnarea si indolenta potentialilor martori.

Sunt crestinii aflati la adapost in SUA si Europa impacati cu soarta coreligionarilor lor din China, Egipt sau Nigeria? Nu le pasa? Ce le spune credinta lor? Ce se petrece in mintile lor? Ce gandesc publicistii autodeclarati crestini care, altfel, peste tot in lume, insista sa fie o prezenta atat de vocala in dezbaterile privind teme culturale si politice de interes secular si secundar? Sunt intrebari al caror raspuns nu-l pot da cei care, oarecum excentrici acestei comunitati de har si credinta, asista intrigati la o situatie a carei complexitate paradoxala o face greu de inteles si a carei nedreptate profunda o face imposibil de acceptat. 


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

18837 vizualizari

 • +18 (22 voturi)    
  In sfarsit, sunt si romanii informati! (Luni, 11 ianuarie 2010, 9:32)

  BEDE [anonim]

  Este o chestiune cu privire la care, de ani de zile, nici un post TV si nici un ziar cu tiraj mare din Romania nu a scris nimic.
  Doar ici-colo publicatii cu tiraj redus.
  Si pe internet exista doar cateva site-uri care spun despre aceste probleme, pe cand cele mai consultate site-uri de stiri nu spun nimic...
  • +13 (15 voturi)    
   Felicitari autorului ! (Luni, 11 ianuarie 2010, 13:42)

   Europa Noastra [anonim] i-a raspuns lui BEDE

   E impresionant sa vad in media romaneasca opinii atat de liber exprimate.

   Exista tari in Europa unde libertatea de exprimare a disparut, ca Franta, tara unde e imposibil, legal, sa dezbati despre semitism si anti-semitism, despre identitate si diversitate rasiala sau etnica, despre intoleranta si violenta unor religii. Recent si in Irlanda a devenit ilegal sa mai critici o religie!

   Aceasta sufocare liberticida, acest terorism legislativ contra spiritului critic, cel care a construit spatiul european de libertate, e promovat de miscari politice de stanga, sub pretext de 'anti-rasism' si 'multiculturalism'.

   Extinderea definitiilor acestor concepte e abuziva si vizeaza blocarea oricarei dezbateri de fond.
   Recent, propunerea unor ministri francezi de a discuta in sfarsit despre 'ce e aia a fi francez' s-a lovit de urletele si insultele isterice ale socialistilor, comunistilor, trotzkistilor si organizatiilor islamice din Franta.

   Fanaticii lui Marx si cei ai lui Allah strans uniti in scopul de a distruge cultura de libertate a Europei.
   "Moarte democratiei" scriau studentii anarhisti si trotzkisti pe zidurile Sorbonei ocupate in 2007. Exact ce vor si jihadistii musulmani taietori de capete.
  • -3 (7 voturi)    
   pe dracu informat!! (Marţi, 12 ianuarie 2010, 7:59)

   calugaru' vaxile [anonim] i-a raspuns lui BEDE

   in asia de sud-est bisericile crestine duc o "politica de piata" foarte agresiva. sa luam exemplu: cambogia. acolo se duc cu "ajutoare" pentru populatia amarita. pretul? infiintarea unui post de radio crestin, infiintarea de scoli crestine, ridicarea de biserici. in timp, vom avea o problema religioasa. cine e de vina? io as spune ca de vina e prozelitismul crestin.

   malay e o tara musulmana. exista doo minoritatz importante: indienii si chinejii. care muncesc mai mult decit malay si daca n-ar fi legi pro-etnia malay, malayezia ar ajunge guvernata de etnici kineji. care etnici kineji is, printre altele, crestini.

   religia nu e decit o perdea de fum. de vina pentru conflictul din malay este banul, diferenta de avere dintre diversele etnii care intimplator au religii diferite.
   • +3 (5 voturi)    
    calugaru' vaxile aberezi (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 10:35)

    Socrate [anonim] i-a raspuns lui calugaru' vaxile

    ... In primul rand nu discutam aici despre caracterul militant al religiei sau despre prozelitism. Apoi problema grava nu e atat faptul ca in tarile hinduse si musulmane sunt persecutati crestinii cat faptul ca libertatile noastre aici in Europa si spiritul critic e inabusit de guvernanti idioti folosindu-se de legi care in loc sa ne apere sistemul de valori sunt impotriva noastra. Nu putem vorbi despre Holocaust, nu putem vorbi impotriva nazismului sionist, nu putem discuta despre alte religii, nu putem sa ne disciplinam tiganii, nu ne putem invata copiii ca homosexualitatea NU e normala fara a fi acuzati de antisemitism sau xenofobie.
    Drepturile Omului au devenit doar fundamentul dictaturii nesimtite a minoritatilor religioase, etnice, sexuale. Asta este problema. Legile noastre cretine nu ne permit nici spiritul critic nici sa ne aparam de atacurile lor.
    ...Ba mai mult : exista printre noi dobitoci care sub masca unei filozofii pro-globalizare ataca chiar valorile fundamentale pe care ne-am construit lumea : familia si nationalismul.
    Deja in Anglia se preconizeaza ca in invatamantul de stat sa nu li se mai spuna copiilor ca este normal ca o familie sa fie alcatuita din mama, tata si copii. De ce? Pentru ca niste poponari se simt lezati de faptul ca unii mai suntem si normali.
    ... Nu ma consider un bun crestin dar am fost educat sa respect diversitatea. O sa-mi invat copiii ca familia si relatiile hetero inseamna normalitate dar de asemenea normalitatea nu este obligatorie. Si nu ma lezeaza in nici un fel o Europa crestina. Pe de alta parte voi lupta impotriva nesimtirii minoritatilor de orice fel care incearca sa ne indeparteze de modul nostru de viata.
  • +3 (3 voturi)    
   Ai dreptate (Sâmbătă, 26 iunie 2010, 17:35)

   Carmen [anonim] i-a raspuns lui BEDE

   Da, le este frica sa vorbeasca despre persecutia crestinilor pt ca de obicei oamenii ,,religiei pacii,, reactioneaza violent daca indraznesti sa ceri drepturi pentru crestini in tarile islamice, drepturi de care musulmanii se bucura in Europa is SUA.
 • 0 (6 voturi)    
  Cine e majoritar are dreptate! (Luni, 11 ianuarie 2010, 9:40)

  ateul [anonim]

  http://www.youtube.com/watch?v=0nfIaSvlryE
 • +15 (19 voturi)    
  Are loc un intreg scenariu... (Luni, 11 ianuarie 2010, 9:40)

  Costica [anonim]

  ...Cu banii luati tot de la noi acum suntem "ocupati" de unii care nu vor decat sa ne distruga. Darfour, zona in Sudan in care au fost masacrati sute de mii de crestini pentru care acum 150 de ani erau lichidati toti responsabilii iar acum stam si ne rugam la stele...Indonezi a, malaezia, lumea araba...Tot liberalismul asta va fi platit cu varf si indesat de copiii si nepotii nostri caci acesti "invingatori" nu au treaba cu " umanismul", "libertatea religioasa' si alte bazaconii care ne ingroapa, din cauza carora Europa devine un focar de infectie morala...Si eu nu sunt vreun radical religios doa rca deja ma irita agresivitatea minoritatilor sexuale si restul , toate avand la baza distrugerea credintei crestine. imamul londrei abai asteapta sa fluture steagul verde pe cladirea parlamentului. Sa vezi dupa aia "liberalism"...!
  • +14 (18 voturi)    
   asa este! (Luni, 11 ianuarie 2010, 10:23)

   bancher [anonim] i-a raspuns lui Costica

   Sunt de acord cu articolul. E de ajuns sa privim in istorie, si sa vedem ca incepand cu anul 632 cand a murit profetul Mahomed, istoria islamului este o lupta continuua spre extindere (prin convertire pasnica sau pe cale armelor). Dupa perioada coloniala si primul razboi mondial se mai linistisera, dar dupa ce s-a gasit petrol in Golf, ofensiva musulmana a inceput din nou. Trist e ca lumea occidentala nu se trezeste din somnul in care doarme de atata timp, si nu face nimic pt oprirea ofesnivei lor in Occident, sau pentru protejarea crestinilor de peste mari.
   Am scris in alte posturi despre isoria expansiunii lor, si mi-au sarit unii in cap ca fac propaganda ieftina anti-musulmana. Din pacate asta e realitatea: Ierusalimul, Egiptul, Mesopotamia (iran+Irak), Nubia, Palestina, nordul Africii, Spania, Etipia, Afgansitanul, etc, toate au fost smulse Imepriului Bizantin pe cale armelor. E adevarat ca au fost si domni cateodata, mai ales cu cei care s-au convertit de bunavoie, dar ce au patit cei care au refuzat convertirea la islam, stim cu totii.
   Ideea e ca cea mai mare dorinta a lor e sa instaureze un califat musulman in Europa, Decomdata nu o fac pt ca nu pot, (nu au puterea militara), dar sa ne fereasca Cel de Sus de momentul in care vor putea.
   Asta e realitatea, asta e istoria, eu zic sa privim inapoi spre istorie in momentul in care incepem sa ne acuzam intre noi ca ii persecutam pe musulmani.
   • -6 (8 voturi)    
    Ce extindere? (Luni, 11 ianuarie 2010, 16:24)

    nano2k [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    Observ ca foarte multa lume vorbeste total aiurea, manata de ura, de intoleranta, si nu in ultimul rand de prostie si ignoranta totala.

    Problema majora este ca traim intr-o lume in care sa cauti adevarul nu este prea greu. Vointa insa lipseste.

    http://mapsofwar.com/images/Religion.swf
    • +4 (6 voturi)    
     pai? (Luni, 11 ianuarie 2010, 22:12)

     dodo [anonim] i-a raspuns lui nano2k

     dragut filmuletul, totusi nu inteleg ce vrei sa spui?!? cat din expansiunea crestinismului se datoreaza misionarilor, asa cum se si spune in filmulet (missions abroad) si cat din expansiunea islamului s-a datorat razboaielor? Te contrazici singur prin postarea link-ului respectiv
     • -6 (8 voturi)    
      Ba nu ma contrazic (Luni, 11 ianuarie 2010, 22:57)

      nano2k [utilizator] i-a raspuns lui dodo

      "Missions abroad" = cruciade. Mai pe intelesul tuturor: foc si spada.

      Alta misiune "crestina" a fost inchizitia.
      • +3 (5 voturi)    
       re: (Luni, 11 ianuarie 2010, 23:39)

       Andrei [anonim] i-a raspuns lui nano2k

       Dar misiunile ateiste nu le stii?? al 2-lea razboi mondial cu Hitler in frunte la adapostul filozofiei lui F. Nietzsche, Stalin si omuciderea din timpul lui la adapostul filozofiei marxiste, etc.. Trist cand oamenii nu au o privire de ansamblu mai clara.. Oare nu este clar ca inchizitia a luat "haina" crestina pe ea ca cei care au condus-o sa poata sa-si indeplineasca scopurile..?? hmmm..
       • -1 (5 voturi)    
        Au avut de la cine sa invete (Marţi, 12 ianuarie 2010, 10:48)

        nano2k [utilizator] i-a raspuns lui Andrei

        Pana la aceste razboaie "ateiste" cate raboaie "teiste" au fost?

        Asta ca sa nu comparam merele cu perele.
        • +1 (3 voturi)    
         bah, ma lashi? (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 16:15)

         Hussein Al Bastru [anonim] i-a raspuns lui nano2k

         intre timp, au trecut cateva sute de ani buni. trebuie sa fii de-a dreptul prost tu, musulman, sa urasti un crestin, pentru ca acum o mie de ani au avut loc cruciade-jafuri in Asia Mica. trebuie sa fii de-a dreptul prost tu, crestin, sa urasti un musulman pentru ca acum mai bine de o mie de ani (inaintea cruciadelor) au avut loc expeditii de cucerire araba in Spania, de exemplu.
         care mere, care pere, cine a inceput primul - nu conteaza.
         • 0 (0 voturi)    
          .... (Sâmbătă, 26 iunie 2010, 17:39)

          Carmen [anonim] i-a raspuns lui Hussein Al Bastru

          Cruciadele au inceput dupa 500 de ani de invazie islamica a Europei si de invazie si islamizare fortata a tarilor crestine din Orientu Mijlociu. Datorita cruciadelor noi nu suntem musulmani acum.
        • -1 (1 vot)    
         Învață istoria! (Luni, 15 februarie 2010, 18:29)

         oarescine [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

         Au fost muult mai puține războaie ”teiste” decât ateiste!
         Egiptul antic a dus nenumărate războaie ateiste, lipsite de orice fundament religios în afara celor care vă stăpânesc și astăzi: lăcomia și trufia. Toate războaiele și crimele Romei de până în secolul I î.d.H. au fost din aceleași pricini ateiste - abia apoi au pornit-o și pe panta religioasă (politeistă). Războaiele dintre triburile germanice sau slave antice, pofta de cucerire a Imperiului Chin, măcelurile îngrozitoare ale mongolilor din secolul XIII, neîncetatele masacre dintre triburile africane și nenumărate alte războaie au fost, toate, provocate de lăcomie și trufie. Nu de ceea ce consideră ateii ”religie”.
         • 0 (0 voturi)    
          cam largă definița de ateiste... (Joi, 18 februarie 2010, 3:40)

          ptc [utilizator] i-a raspuns lui oarescine

          Cam largă definiția coane Fănică, cam largă.

          Adică orice război care are drept motivație banii, puterea, resursele e după mintea matale „ateist”?

          Eu credeam că e vorba de ălea de-s făcute în numele ateismului, adică ăăă... nici unul.

          Stalin a făcut ce-a făcut în numele unei alte ideologii/dogme, cea a comunismului și a setei de putere.

          Ateismul în sine nu reprezintă o condiție suficientă și/sau necesară pentru a porni un război sau a face ceva imoral, la fel cum lipsa credinței în existența lui Ene poate justifica același lucru.


          Unii numesc dogma sub care a luptat Stalin o religie-politică, tind să fiu de acord pentru că s-a comportat exact ca religie care s-a simțit în expansiune - creștinismul în Imperiul Roman sau islamul acum și de atâtea ori în istoria lui.
       • -1 (1 vot)    
        Hitler nu era ateu, era credincios (Joi, 18 februarie 2010, 3:31)

        ptc [utilizator] i-a raspuns lui Andrei

        O tot dați într-una cu Hitler ateu, Hitelr ateu.

        Hitler n-a fost ateu, asta e clar, s-a născut romano-catolic, dar sigur credea într-un zeu creator:


        The folkish-minded man, in particular, has the sacred duty, each in his own denomination, of making people stop just talking superficially of God's will, and actually fulfill God's will, and not let God's word be desecrated. For God's will gave men their form, their essence and their abilities. Anyone who destroys His work is declaring war on the Lord's creation, the divine will.        http://en.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler's_religious_views
        • 0 (0 voturi)    
         ... (Sâmbătă, 26 iunie 2010, 17:43)

         Carmen [anonim] i-a raspuns lui ptc

         O fi crezut Hitler ca este crestin, dar el nu stia nimic despre crestinism, treaba aia cu uciderea evreilor pt ca l-au omorat pe Isus numai o minte retardata poate fi de acord.....Isus i-a iertat pe evrei, s-a rugat pentru iertarea lui pe cruce. Daca Fiul lui D-zeu i-a iertat, cine suntem noi sa nu-i iertam?
         Adica D-zeu iarta , iar noi nu, deci noi suntem mai presus decat D-zeu?
      • +3 (5 voturi)    
       re: re: (Luni, 11 ianuarie 2010, 23:44)

       Andrei M [anonim] i-a raspuns lui nano2k

       si felicitari pt articol!! :) Nu ma asteptam sa vad un asemenea subiect dezbatut.. bravo si la mai multe sapaturi in privinta aceasta!! cat mai multe stiri obiective despre ce li se intampla crestinilor (ai celor care ar trebui sa traiasca dupa modelul lui Iisus Hristos) in tarile musulmane si nu numai..
      • +5 (7 voturi)    
       serios?!? (Luni, 11 ianuarie 2010, 23:54)

       dodo [anonim] i-a raspuns lui nano2k

       da?!? aia inseamna missions abroad?mamaa, pai or facut astia cruciade si prin America de Nord si prin Groenlanda, Siberia, Africa de Sud, Argentina etc etc... interesant. Adevarul e ca habar nu ai, desi tu ai postat link-ul. Sfatul meu e sa iei niste carti de istorie serioase si sa studiezei mai mult cruciadele, contextul lor, si apoi sa tragi concluziile si sa vezi cat de multa legatura au avut in final cu credinta crestina. Lasa aberatiile hollywoodiene "politically-correct".
       • +1 (5 voturi)    
        Sfatul meu (Marţi, 12 ianuarie 2010, 10:47)

        nano2k [utilizator] i-a raspuns lui dodo

        Sfatul meu este sa intelegi ca de la cruciade nimeni nu s-a mai atins de crestini. Au vazut cu cine au de a face.

        Cu niste drescreierati.

        Sfatul meu este deci sa intelegi ce au insemnat cruciadele si cum au bagat ele pe gat unor populatii anumite credinte. Pe urma au fost suficiente misiunile, asa romantate cum vi le imaginati voi si cartile.
        • +1 (3 voturi)    
         pentru nano (Marţi, 19 ianuarie 2010, 0:40)

         adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

         Imi este mila de tine. Atata ratacire in capul si in sufletul tau....Cand ai fost ultima data intr-o biserica? Cand te-ai spovedit ultima data? Dupa cum scrii e clar ca niciodata. E clar ca Satan e stapanul tau. Ma voi ruga pentru tine...
        • +1 (1 vot)    
         Sfatul meu (Luni, 15 februarie 2010, 18:37)

         oarescine [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

         Sfatul meu este să înveți istorie, că ai mare trebuință!
         Chiar nu știi de masacrele pe care arabii și berberii din Africa le-au dezlănțuit împotriva creștinilor? Dacă nu știi, învață!
         Dar masacrele nenumărate ale musulmanilor turci și tătari asupra creștinilor din Muntenia și Moldova, din Tracia și Europa (astăzi provincie turcească, în care creștinii au fost aproape complet exterminați), din Macedonia, Tesalia etc, nu le știi? Habar nu ai cum au fost tratați creștinii din Caucaz, ori cei din Persia, din Imperiul Marilor Moguli, din Arabia sau Cazaria, nu?
         Și asta doar oprindu-ne asupra Evului Mediu!
         Știi oare că prietenia dintre Marea Britanie și Imperiul Otoman s-a prăbușit după ce un ziarist englez a descris cumplitele masacre anti-creștine din Tracia (Bulgaria de azi)?
         Știi câți misionari creștini erau martirizați în Africa în fiecare an de propovăduire?
         Nu mai lua pe nemestecate toate prostiile de pe site-urile atee. Încearcă să cercetezi istoria obiectiv și vei vedea adevărul.
     • 0 (0 voturi)    
      ... (Sâmbătă, 26 iunie 2010, 17:37)

      Carmen [anonim] i-a raspuns lui dodo

      expansiunea islamului s-a facut numai prin razboaie
    • +2 (2 voturi)    
     Intoleranta la crestini?? (Marţi, 19 ianuarie 2010, 0:34)

     adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

     Unde ai pomenit tu un crestin " intolerant" care sa-si puna dinamita pe burta si sa omoare oameni nevinovati? Asta numesc eu intoleranta! La cine ai vazut tu asa ceva?
   • +1 (3 voturi)    
    Cogito (Marţi, 12 ianuarie 2010, 14:33)

    Bogdan Spataru [anonim] i-a raspuns lui bancher

    Prietene,mai studiaza putin istoria.
    Nu au existat convertiri fortate mai deloc in epoca mentionata mai sus,iar musulmanii aveau tot interesul ca populatiile non-musulmane sa-si pastreze religia.De ce?
    Plateau taxe care in comparatie cu "drept-credinciosii" erau mai mari de cel putin patru ori.
    • +3 (3 voturi)    
     taxe platite de crestini (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 15:39)

     bancher [anonim] i-a raspuns lui Bogdan Spataru

     Ceea ce spui tu cu taxele este valabil mai ales in Imperiul Otoman, al lui Soliman Magnificul (sec XVI). Otomanii strangeau taxe mari de la populatiile crestine cucerite, dar ei nu sunt singurii musulmani.
     Spui ca nu s-a extins cu forta credinta musulmana?? Pai atunci Ierusalimul, Cairo, si Constantinopolul ce-au facut, s-au redat de buanvoie?? Uiti de cele 2 asedii ale Vienei (1524 si 1683)? Nu intamplator actualul papa a provocat o adevarata rumoare in lumea musulmana, afirmand ca ,,credinta musulmana s-a extins cu sabia'' Stia el ce stia....
     Multi vorbesc (inclusiv aici) de ororile cruciadelor asupra populatiei musulmane. Sa nu uitam totusi ca ele au fost prima reactie crestina (1099) dupa 400 ani de expansiune islamica, timp in care cazuse toata Spania, chiar si bucati din Franta de vest.
     Eu nu zic sa repetam greselile istoriei, facute si de unii si de altii, dar nici sa ne prefacem ca nu s-a intmplat nimic pana acum si sa ii lasam sa isi faca de cap cu cei de aceiasi credinta cu noi, sau mai grav sa ii lasam sa ni se suie in cap chiar la noi acasa, pe motiv ca altfel ii discriminam.
    • 0 (0 voturi)    
     .... (Sâmbătă, 26 iunie 2010, 17:50)

     Carmen [anonim] i-a raspuns lui Bogdan Spataru

     iauzi....nu au existat convertiri fortate, nu ti-e rusine tocmai tu un roman sa vorbesti asa? pai inseamna ca tu nici istoria tarii tale n-o stii ....cati copii romani au fost rapiti de turci si fortati sa se converteasca?
     Multi romani au fost decapitati pt ca nu au vrut sa se converteasca la islam de catre turci. Turcii nu s-au schimbat deloc, ei decapiteaza crestini si astazi. In 2007 , au decapitat 3 crestini in Turcia .
     Milioanele de crestini din Egipt, ce s-a intamplat cu ei s-au evaporat?
   • 0 (0 voturi)    
    buna (Joi, 29 aprilie 2010, 21:27)

    Carmen [anonim] i-a raspuns lui bancher

    am intrebat un musulman de ce il considera pe mohammed profet, sa-mi dea exemplu de o profetie implinita de el......inca astept raspunsu...
 • +1 (5 voturi)    
  Abolirea crestinismului (Luni, 11 ianuarie 2010, 9:43)

  RexR20 [anonim]

  Sunt de acord ca si tine ca nu se face nimic in acest sens dar nu trebuie sa exageram, cine este crestin merge pe calea cea buna indiferent de persecutii
 • +1 (5 voturi)    
  crestin (Luni, 11 ianuarie 2010, 9:47)

  murray [anonim]

  articolul a mai aparut si in 22, in urma cu mai mult timp. dar nu conteaza, e bun oricum.
 • +4 (8 voturi)    
  bun articol ! (Luni, 11 ianuarie 2010, 9:50)

  sorin [anonim]

  bravo !
 • -12 (14 voturi)    
  ce cautau acolo? (Luni, 11 ianuarie 2010, 9:58)

  mircea [anonim]

  Poate ne spuneti si noua ce cautau in Malaysia? E un teritoriu cu o alta religie. Oare de ce nu-si vad crestinii de lungul nasului? BIne ca Vaticanul are voie sa fie oripilat de islamicii care invadeaza Europa. Noroc ca nu mai exista Inchizitie ca am fi vazut destule executii publice.
  • +6 (10 voturi)    
   Amice... (Luni, 11 ianuarie 2010, 10:22)

   alleex2000 [anonim] i-a raspuns lui mircea

   ...esti idiot! Cred ca tu ii intrebi si pe unguri ce treaba au prin Romania!
  • -1 (9 voturi)    
   asa, fii rau (Luni, 11 ianuarie 2010, 10:28)

   berenger [utilizator] i-a raspuns lui mircea

   chiar, ce cauta crestiinii astia in malaysia? de fapt, ce cauta crestinii astia pe pamant?
 • +9 (13 voturi)    
  Bravo (Luni, 11 ianuarie 2010, 9:59)

  Ion [anonim]

  E sunt satul de sensibilitatile musulmanilor si de idiotenia si ipocrizia celor care le canta in struna. Nu poti sa faci o gluma, o caricatura, sau sau nu cumva sa le ofensezi "cartea lor de bucate" etc.
  • 0 (4 voturi)    
   sincer (Luni, 11 ianuarie 2010, 17:50)

   mihai [anonim] i-a raspuns lui Ion

   acum, daca vrem sa fim sinceri pana la capat, la fel procedeaza si iudeii care nu suporta o gluma sau caricaturi cu iudei.

   oricum, felicitari pentru articol. foarte bine scris si documentat.
   • 0 (0 voturi)    
    ... (Sâmbătă, 26 iunie 2010, 17:54)

    Carmen [anonim] i-a raspuns lui mihai

    Cand au facut caricaturile despre Holocaust si despre Moise, cati evrei au iesit in strada sa distruga ambasade si sa omoare oameni?
 • -5 (11 voturi)    
  simplu: (Luni, 11 ianuarie 2010, 10:01)

  whatever [anonim]

  roata morii...se invarte. sute de ani crestinii au taiat non-crestini. cruciadele, inchizitia, crestinarea lumii noi samd. acum a venit si randul crestinilor.
  totusi, inainte de a pronunta faze de genul: toleranta fata de alte religii, egalitarism in drepturi etc sa nu se uite ca in articol e vorba de tari majoritar non-crestine. si despre ce tari e vorba. China (hm), India, Nigeria, Egipt - zone unde democaratia si toleranta sunt doar cuvinte in dictionar.
  poate ar fi mai interesant de analizat extinderea islamului in Europa...
 • +4 (6 voturi)    
  anticrestinism (Luni, 11 ianuarie 2010, 10:03)

  tavi [anonim]

  Bine pusa problema. In numele corectitudinii politice ne uitam radacinile. De fapt, atitudinea pasiva in tarile crestine cred ca se datoreaza unei false identificari a populatiei ca fiind crestini extrem de putini putandu-si asuma acest statut; prin contrast musulmanii sunt angajati religios cu fervoare.
  A nu se uita Darfur unde crimele anticrestine au devenit genocid.
 • +5 (7 voturi)    
  Cand se ataca fundatia se darama casa (Luni, 11 ianuarie 2010, 10:04)

  Ion [anonim]

  Atacul asupra crestinilor grabeste caderea Occidentului. Cred ca ar trebui luat exemplu de la evrei care se apara destul de bine. Dupa crestini ei sunt a doua prioritate. Stanga jubileaza pentru ca pentru ea crestinii sunt un fel de "dusmani ai poporului" si ar trebui sa dispara. Tatucii Stalin si Lenin au omorat milioane...
  • 0 (0 voturi)    
   Creştinismul merge mai bine cu comunismul (Joi, 18 februarie 2010, 4:18)

   ptc [utilizator] i-a raspuns lui Ion

   Măi Ioane, de ce crezi tu că stânga=non-creştini şi dreapta=creştini.

   De ce vrei tu să iei monopolul liberalismului, care, culmea, e cam "legea junglei", cea căreia creştinismul i se cam opune, nu? Dacă e vorba să vorbim de conexiunea dintre religie şi politică, eu cred că, din cauză că trebuie să-ţi iubeşti aproapele ca pe tine însuţi, creştinismul s-ar potrivi mai bine cu comunismul, cu stânga, cu idea de statul e aici să ne sprijine, nicidecum să ne supravegheze să nu ne dăm în cap.
 • +3 (7 voturi)    
  impresie (Luni, 11 ianuarie 2010, 10:05)

  andreic [anonim]

  exceptional articol, felicitari.
 • +6 (10 voturi)    
  Jos palaria (Luni, 11 ianuarie 2010, 10:06)

  Florin Pavel [anonim]

  Mai exista si oameni adevarati in presa, care au curajul sa spuna adevarul fara sa se teama ca nu se incadreaza in curentul general de linsare a crestinismului. Acesta este jurnalismul adevarat. Multumesc mult, domnule Dragos Paul Aligica
 • +7 (9 voturi)    
  Pentru o astfel de politica.... (Luni, 11 ianuarie 2010, 10:07)

  Claude [anonim]

  ... de "menajare" a simbolurilor si culturii musulmane, britanicii au platit deja un pret mare. Dar continua sa faca aceleasi greseli....
 • +6 (10 voturi)    
  curajul de a spune adevarul (Luni, 11 ianuarie 2010, 10:08)

  crestin [anonim]

  Excelent articolul, dar dincolo de articol realitatea tragica descrisa este traita de MILIOANE de crestini din toata lumea.
  Cred ca mass media ne spala in mod constant creierul, si sper ca macar un astfel de articol sa ne puna pe ganduri mai mult de cateva minute.
  In timp ce ne batem cu pumnul in piept "ce mari crestini suntem" si cum aparam la noi acasa dreapta credinta ortodoxa de 2000 de ani - si suntem extrem de mandri de asta - fratii nostri intru Hristos mor cu sutele de mii in fiecare an...fara ca lucrul acesta sa ne afecteze prea mult. In acelasi timp agenda impusa de mass media -cu subiecte ridicole prin comaratie- ca incalzirea globala (care se pare ca nu prea exista) si drepturile homosexualilor (a caror dese pomeniri murdaresc mintea copiilor nostri) suscita muulta dezbatere si interes.
  Doamne ai mila de noi si de copiii nostri !!!
  • +1 (1 vot)    
   Amin! (Marţi, 19 ianuarie 2010, 0:46)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui crestin

   Sunt de acord cu tine!
 • -3 (15 voturi)    
  persecutie (Luni, 11 ianuarie 2010, 10:08)

  satyr [anonim]

  In primul rand sunt sigur ca exista minoritati religioase la fel de persecutate ca si crestinii, de exemplu ateii. http://en.wikipedia.org/wiki/Discrimination_against_atheists

  Iar in al doilea rand, istoric vorbind, crestinii discriminati de acum nu fac decat sa culeaga roadele imperialismului si colonialismului crestinilor aupritori de acum cateva secole. Asta e situatia, orice fapta are consecinte, chiar daca aceste consecinte vin dupa cateva generatii.
  • +2 (8 voturi)    
   ateii, (Luni, 11 ianuarie 2010, 10:26)

   berenger [utilizator] i-a raspuns lui satyr

   minoritate religioasa? esti mai tare in paradoxuri decat lewis caroll...
 • +9 (11 voturi)    
  persecutia Crestinilor (Luni, 11 ianuarie 2010, 10:15)

  istoricul [anonim]

  Am lucrat 2 ani in Libia,tara unde singurul terorist e statul;acolo nici macar Bin laden nu s-ar putea aciua fara binecuvintarea lui Gadhaffi....Libia,tara cu 4 milioane de bastinasi si 4 milioane de straini care sa lucreze pentru ei....Majoritatea strainilor sint crestini,iar pentru o tara de 2 ori mai mare decit Frantza singura biserica catolica este la Tripoli;cea ortodoxa nu mai exista de pe la inceputul anilor 90...Timp de 2 ani s-au facut presiuni mai mult sau mai putin discrete asupra mea sa imi scimb religia ("Ante leazem fi muslim" - trebuie sa fii musulman)auzeam aproape zilnic...Asta pina am invatzat expresia-cheie al islamului :"Insha'Allah" -daca o vrea allah - si apoi incetul cu incetul m-au lasat in pace...am avut totusi sansa sa lucrez in Libia si nu in Arabia saudita;acolo sint periculosi de-a dreptul! Dupa 12 ani de la aventura libiana,traiesc in Occidentul european si traind relitatile cotidiene de aici nu pot sa nu va dau dreptate -ca de fiecare data cind va citesc-Domnule Aligica....Profetiile lui Nostradamus spun ca abia in 2034 Europa sa va debarasa de ciuma islamului si de sobolanii ei propagandistici...eu din pacate voi fi prea batrin sa particip activ la aceasta sarbatoare...
  • 0 (0 voturi)    
   Esti extraordinar (Sâmbătă, 26 iunie 2010, 17:58)

   Carmen [anonim] i-a raspuns lui istoricul

   Imi place comentariu tau. Sa-ti dea D-zeu sanatate.
 • -2 (8 voturi)    
  delimitare (Luni, 11 ianuarie 2010, 10:17)

  marpo [anonim]

  Citesc despre "teritorii cu alta religie" "teritorii majoritar necrestine" si alte bazaconii. Conform acestei logicii nici acum doua mii de ani nu ar fi trebuit crestinat nimeni.
  La fel prin reciprocitate nu ar trebui permisa nici intrarea musulmanilor in Europa si alte "teritorii majoritar nemusulmane", decat poate dupa o convertire.
  De asemenea citesc unele comentarii cum ca daca o religie este majoritara intr-un stat, reprezentantii ei pot face ce vor cu cei de alte confesiuni, ca sunt majoritari.
  Ce faci cu tarile unde majoritatea se modifica in cativa ani, vezi cazul Libanului?
  Probabil ca respectivii crestini ar trebui sa isi caute alta tara.
 • -5 (11 voturi)    
  Pozitie duplicitara (Luni, 11 ianuarie 2010, 10:19)

  Radu Humor [anonim]

  In fond cel mai mare dusman al crestinismului este
  iudeo-masoneria, care il ataca chiar la el acasa., asa ca a plange de mila lor , cand ei stau la originea celor mai cumplite fapte pe care le prescriu "Protocoalele Sionului" si "Kabbalah", mi se pare curata diversiune,
 • +7 (11 voturi)    
  Bravo! (Luni, 11 ianuarie 2010, 10:23)

  Ducu [anonim]

  Un articol plin de curaj (mai exista sa ceva???)contra curentului dominant inclusiv in Romania pentru care multumim autorului si Hotnews.
 • +5 (9 voturi)    
  Persecutie doar?!? (Luni, 11 ianuarie 2010, 10:25)

  Vax [anonim]

  Presupun ca denumirea de "genocid religios" i s-ar potrivi mai bine acestei situatii!
  Si daca tema de campanie "Romania bunului-simt" nu avut succes, atunci poate "Lumea bunului-simt" ar avea mai mult succes?!?
  Am avea aceeasi reactie de oameni apatici, ca si in tara!
  Nu ne convine sa ni se atraga atentia ca nu ne mai pasa de semenii nostrii! Ne este mult prea bine si nimic nu ne scutura sa ne trezeasca la realitate!

  Dormiti, elitele intelectuale vegheaza la linistea d-voastra!
 • +7 (11 voturi)    
  Mai, fiti europeni (Luni, 11 ianuarie 2010, 10:26)

  cet23 [anonim]

  Mai, fiti europeni, ce draq?
  Nu este corect politic sa se vorbeasca despre persecutiile crestinilor in lume! Ii suparati pe islamisti!
  Retineti odata pentru totdeauna: in Europa nu este voie sa se vorbeasca despre persecutia crestinilor oriunde in lume! Se poate in schimb vorbi cu inalta evlavie despre persectuiile asupra musulmanilor si despre cultura lor inalta! Asa e corect politic!!!
  Daca stau bine sa ma gandesc, in Europa nici a fi crestin propriu-zis nu e neaparat foarte corect politic... Daca prin asta ii suparam pe musulmani?
  Repetati dupa mine, in cor: "trebuie sa fim corecti politic!" Asa! Inca o data! Buuun... Acum luati o foaie de hartie si scrieti textul asta "trebuie sa fim corecti politic" de 50 de ori! Aveti de grija ca revin in 15 minute si care nu imi prezentati foaia ce v-am cerut-o, va declar rasisti, si ati pus-o rau de tot! Ce draq!
 • +5 (9 voturi)    
  Felicitari dle Aligica! (Luni, 11 ianuarie 2010, 10:27)

  emsal [anonim]

  Un articol extraordinar, scris cu mult curaj. Putini stiu ca una dintre cele mai mari organizatii din lume care sustine cauza crestinilor persecutati a fost fondata de pastorul roman Richard Wurmbrand - The Voice of the Martyrs.
  • +2 (4 voturi)    
   asa este (Luni, 11 ianuarie 2010, 16:00)

   Dominik [utilizator] i-a raspuns lui emsal

   Richard Wurmbrand un evreu roman persecutat in inchisorile comuniste, batut cu bestialitate si izolat vreo 14 anisori de familie.. timp in care nevasta-sa a muncit la canal si fiul lui manca prin cosuri de gunoi.. dupa ce a scapat din inchisoare a emigrat in America si a facut aceasta organizatie de a sustine crestinii persecutati oriunde in lume, organizatie care are activitate chiar si dupa ce el a trecut la cele vesnice. Au mai fost si oameni curajosi. Cuvantarile lui au un amestec rafinat de realitate adanc traita si umor negru in fata suferintei....se pot asculta aici: http://cristianet.fr/index.php?option=com_content&task=view&id=15&Itemid=27
 • +5 (9 voturi)    
  crestinism (Luni, 11 ianuarie 2010, 10:27)

  dorin [anonim]

  Este o problema reala cea ridicata de Dl.Aligica.Dar sa privim si la ROMANIA. Exista,si nu de azi,de ieri, o discriminare a tuturor cultelor crestine minoritare.Ce ziceti de scoaterea Departamentului Cultelor dela ministerul Culturii si trecerea sa in subordonarea primului ministru,la insistentele BOR?Casicum secretarul de stat dela Culte n-ar fi fost numit tot de catre Patriarh.Dar nu era admisibil ca ministrul(intr-un stat laic,nu-i asa)sa apartina unui cultminoritar!Ce sa mai vorbim despre greco-catolici, persecutati inca la 20 de ani dupa"revolutie"! pe astia cine-i mai apara?Nici macar Dl.Aligica!
  • -2 (6 voturi)    
   persecutie??? (Luni, 11 ianuarie 2010, 15:56)

   mda [anonim] i-a raspuns lui dorin

   in romania?? fi rezonabil. cine nu te lasa in romania sa-ti practici credinta? sau pe greco catolici? acolo e chestia doar de BANI. Punct. paduri, cladiri, imobiliare,etc. si de o parte si de alta. gr.cat au fost persecutati intre 1048 si 1990. asa cum si ortodocsii din ardeal au fost persecutati pana in 1918. dar dupa 1990 deja e prea mult sa mai vorbim de persecutie. doar de afaceri
  • -2 (4 voturi)    
   IAR? (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 0:21)

   iorgu [anonim] i-a raspuns lui dorin

   Struto-camilelor, cult realizat cu forta de puterea politica a momentului, prin distrugerea manastirilor si bisericilor ortodoxe, ati disparut tot printr-un act politic, semnat de comunisti. Nici nu se putea ironie mai mare a istoriei. Dar urlati cu totii ca descreieratii ca sunteti persecutati! Pana si aici, unde dl. Aligica a facut o radiografie ca persecutiilor crestine, va cocotati pe morti ca sa tipati ca nu va simtiti prea bine. Mai rau ca tiganii...
 • +3 (7 voturi)    
  Articol excelent (Luni, 11 ianuarie 2010, 10:28)

  Vlad [anonim]

  Dle Aligica, aveti foarte mare dreptate. Toata stima pentru articol.
 • -4 (8 voturi)    
  reversul credintei crestine............... (Luni, 11 ianuarie 2010, 10:29)

  capatu` satului [anonim]

  autrorul articolului ne prezinta intr-un ghiveci foarte frumos o lista a persecutiilor organizate impotriva crestinilor, persecutii ordonate de conducerea mai multor state, fiind ridicate la rangul de politica de stat.............

  se uita totusi ca Vaticanul a sponsorizat si incurajat uciderea si exterminarea unor natiuni pe teritoriul Europei: ma refer la mauri in Spania, protestanti in Franta, etc.,
  binenteles nu are rost sa mai punem la socoteala cruciadele...............................

  ce a reusit crestinismul pe glob stim: civilizatii intregi distruse in America Latina de catre Biserica Catolica in numele crestinarii, disparitia indienilor din America de Nord realizata de protestanti si biserica anglicana,
  populatii intregi decimate pe tot globul in numele religiei crestine adevarate,

  imi poate spune un enorias catolic ce a facut Biserica Catolica pt. atenuarea suferintelor produse atator natiuni in numele credintei si furtul atator averi pe tot globul,
  scuzele intaiul prelat al Bisericii Catolice nu sunt de ajuns, ci trebuie ca Vaticanul sa inapoieze tot ce a construit prin furt si sa plateasca pt. faradelegile comise, dar asta nu se va intampla niciodata si stiti de ce, pt. ca suntem crestini persecutati si nu mai apucam sa vedem crimele comise de noi impotriva celorlati...................
  • +4 (8 voturi)    
   gresesti, prietene (Luni, 11 ianuarie 2010, 10:57)

   berenger [utilizator] i-a raspuns lui capatu` satului

   in primul rand, pentru ca ceea ce spui tu nu e la tema. articolul vorbeste despre persecutiile la care sunt supusi crestinii ACUM, nu despre persecutiile pe care le realizau crestinii acum 500 de ani. in al doilea rand, gresesti cand sugerezi ca nedreptatea de azi e validata de nedreptatea de acum 500 de ani. gresesti si cand sugerezi ca misiunile crestine din toata lumea nu fac nimic pentru atenuarea suferintelor. fac, si chiar foarte mult...
   iar fiindca vorbesti de distrugeri, numeste o mare civilizatie care nu a devenit mare prin distrugerea altor civilizatii. iar pana atunci, ca un exemplu, citeste asta: "The Islamic conquest of India is probably the bloodiest story in history. It is a discouraging tale, for its evident lesson is that civilization is a precious thing, whose delicate balance of order and liberty may at any time be overthrown by barbarians invading from without and multiplying within." – Will Durant, “The Story of Civilization”
   • 0 (0 voturi)    
    ... (Sâmbătă, 26 iunie 2010, 18:04)

    Carmen [anonim] i-a raspuns lui berenger

    Adica , crestinii merita sa fie persecutati astazi pentru ca au persecutat acum 500 de ani? Pai si musulmanii au persecutat acum 500 ani....asta inseamna ca daca am decapita si noi musulmanii in Europa si SUA, am avea deptate si am gasi drept scuza ce au facut acum 500 de ani....ok...
   • 0 (0 voturi)    
    .... (Sâmbătă, 26 iunie 2010, 18:08)

    Carmen [anonim] i-a raspuns lui berenger

    ,, primul rand, pentru ca ceea ce spui tu nu e la tema. articolul vorbeste despre persecutiile la care sunt supusi crestinii ACUM, nu despre persecutiile pe care le realizau crestinii acum 500 de ani,,
    Deci omu asta scrie despre prezent si inseamna nu este la tema, daca scria despre ce s-a intamplat acum 500 de ani , era la tema.....aha
  • +1 (5 voturi)    
   "fisa postului" (Luni, 11 ianuarie 2010, 11:00)

   Ducu [anonim] i-a raspuns lui capatu` satului

   Ref "ghiveci" te referi la recipientul in care se pune pamant cu flori sau felul de mancare?

   "Ghiveciul"tau se refera la o "lista" de situatii in care din pacate credinta crestina in forma ei catolica a fost amestecata in mod total nefericit cu interesele pur materiale si de putere ale unor state si mai precis ale unor oameni.
   In concluzie te invit sa imi indici care este temeiul Scripturistic al acestor crime, repet al acestor crime!

   Si eu pot spune ca sunt orice, astronaut, medic, chinez, crestin, musulman, fotbalist, .... important este daca ma comport sau nu, conform cerintelor "fisei postului"!
   • -1 (3 voturi)    
    exact (Luni, 11 ianuarie 2010, 23:29)

    dodo [anonim] i-a raspuns lui Ducu

    foarte bune precizari Ducu, unii oameni dau dovada de o mare ignoranta cand aduc vorba de cruciade in retorica anti-crestina. Chiar lasand la o parte implicarea exclusiva a catolicismului, problema cruciadelor este mult mai complexa decat modul in care este prezentata astazi de catre unii istorici "politically-correct" , cu o pozitie adoptata din pacate de majoritatea scolilor occidentale.
 • +3 (7 voturi)    
  Bravo dle Aligica! (Luni, 11 ianuarie 2010, 10:33)

  John [anonim]

  era timpul ca cineva sa scrie despre soarta NENOROCITA a crestinilor din Asia si Africa


  jos fundamentalismul musulman si ipocrizia occidental-liberala!!!!!!!!!
 • +3 (7 voturi)    
  Felicitari pt articol ! (Luni, 11 ianuarie 2010, 10:36)

  Tataie [anonim]

  Mult curaj, logica si profesionalism.
 • +3 (9 voturi)    
  TOT RESPECTUL (Luni, 11 ianuarie 2010, 10:39)

  Aurel Silivestru [anonim]

  Exceptional articol, felicitari, felicitari! !! Chiar nu imi venea sa cred cand l-am citit.
 • +5 (9 voturi)    
  Inchizitia anticrestina mondiala (Luni, 11 ianuarie 2010, 10:40)

  Savonarola [anonim]

  1. Tocmai din aceasta cauza cardinalul Ratzinger a fost ales papa , Biserica Catolica a vrut sa dea un semnal clar pentru ca si-a dat seama ca liberalismul de stanga , inceput a fi promovat odata cu miscarile studentesti din Europa de vest din 1968 , este daunator religiei si credintei crestine .
  2. Decrestinarea in statelor musulmane ( dar si de alte credinte decat crestina ) a inceput dupa al doilea razboi mondial , iar acum e in plin avant . In unele state cum ar fi Egipt , Liban , structura religioasa s-a modificat profund fata de acum 60 ani , populatia crestina scazand dramatic .
  3. Si la noi sunt destui intelectuali + ziaristin + posturi tv + ziare care habar n-au de nimic ,, dar promoveaza cu nerusinare minoritati sexuale , casatoria intre persoane de acelasi sex , sau pur si simplu ataca in mod marsav credinta crestina , Biserica Ortodoxa si pe Patriarh . Daca insa media straina citata in articol ( dar si multe altele ) este recunoscuta pentru accentele puternic ateiste , la noi ziaristii se supun poruncilor si intereselor proprietarilor de trusturi
 • 0 (8 voturi)    
  foarte bun articolul (Luni, 11 ianuarie 2010, 10:45)

  florin [anonim]

  dupa ce am vazut un film bun ieri (Avatar) azi citesc un articol bun (nu la dimnsiunea filmului dar poate cea mai buna analiza a saptamanii). Felicitati!
 • +7 (9 voturi)    
  Nous reculons comme une ecrevisse. Umberto Eco! (Luni, 11 ianuarie 2010, 10:49)

  ady [anonim]

  excelent articol si analiza. Are cap, corp, coada si concluzie lasind loc si de o continuare cel putin, poate chiar o discutie pe aceasta tema.

  din pacate, de la Happy Hanuka si Kawanza incoace, stapanii decadenti ai lumii (anglo-saxonii) au cam luat-o razana. Francezii, Elevtienii, latino si paradoxal Ortodocsii in schimb se trezesc din ce in ce mai puternic la realitate si reactioneaza comportandu-se - logic si normal!
 • 0 (6 voturi)    
  Aparitia Fecioarei Maria Egipt 16 Dec 2009 (Luni, 11 ianuarie 2010, 11:04)

  Dragos [anonim]

  Aparitia Fecioarei Maria, Egipt 16 Dec 2009 Biserica Ortodoxa de rit Copt
  http://www.youtube.com/watch?v=OOCQeYECWU0&feature=player_embedded
 • 0 (4 voturi)    
  Consecvente ale 'evolutiei' :( (Luni, 11 ianuarie 2010, 11:31)

  Marius B [anonim]

  Consider acesta un articol bine definit, un semnal cu suficienta energie sa trezeasca constiinte adormite de rutina si anesteziate cu informatii standard.
  Trist, dar acestea sunt consecventele 'evolutiei' umane. Secolul acesta din urma ne gaseste mai 'intelepti', mai razvratiti impotriva lui Dumnezeu. Este scris. Gasesc interesant cum acestia care lupta cu atata strofocare impotriva Cuvantului lui Dumnezeu, il implinesc. Cat despre media si evolutia sistemului de informare, inlezneste manipularea maselor, care se face mult mai usor decat in trecut.
 • +2 (10 voturi)    
  crestin printre musulmani (Luni, 11 ianuarie 2010, 11:47)

  eu [anonim]

  Salaam (pace). De 6 ani stau intr-o tara musulmana. Am ajuns bun specialist al istoriei Islamului si Crestinismului. Comparand continuu Islamul si Crestinismul am ajuns aproape ateu. Este practic aceeasi Marie cu alta palarie. Maria musulmanca este mai tanara cu mai multa pofta de viata si mult mai activa. Maria crestina este batrana, bolnava si corupta.
  Maria batrana nu mai poate sa stea in fata tinerei Marii, este ea mai bogata si mai desteapta, dar ii lipseste ideologia si setea de viata pe care tanara le are. Batrana Marie intoarce si celalalt obraz daca primeste o palma, dar tanara sare imediat la bataie. Batrana este atat de bogata ca nu mai stie cum sa isi apere pamanturile toate de le are si are in minte numai amintirea crimelor de le-a facut. Tanara isi freaca mainile gandindu-se la cat pamant o sa ia batranei mai cu vorba mai cu forta. Ea nu are atatea crime pe constiinta (desi stie si ea ce e genocidul: 1915 genocidul armean din Imperiul Otoman) si cu fiecare zi vrea mai mult.
  In fond, astea sunt doar vorbe, oamenii aleg asa cum cred ei mai bine si cum le place. Astazi aleg Islamul, foarte frumos. Sa fie sanatosi, o sa treaca si moda asta cum au trecut si altele. Ceea ce sugerati in cele scrise de voi mai sus: impotrivirea in fata atacului Islamului eu ca specialist o vad ca mare greseala, caci nimic nu face mai bine cresterii unei religii decat opozitia dura fata de ea. Exemplele sunt nenumarate. Decadenta si imbatranirea Mariei nu mai ofera fanilor solutii pentru problemele lor. Crestin fiind (nu a fost alegerea mea) daca as putea alege dintre cele 2, pornind de la zero, nu as alege Crestinismul. Arma care poate dobora Islamul nu este violenta ci cunoasterea, si nu cunoasterea stiintifica ci cunoasterea adversarului. Cunoscand adversarul, se poate vedea ca punctul slab este schisma ideologisa in interiorul lui, lupta suni vs shi'a poate dobora Islamul si ii poate pune credibilitatea mesajului la indoiala, nu violenta.
  • +2 (4 voturi)    
   nu as alege crestinismul (Luni, 11 ianuarie 2010, 16:46)

   Dan C. [anonim] i-a raspuns lui eu

   Dupa dumneavoastra, totul este o chestiune de moda. Eu cred insa ca oamenii adevarati nu-si schimba credinta asemenea hainelor, cum lasati dumneavoastra a se intelege. Va pare rau ca sunteti crestin. Mie imi pare si mai rau de regretul dumneavoastra. Probabil ca niste lucruri petrecute in viata dumneavoastra v-au indepartat de Hristos inainte de a fi ajuns sa-L cunoasteti cu adevarat. Aici va dau dreptate. Cunoasterea este cheia. Dar nu doar cunoasterea teoretica, ci aceasta imbinata cu trairea. Istoria ca stiinta profana reda de-a valma faptele bune si rele ale oamenilor, fie ei si botezati crestini. Rareori consemneaza aceasta faptele adevaratilor crestini. Cititi Scriptura, pe Sfintii Parinti, vietile sfintilor si cereti de la Dumnezeu sa va lumineze, ca sa ajungeti la cunoasterea Adevarului.
  • 0 (2 voturi)    
   Excelent si la obiect comentariu ! (Marţi, 12 ianuarie 2010, 15:04)

   Radu Humor [anonim] i-a raspuns lui eu

   Daca ai mai fi avut curajul sa arati si cine este la originea urii animalice indreptata impotriva Islamului, cu efecte din ce in ce mai favorabile intelegerii tinerei Maria, comentariul tau ar fi fost aproape complet.
   Faptul ca la mijloc sunt si interese lumesti, in afara celor religioase, ii face pe puternicii (material) sustinatori ai evreilor sa le incurajeze actele aproape demente pe care vor sa le puna in practica amenintand pacea lumii intregi (crestina, musulmana sau de alta natura religigioasa)
  • +2 (2 voturi)    
   Se convertesc crestini la Islam? (Sâmbătă, 16 ianuarie 2010, 16:38)

   Vali [anonim] i-a raspuns lui eu

   Ma indoiesc ca se convertesc multi crestini la Islam. Experienta mea din Germania arata ca islamul si secularismul occidental se potrivesc precum capra si farfuria zburatoare... Pentru majoritatea occidentalilor, islamul, cu exclusivismul sau de tip veterotestamentar (musulmanii au preluat de la evrei si Vechiul Testament doar ceea ce e deranjant: nationalismul exclusivist pe care l-au internationalizat; din ideea de har, atat de prezenta in crestinism, n-au luat mai nimic...). Pentru majoritatea vesticilor fanatismul multor musulmani e bizar, total strain, si in acelasi timp infricosator...
  • +2 (2 voturi)    
   Pentru EU (Marţi, 19 ianuarie 2010, 11:45)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui eu

   Stai de 6 ani intr-o tara musulmana, dar stai degeaba, pentruca nu ai inteles nimic. Tu zici ca cele doua religii sunt doua Marii!? Adica cam acelasi lucru?? Daca musulmanii zic ca Allah este tot una cu Dumnezeu urmeaza intrebarea fireasca:ISUS este fiul lui Allah? Daca pui aceasta intrebare unui musulman va sari in sus si va deveni violent. Aceasta este deosebirea intre Islam si Crestinism!
   Isus care este" CALEA ,ADEVARUL SI VIATA" ne deosebeste fundamental de mahomedanisti!!
 • +6 (8 voturi)    
  Paradox? (Luni, 11 ianuarie 2010, 12:02)

  George [anonim]

  Paradoxul este numai aparent. Si asta din cauza utilizarii termenului "crestin" in sensul apartenentei culturale si nu a convingerii (credintei). Mass-media/corectii "politic"/Europa/etc.nu mai au de mult nici o legatura cu Hristos cel rastignit si inviat si de aceea sunt explicabile apatia si indiferenta fata de cei prigoniti din Biserica Sa.
  • +1 (1 vot)    
   Corect! (Marţi, 19 ianuarie 2010, 11:48)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui George

   De fapt cei pe care ii numesti nu sunt crestini! Sunt atei.
 • -6 (12 voturi)    
  Saracii crestini (Luni, 11 ianuarie 2010, 12:07)

  Dude [anonim]

  Vai, ce indura ei, dupa ce au trecut prin foc, sabie si convertiri fortate tot mapamondul!
 • 0 (4 voturi)    
  Crestinism versus ...ce (Luni, 11 ianuarie 2010, 12:12)

  doru [anonim]

  In lumea Occidentala aproape ca "nu da bine"sa spui ce esti crestin convins.....dincolo de asta nici Vaticanul nici Patriarhiile ortodoxe nu au incercat sa faca ceva pentru toti persecutatii lumii vinovati ca sunt crestin intr o lume musulmana...
  Politica strutului ,care determina politici europene si in alte domenii se manifesta si aici.
 • -2 (6 voturi)    
  Religiile si razboaiele (Luni, 11 ianuarie 2010, 12:21)

  nano2k [utilizator]

  Inainte de a da verdicte sau de a victimiza populatiile in functie de apartenenta lor religioasa, haideti sa vedem care dintre religii "cucereste" in zilele noastre si sa ne intrebam daca nu cumva e normala reactia altora de a se apara.

  A nu se intelege ca as da eu vreun verdict. Doar pun o intrebare pe care si autorul ar fi trebuit sa o puna pentru a echilibra articolul. Si asta nu pentru "political correctness" sau altceva. Ci pentru a fi un articol credibil.

  Iata in prezentarea animata de mai jos cum sta treaba cu realitatile, pe urma hai sa ne intoarcem sa discutam.

  http://mapsofwar.com/images/Religion.swf
  • 0 (0 voturi)    
   Si intrebarea? (Marţi, 19 ianuarie 2010, 11:50)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

   Pune intrebarea!!
 • +2 (4 voturi)    
  Hristos (Luni, 11 ianuarie 2010, 12:30)

  heraasku [anonim]

  Spune Hristos: " Daca pe Mine m-au prigonit si pe voi va vor prigoni. Ca nu este sluga mai mare ca Stapanul"
  Cine va vor prigoni? Cei ce l-au prigonit si pe El. Cine l-au prigonit pe El? Cei ce nu sunt de acord cu ce a spus El. De ce nu sunt de acord cu ce spune El? Pentru ca nu pot iubi pe celalalt.
  Biserica s-a intarit DOAR in epoca persecutiilor. Acum este interesant de vazut ca Biserica se va intari dar nu in Europa-America. Ci intre neamurile ce se gasesc departe de ILUMINISMUL dement ce a distrus o intreaga civilizatie.
  Biserica Crestina va fi mare in Asia si in Africa... mai ales in Africa. Iar europa-occidentala si america va deveni un pustiu de viata. Va fi plina de cretini sa ca noi toti care credem ca daca avem 3G suntem bengoshi.
 • +4 (6 voturi)    
  Vocea Martirilor (Luni, 11 ianuarie 2010, 12:30)

  Ioana [anonim]

  Multumesc mult pentru articol!

  Sunt un pic mai informata despre situatia crestinilor persecutati de anul trecut cand m-am abonat la publicatia organizatiei 'Release International', varianta britanica a organizatiei 'Voice of the Martyrs'. Tocmai citisem citeva articole din numarul din decembrie, si m-am ingrozit de stirile despre Coreea de Nord. Ceea ce am trait noi in Romania e putin lucru fata de ce se intimpla in Coreea si in citeva tari cu terminatia -STAN.

  Dat fiind ca noi, romanii, avem inca vie amintirea unui regimul totalitar putem sa intelegem mai bine prin ce trec altii acum. Cred ca suntem datori sa le facem cunoscuta durerea si sa luptam pentru ei. Asta a facut Richard Wurmbrand cand a iesit din inchisoare:

  Citez din articolul wikipedia:
  http://ro.wikipedia.org/wiki/Richard_Wurmbrand

  Stabilită în SUA, familia Wurm­brand a început “Misiu­nea Creştină pentru lumea co­mu­nistă”, actuala “Vocea Mar­tirilor”, o organizaţie pentru în­trea­ga lume, având ca scop să ajute pe creştinii persecutaţi de regimurile comuniste şi să‑i evanghelizeze pe comunişti. Misiunea are ramuri in 35 de ţări din lumea liberă. După căderea comunismului în Rusia, o deschidere specială au avut spre ţările arabe. Vorbind personal în multe ţări, pastorul Wurm­brand a atras atenţia lumii a­su­pra cauzei fraţilor lor creştini uitaţi. Mesajul lui permanent a fost: „Urâţi sistemele rele, dar iu­biţi-i pe persecutori, şi în­cercaţi să-i câştigaţi pentru Hristos”.

  Anul trecut Wurmbrand ar fi implinit 100 de ani, iar misiunile infiintate de au avut editoriale despre viata lui si au recomandat inca o data cartile scrise de el.

  Mi se pare trist ca nu exista si in Romania o ramura a misiunii Vocea Martirilor, dar probabil ca pentru toate este un inceput. Sper din toata inima ca articolul domnului Aligica sa fie un strigat care sa se faca auzit. Eu l-am auzit!

  Stirile despre crestinii persecutati sunt difuzate de postul de radio Vocea Evangheliei in Suceava si de unele reviste crestine
 • +1 (5 voturi)    
  dublu standard (Luni, 11 ianuarie 2010, 12:32)

  Dorel [anonim]

  Europa uita ca isi datoreaza cursul istoriei (bun si rau deopotriva) crestinismului. A fost crestinismul cel care a creat premisele ca Europa sa fie acum "politically correct" si sa-si indrepte atentia spre lucruri mai "placute" in timp ce altii sufera in numele credintei.

  Ceea ce nu stiam este ca in unele state este si legislata discriminarea crestinilor.

  Europa uita ca este un copil al crestinismului si ca nu ar fi existat in formula actuala fara bunele si relele acestuia. Principiile care stau la baza functionarii Europei actuale sunt fundamental crestine. Lupta Europei pentru "democratie" e relativ recenta.

  Unii si-ar putea pune, pe buna dreptate, intrebarea: "si ce-ar putea face" ? E o intrebare la care Europa insasi trebuie sa raspunda.
 • +2 (6 voturi)    
  Crestini (Luni, 11 ianuarie 2010, 12:37)

  Gabriel [anonim]

  Nu inteleg de ce va indignati asa de tare.Acolo asupritorii sunt musulmani.E dreptul lor sa zica ce vor!Dar ce spuneti cand in tara noastra,un roman,presupus botezat in credinta crestina se adreseaza instantei pentru a obliga o scoala sa scoata din clase o icoana care raneste simtirea MODERNA a reclamantului,cum se numeste?Si cum se numeste daca instanta ii da dreptate?Nu credeti ca notiunea de democratie este inteleasa uneori in mod abuziv,iar noi am cazut intr-o capcana pe care am deschis-o din dragoste si respect pentru cei care nu aveau aceeasi religie cu noi si pe care ii consideram oropsiti?Acum intrebarea care se pune este cum iesim din capcana in conditiile in care Biserica spune ca nu exista nici o strategie in acesta directie.Ca si in economie.
  • 0 (2 voturi)    
   Pentru Gabriel (Marţi, 19 ianuarie 2010, 12:00)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Gabriel

   Slava Domnului , in scoli sunt majoritari cei ce doresc icoane si nu cei care fac alergie la icoane ( se feresc de ele ca Dracul de tamaie).Putem aplica inca regula democratiei si anume aceea care spune ca majoritatea decide si minoritatea se supune.
 • +2 (4 voturi)    
  DE CE NU NE DA DE GANDIT! (Luni, 11 ianuarie 2010, 12:39)

  GAVRILACHE [utilizator]

  Obositi si tristi sau sprintzari si veseli, multi crestini il privesc pe Iisus ca pe-un mare om care si-a facut treaba si ne-a pus pe calea cea dreapta! Acestui gen de om, crestinii ii aduc omagiu de 2-3 ori pe an! Pentru cei mai multi dintre crestini, Iisus nu mai este Fiul Domnului ci fiul omului! Fiul cel bun, fratele care ne-a vrut binele! Si-atat!
 • +4 (6 voturi)    
  bravo (Luni, 11 ianuarie 2010, 12:40)

  admirator [anonim]

  Impecabila demonstratie dle Aligica! In sfirsit cineva spune adevarul despre cristianofobia predominanta in mass-media, la fel de grava ca si antisemitismul.

  Cind vorbim de profetul Islamului purtam o mie de manusi (vezi cazul editurii Yale University Press care a decis sa nu publice caricaturile daneze intr-o carte STIINTIFICA despre controversa). Cind vorbim de Dumnezeul crestinilor, facem pipi pe icoana Lui (vezi cazul Alina Mungiu-Pippidi & co.). Sex cu Jesus, nicio ironie fata de Profet. Iata masura emanciparii europene post-moderne.
 • -4 (8 voturi)    
  Care "crestinism"? Ce fel de "crestinism"? (Luni, 11 ianuarie 2010, 13:01)

  Cetateanul turmentat [anonim]

  Dumnezeu le-a dat oamenilor liberul arbitru pentru a putea experimenta, alege, invata si evolua.

  Desi Iisus spusese "Dati Cezarului ce-i al Cezarului si lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu!", la Niceea, in anul 325, niste "episcopi" impreuna cu "Cezarul" Constantin, zis si cel mare, zis si sfant, au pus de-o afacere mica in urma careia liberul arbitru a fost ingradit prin interventia Cezarului, a statului.

  Cu ce drept au facut acei "episcopi" afacerea asta? Ca doar Iisus, spunind ca "unde veti fi doi, voi fi si eu!" a stabilit implicit egalitatea celor care-l urmau si ca urmare "ierarhia" nu-si avea locul.

  Alta incalcare a liberului arbitru: botezul copiilor - Iisus a spus "LASATI copii sa vina la mine!", nu "ADUCETI copii la mine!"

  Dar ni se spune ca botezul este o "taina", lucru care trimite la religiile pagane ale misterelor, pe care chipurile "crestinismul" le-a inlocuit si le combate!

  De la care religii pagane "crestinismul" nu s-a sfiit insa sa "imprumute" tot felul de "sarbatori", cel mai clar exemplu fiind cel al Craciunului: chiar zilele trecute pe TVR Cultural un popa barbos de la Biserica Rusa, si putin cam mason, am impresia, explica tacticos ca, desi data exacta nu-i cunoscuta, nasterea lui Iisus era de fapt sarbatorita initial pe 6 ianuarie, dar ca apoi "sarbatoarea" a fost mutata pe 25 decembrie, ca sa fie "crestinata" serbarea Soarelui neinvins, Sol Invictus, reinviat dupa solstitiul de iarna. Ce fel de "crestinism" e asta, in care "sarbatorile" au la baza minciuna, furtul si ce-a mai fost pe-acolo?

  Nu mai pomenesc ce-a urmat dupa 325 - transformarea bisericii in instrument de lupta politica si nu numai, luptele dintre factiunile "crestine", luptele papilor cu regii si imparatii, cruciadele, inchizitia etc.

  Asa ca mai usor cu folosirea termenului de "crestinism" - ceea ce vedem sunt mai degraba lucruri asemanatoare luptelor dintre galeriile unor echipe de fotbal, iar "microbistii" s-ar putea sa nu fie ceea ce se pretind a fi!
  • +1 (5 voturi)    
   Cine te/ ne impiedica ...si cine ne forteaza? (Luni, 11 ianuarie 2010, 13:37)

   Ducu [anonim] i-a raspuns lui Cetateanul turmentat

   pe noi mirenii sa participam la "mica afacere" fara sa ne iasa nimic material din asta?

   "Alta incalcare a liberului arbitru: botezul copiilor - Iisus a spus "LASATI copii sa vina la mine!", nu "ADUCETI copii la mine!"

   Ca sa ramanem in aceeasi nota "spirituala", cum pot veni sugarii la impartasit fara a fi ADUSI de cineva?
   ......................

   Urmarind argumenatia ta imi explic cum au aparut sectele !
   • 0 (4 voturi)    
    Liberul arbitru se refera la tine, nu la ... (Luni, 11 ianuarie 2010, 19:31)

    Cetateanul turmentat [anonim] i-a raspuns lui Ducu

    copii! Dumenzeu ne-a creat liberi, daca vroia altceva ne-am fi nascut cu lant la gat - sau copii au asa ceva? Ideea e ca trebuie sa vrea ei, nu sa vrea parintii - de aici apar de fapt multe tensiuni.

    Cat despre secte - problema nu s-ar pune daca n-ar exista unii care cred ca stiu ei mai bine ce vrea Dumnezeu si ca, in concluzie, pot sa-si impuna vointa prin eliminarea liberului arbitru al altora. Altfel spus, prin dictatura, razboi etc.
    • 0 (2 voturi)    
     ............. (Marţi, 12 ianuarie 2010, 11:19)

     Ducu [anonim] i-a raspuns lui Cetateanul turmentat

     Faptul ca Dumnezeul care si-a trimis Fiul sa moara pentru pacatele noastre ne-a creat liberi nu stiu cum se face, dar ne da justificarea de a face de cap si vedem doar acest aspect!
     Poti sa vii cu un exemplu concret? Faptul ca ai fost botezat IMPOTRIVA vointei tale este un astfel de exemplu? Cred ca ulterior vei avea libertatea de a ignora aceasta taina a bisericii si sa te "bucuri " doar de "libertatile" pe care le consideri ca atare.
     Apropos, ce libertati iti incalca BOR, ce nu poti sa faci, ce nu poti sa ajungi,....?

     Nu mi-ai raspuns la intrebarea ref. la ce ne "iese" noua mirenilor? Ce ii "iese" pustnicului din creierii muntilor? Ce le-a "iesit" mucenicilor care au murit pentru Hristos, DE BUNA VOIE ?
 • +2 (4 voturi)    
  Crestin Ortodox (Luni, 11 ianuarie 2010, 13:07)

  alin [anonim]

  Felicitari pt articol !
  Din pacate acest lucru se intampla pt ca adevaratii crestini sunt atat de putini, incat nici nu mai conteaza pt nimeni, decat doar pt Hristos.
  Daca ar fi si crestinii atat de traitori precum musulmanii, budistii, etc, lucrurile ar merge mult mai bine.
  Atat timp ca crestinii intre ei se hulesc, la ce sa ne asteptam de la ceilalti ?
  Daca articolul vb de un preot sau calugar de mai stiu eu unde, care a facut mai stiu eu ce, la ora asta erau cel putin 150 de comentarii care injurau Biserica si pe slujitorii ei. Altfel, subiectul nu e interesant. Nu ne deranjeaza ca cineva ne prigoneste fratele crestin, din 2 motive:
  1. nu ne afecteaza in mod direct,
  2. la o adica ce conteaza daca esti musulman sau crestin. ''Dumnezeu e acelasi pt toti''. Poate fi o explicatie pt unii care se pot converti daca viata sau buna-starea le sunt puse in primejdie. Iertare pt indraznela; dar astia suntem noi crestinii. Sau cea mai mare parte.
  Normal ca altii de calca in picioare in halul asta, atat timp cat chiar noi hulim Sf. Cruce, icoanele, Sf. Biserica si pe preoti, etc.
  Si aveti rabdare sa vedeti ce va mai urma ! Sa vedeti cand chiar noi va trebui sa suportam prigoana venita chiar de la ''fratii'' nostri crestini ! Daca mai pot fi numiti crestini !
 • +2 (4 voturi)    
  In sfarsit.. (Luni, 11 ianuarie 2010, 13:12)

  pavel [anonim]

  se spune lucrurilor pe nume.nu sunt un crestin practicant dar realitatile prezentate de dl Aligica ar trebui sa trezeasca asa zisa ''Europa crestina'' si crestinilor din lumea intreaga sa le fie respectate drepturile fundamentale..nu doresc sa incep o disputa anti-islam dar e total nedrept ceea ce se intampla..musulmanii au toate drepturile iar in schimb crestinii din tarile musulmane sunt pusi la zid?De ce nu se face nimica...?sunt oare occidentalii prea avansati ideologic ori in cautare de noi credinte si idealuri incat sa renunte la apara mostenirea crestina a Europei..?
 • +2 (4 voturi)    
  persecutia crestinilor (Luni, 11 ianuarie 2010, 13:20)

  Petru [anonim]

  Bravo d-le Paul Dragos A. un articol foarte real.Sbiectul merita atentie din partea tuturor celor de la putere din tara si din afara tarii.Tacerea celor de la putere arata pe deoparte scepticismul acestora in legatura cu credinta in Dumnezeu iar pe de alta parte iresponsabilitate.Sunt foarte multi oamenii nevinovati care sunt batjocorati pt.credinta lor sa intamplat un asemenea act de terorism si asupra a doi pastori care au fost ucisi in Turcia.
 • -1 (1 vot)    
  self-CENZURA-ipocrita? (Luni, 11 ianuarie 2010, 13:47)

  ady [anonim]

  de care se vorbeste in articol se pare ca functioneaza si la noi, si la HotNews. Am postat acum 3 ore si inca nu a aparut nimic! oare de ce?

  P.S - imi asum pe deplin comentariile
 • -2 (6 voturi)    
  Cata ipocrizie! (Luni, 11 ianuarie 2010, 13:48)

  klz [anonim]

  Saracii crestini, nu mai au pe unde sa se ascunda.. Le este scris sa fie persecutati.
  In ce lume traiam daca nu mai poti sa-l arzi pe rug pe unul care zice ca Pamantul se invarte? Nu mai poti pedepsi in numele 'Domnului' vrajitoarele care sunt slujitorului Satanei.

  Popoare au fost sterse de pe fata pamantului. Civilizatii intregi. Informatii, cultura, lucruri care sunt pierdute pentru totdeauna. America de Nord, America de Sud, Australia.. Totul a fost ras si inlocuit de sfintele lacasuri ale 'Domnului'.
  Prin urmare, problema crestinilor este ca nu mai impresioneaza pe nimeni. Lume crestina are acum acces la informatii, a evoluat din toate punctele de vedere asa ca aberatiile diferitelor religii nu mai sunt atat de usor de digerat.

  Ceea ce se intampla acum in tarile ultra-musulmane este o gluma fata de 'salvarea' pe care le-a adus-o crestinismul celor care aveau convingeri diferite.
  Daca vrei sa-ti ajuti fratii crestini i-ati un pasaport si distractie placuta in Nigeria. Statele civilizate nu mai participa la conflictele religioase.
  • +3 (5 voturi)    
   vezi tu mai...k..l..z (Luni, 11 ianuarie 2010, 14:18)

   klz [anonim] i-a raspuns lui klz

   Comparatiile sunt bune si frumoase dar noi, crestinii, intre timp am evoluat la gradul actual de civilizatie, devenind chiar un model pentru tot restul lumii.

   Imi spui si mie cum pot coexista Petronas Towers si ambitiile de modernitate ale Malayesiei cu persecutia religioasa legiferata (a propriilor cetateni, de altfel)?

   Imi spui si mie cum pot coexista considerarea femeii ca pe ceva bun de inchis in casa si ascuns sub voalcu Burj Dubai? sa nu mai vorbim de lapidare etc.

   Si toate astea in paralel cu caciulirea pt. un banutz doi exact la tarile crestine.

   Si te-as mai intreba ceva: ce fel de conflict este cel dintre Al-Qaida si Occident? nu cumva are fundament religios?

   Te-as mai ruga de asemenea sa studiezi un pic urmatoarele: Mongolii (Timur lenk si Ghenghis kan, Mogulii din india - nu cei din presa:-) ), turcii (chiar si sec.XIX-XX), tatarii si alte neamuri care s-au extins in mod de-a dreptul Pasnic in istorie si teritoriu! Vezi asemanarea? ce s-a intamplat acum 500 de ani era in normalitatea vremurilor, daca se mai intampla si acum nu o mai putem considera la fel!
  • +1 (1 vot)    
   Dar statele necivilizate? (Marţi, 19 ianuarie 2010, 12:14)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui klz

   Participa cele necivilizate la conflictele religioase ,da? Si e bine ca aceste state participa la aceste conflicte?Sau nu? Si daca nu, care e solutia?
 • +1 (5 voturi)    
  AMPLOARE persecutie (Luni, 11 ianuarie 2010, 14:07)

  Oreste [anonim]

  felicitari.

  il consider un articol foarte interesant, bun si concis. eram constient de cateva date dar amploarea problemei nu am realizat-o niciodata. pana acum.

  felicitari inca o data.
  • -1 (5 voturi)    
   Bravo (Luni, 11 ianuarie 2010, 16:47)

   nano2k [utilizator] i-a raspuns lui Oreste

   Ai gasit sursa perfecta pentru a-ti da seama de "amploarea problemei".

   Acuma ia o cruce intr-o mana si arma in cealalta si mergi sa ucizi musulmani, budisti si alti oameni "vinovati".

   Crestinismul va pieri (daca se va intampla vreodata asta - eu sper ca nu) pe limba lui:
   - iubeste-ti dusmanul.
   - intoarce si celalalt obraz
   - indura, caieste-te, fii umil, etc etc.

   Acestea sunt "calitatile" unor slugi sau animale, nu ale unei fiinte umane demne si mandra de conditia sa de biped si ganditor.

   Religiile fura constiintele.
   • +1 (3 voturi)    
    crestinismul si oamenii.......... (Luni, 11 ianuarie 2010, 21:29)

    Amin!!! [anonim] i-a raspuns lui nano2k

    "Acestea sunt "calitatile" unor slugi sau animale, nu ale unei fiinte umane demne si mandra de conditia sa de biped si ganditor."

    Ai eprimat textual ce gandesc multi, dar o spun putini.........si mult mai putini vor sa recunoasca asta, pt. ca a o face ar insemna sa-i lipseasca de o "sfiintenie" prost inteleasa.........si sa nu uitam, suntem crestini, deci..........in numele crestinatatii, orice este permis!!!!! Nici o religie nu e mai breaza ca alta, ea reprezinta doar opiul maselor, vorba filozofilor. In definitiv, si religia lupta pentru obtinerea puterii, indiferent care ar fi aceasta religie. Ce nu pot eu intelege este masochismul unor coreligionari crestini, care accepta umilinte si alte sevisme doar in numele religiei..........e peste puterea mea!!!!! Dar imi fac "mea culpa", nici eu nu sunt foarte religios, deci imi e imposibil sa fiu foarte empatic cu ei. Asta e, fiecare are viata lui.
   • -2 (4 voturi)    
    sa te ajut sa intelegi...... (Luni, 11 ianuarie 2010, 22:23)

    ionescu [anonim] i-a raspuns lui nano2k

    Invatatura acesta : "iubeste-ti dusmanul, intoarce si celelalt obraz etc.," pentru crestini a fosta lasata de Iisus Cristos, atunci cand a venit pe pamant sa schimbe Legea Vechiului Testament cu Legea iubirii aproapelui. El Insusi a aplicat aceste principii si, nedorind sa se apere fizic in vreun fel, a fost rastignit. Dar inainte de toate a spus ca a trai si a muri aici in acest spirit inseamna viata vesnica.

    Nu-ti mai enumar aici motivele pentru care oameni perfect sanatosi si normali la cap s-au convins de adevarul acestor vorbe si, in primii ani de crestinism, au preferat persecutiile, confiscarea bunurilor, batjocora, lipsirea de drepturi si in final sa fie asasinati impreuna cu familiile lor, alegand de buna voie moartea aici si viata vesnica dincolo de moarte.

    Mediteaza un pic la toate astea. NU poti sa fii crestin daca nu incerci sa fii ca Iisus.
    Nu poti fi biolog, daca nu te ocupi cu biologia, nu poti fi functionar bancar daca nu lucrezi intr-o banca, nu poti fi profesor daca nu predai si nu inveti pe nimeni nimic etc.
    Nu poti fi crestin daca organizezi cruciade, inchizitie, noaptea sf bartolomeu etc. Doar ii pacalesti pe unii oameni ca esti
    • -1 (5 voturi)    
     Legea (Luni, 11 ianuarie 2010, 23:10)

     nano2k [utilizator] i-a raspuns lui ionescu

     Legea nu e rea. Mai ales Legea Iubirii aproapelui sau altuia.

     Insa o astfel de Lege functioneaza numai intr-un context ideal, un context in care TOTI o respecta. Evident, nu e cazul in realitate.

     Daca a suferi in aceasta viata este o virtute care iti garanteaza viata vesnica, atunci nu inteleg de ce noi, crestinii (si eu sunt crestin, insa nepracticant), ne mai plangem. Deci nu vad rostul acestui articol.

     Chiar ar trebui sa cerem sa vina altii peste noi sa ne chinuie ca sa fim convinsi ca ne castigam viata eterna in dreapta Tatalui.

     Ce am vrut eu sa zic este ca principiul de la care pornesc religiile, si in special crestinismul, dupa parerea mea, sunt gresite.
     Omul se naste pacatos si singura lui datorie este sa indure ca sa-si plateasca "greseala".

     Totusi, nu i se pare nimanui aberant? Cel putin acum, in mileniul al 3-lea...

     Incerc sa te fac eu pe tine sa intelgi.
     Religia a fost inventata pentru a controla masele proaste si, in consecinta, sarace.
     Gandeste-te ce control ai avea asupra cuiva pe care il faci sluga ta dar ii poruncesti: "iubeste-ma".

     Adica, fii animalul meu de povara, eu te biciuiesc, dar tu creeaza-ti o lume imaginara conform careia, la finalul vietii, vei deveni nemuritor si fericit, iar eu, calaul tau, voi fi sluga ta. Pana atunci supune-mi-te si iubeste-ma, adica fa totul pentru mine.

     Frumos trucul, nu?
     • 0 (2 voturi)    
      Viata vesnica este Dar si nu raplata pt suferinta (Marţi, 12 ianuarie 2010, 1:57)

      Geo [anonim] i-a raspuns lui nano2k

      Multumesc si eu autorului acestui articol ce prezinta lipsa de reactie a crestinilor fata de semenii lor de aceeasi credintain Cristos persecutati in alte tari.

      Citind si studiind Biblia nu am invatat ca viata vesnica este raplata mea pentru suferinta in viata de acum. "Caci prin har ati fost mantuiti prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte ca sa nu se laude nimeni." (Efeseni 2:8,9) Viata vesnica este darul lui Dumnezeu pentru cei ce recunosc ca au nevoie de salvare. Cristos a murit in locul fiecarui dintre noi dar este un mai mult decat un Gentleman si nu ne forteaza sa primim darul iertarii. Este alegerea ficaruia dintre noi sa se increada in El sau nu.
     • 0 (2 voturi)    
      cum am mai zis (Marţi, 12 ianuarie 2010, 3:09)

      dodo [anonim] i-a raspuns lui nano2k

      Crede-ma, nu vreau sa te jignesc, dar prin postarile tale dai dovada de extrem de multa ignoranta si necunoastere. Nu cunosti si/sau nu intelegi lucruri fundamentale cu privire la credinta crestina, tot ce faci este sa "carpesti" la un loc tot felul de clisee si stereotipuri cu privire la crestinism, pe care le-ai cules din diverse surse. Totusi apreciez faptul ca iti pui anumite intrebari si ca nu accepti mecanic anumite lucruri. Fii deschis la minte, nu doar spre o anumita versiune a lucrurilor, nu porni "la drum" cu prejudecati anti-crestine... si incearca sa discuti - nu doar pe forumuri - cu cineva care stie mai multe despre crestinism decat stii tu. Iti garantez ca vei fi extrem de mirat cand vei vedea ca anumite idei preconcepute ale tale sunt extrem de departe de adevar.
      • +2 (4 voturi)    
       Adevarul (Marţi, 12 ianuarie 2010, 11:01)

       nano2k [utilizator] i-a raspuns lui dodo

       Adevarul este ca in numele religiei s-au comis enorm de multe crime.
       A, ca s-au dat si alte conotatii, asta e alta poveste.

       Nu sunt anti-crestin. Departe de mine asa ceva. Ma consider un agnostic.

       Tousi, pe mine cel mai mult ma frapeaza urmatorul lucru.
       Sa ucizi un om e pacat de moarte. Sa ucizi mii in numele unui ideal e sfintenie.

       Un singur lucru m-a deranjat la acest articol si la multe altele (subiecte diverse). Se accentueaza numai o varianta. Inca jurnalismul nostru nu e in stare sa fie impartial, sa vada si o parte si celalata a povestii.

       Sau exista numai o parte a povestii? Daca da, atunci nu are rost sa mai discutam despre principii, corectitudine (nu politica!), etc.
       • -1 (3 voturi)    
        ......... (Marţi, 12 ianuarie 2010, 14:19)

        Ducu [anonim] i-a raspuns lui nano2k

        "Sa ucizi un om e pacat de moarte. Sa ucizi mii in numele unui ideal e sfintenie."
        Fii mai concret!

        Si dupa cum am mai intrebat, care este temeiul Scripturistic al acestor crime? Cine pe cine a omorat in numele lui Iisus Hristos? Era crestin cu vorba si cu fapta??

        Cred ca amesteci religiile! E grav dar nu surprinzator!
        • 0 (2 voturi)    
         Cine pe cine incurca? (Marţi, 12 ianuarie 2010, 16:03)

         nano2k [utilizator] i-a raspuns lui Ducu

         Ma bucura ca dialogul continua.
         Insa te rog sa nu incepem sa discutam numai de dragul discutiei.

         Ma refer ca in numele religiei au fost "civilizate" multe populatii. Cum? Decimate, transformate in slugi, etc.

         Marele "crestin" Bush spunea ca "cine nu e cu noi, e impotriva noastra". Este acesta un precept crestin? Daca da, e grav, daca nu, mesajul este ca toti cei care "pun botul" la dezbinarea in functie de religii (fie ei crestini, musulmani, budhisti, etc), ar trebui sa se gandeasca de 2 ori inainte sa inghita pe nemestecate orice.

         Te intreb daca este corect ca am ajuns sa punem egalitate intre musulman si terorist. Sper sa nu negi ca asa am ajuns.

         Inca o data, eu critic si o religie si alta (poate mai mult religia pe care o cunosc), dar respect oamenii care au au o credinta.

         Articolul de fata mi s-a parut evident partinitor, ceea ce m-a determinat sa sustin si cealalta parte a povestii.
         Pur si simplu din fair play, nu de alta...
         • +1 (1 vot)    
          .............. (Marţi, 12 ianuarie 2010, 17:09)

          Ducu [anonim] i-a raspuns lui nano2k

          A pune semnul de egalitate intre musulman si terorist este o tentatie caruia multi nu ii pot rezista. Omul face asta si in alte domenii.

          Cat despre "civilizare" prin crima, ma vad nevoit sa reiau ceea ce am mai spus - exista situatii in care din pacate credinta crestina in forma ei catolica a fost amestecata in mod total nefericit cu interesele pur materiale si de putere ale unor state si mai precis ale unor oameni.
          In concluzie te invit din nou sa imi indici care este temeiul Scripturistic al acestor crime, repet al acestor crime. Acesta nu exista!

          Articolul nu este partinitor, este pur si simplu un semnal de atentionare cum nu prea am vazut in presa scrisa sau online!
          Fair play-ul tau este f. generos si se incadreaza la "intoarce si celalalt obraz..." Esti pe drumul cel bun!
          • 0 (2 voturi)    
           Sa repunem lucrurile pe fagasul lor (Marţi, 12 ianuarie 2010, 20:44)

           nano2k [utilizator] i-a raspuns lui Ducu

           Nu am zis niciodata ca faptele abominabile petrecute acu' mult timp in urma isi au "acoperirea" in credinta crestina.

           Am spus doar ca au fost savarsite "in numele" crestinismului (crestinarii, civilizarii, etc).

           Repet si eu. Nu scriu randurile astea pentru a ingropa (de parca as putea, si de-as vrea) vreo credinta sau alta.

           Scriu doar pentru a sesiza ca "in numele" unei credinte (fie ea crestina, musulmana, budhista, etc), se pot infaptui lucruri grotesti.

           Eu intotdeauna dau vina pe OAMENI, nu pe ideile bune care ii calauzesc. Totusi, sper ca esti de acord cu mine ca scopul nu scuza mijloacele. Nu poti tabarî cu bombele pe cei care nu sunt de o credinta cu tine. Reciproca e la fel de valabila.

           Ce religie propovaduieste ura, distrugerea, crima? Niciuna. Oricat ai interpreta-o. Si este firesc. Totusi, in realitate, oamenii au fost si inca sunt manipulati in functie de credinta lor. Si asta nu (mai) este normal in mileniul 3.

           Cel putin asa cred eu. Altii sunt liberi sa creada orice, insa religia e bine sa stea in biserica. Valabil pt toate religiile, sa nu crezi ca sunt anti-crestin. Sunt doar anti-manipulare, anti-prostirea maselor.

           Vreau sa ma intelegi corect, pentru ca in tine am avut un partener de dialog. Merg la biserica, imi fac semnul crucii, nu ma feresc de "cele sfinte". Doar ca nu ma atrag. Cand situatia o cere, ma ridic la inaltime :)

           Insa de aici pana la a-l urî pe altul ca nu e ca mine, distanta e (pentru mine) imposibil de parcurs.
           • +1 (1 vot)    
            Incepem sa ne intelegem dar .. (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 11:30)

            Ducu [anonim] i-a raspuns lui nano2k

            Trebiuie sa te contrazic!
            Crestinismul care ramane doar in biserica si nu atinge sufletele oamenilor si nu ajunge in viata lor este de fapt mort si fara finalitate! Asta se intampla acem cu marea majoritate dintre noi auto numiti "crestini"!

            PS Cum te "ridici la inaltime"?
            • +1 (1 vot)    
             La inaltime (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 13:39)

             nano2k [utilizator] i-a raspuns lui Ducu

             Ma ridic "la inaltime" in sensul ca nu refuz sa particip la ritualuri. Nu am refuzat sa particip nici la ritualurile penticostale. Desi nu "vibram".

             In fine, ideea e ca nu sunt anti.

             Vorbeam de religie sa ramana in biserica, nu in sensul de a nu misca nimic in interiorul omului. Ci de a nu se amesteca (cu sau fara intermedierea Bisericii) in alte treburi.

             De ex, ce treaba are Biserica cu Armata?
             Sau daca are, atunci de ce toate armatele se bazeaza pe sprijinul moral al Bisericilor? Fie ea crestina, musulmana, etc.

             La orice eveniment al Armatei participa Biserica.
             Biserica participa si cand trimite soldati pe front si si cand ii ingroapa si le face monumente...
             • +1 (1 vot)    
              ....... (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 13:54)

              Ducu [anonim] i-a raspuns lui nano2k

              Constat ca intelegi prin Biserica mai mult personalul si ritualul decat trairea. Biserica, in principiu, are de-a face cu Armata pentru ca soldatii se presupune ca isi risca viata si au nevoie de ajutorul unui preot pentru a trece peste momentele dificile.
              Cand soldatii pleaca pe front acesta este normal sa se roage pentru sanatatea lor! Este normal atat pentru institutia Biserica cat si pentru noi ca mireni sa ne rugam unii pentru altii.
              PS citind primele tale postari le gasesc destul de diferite de ultimele!
         • +1 (1 vot)    
          despre ce vorbesti???? (Marţi, 12 ianuarie 2010, 19:45)

          ionescu [anonim] i-a raspuns lui nano2k

          am impresia ca mai ai putin si ii declari crestini si pe Barabas, pe imparatul Nero, pe Stalin, pe Ceausescu si pe criminalii lui Giordani Bruno, ai lui Galileo Galilei si pe toti criminalii si prigonitorii crestinilor reali.

          Ma intreb , retoric doar, cum as putea sa emit pareri despre analiza matematica studiata in anul 4 la fac. de mate, cand eu m-am oprit cu stiudiul materiei in anul 2 la facultatea mea, si mai am ceva experienta prafuita prin olimpiadele de la liceu????
         • +1 (1 vot)    
          nu este de loc partinitor! (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 15:20)

          pot andrei [anonim] i-a raspuns lui nano2k

          Draga domnule, in acest articol nu se face altceva decat sa se prezinte anumite crime indreptate catre anumiti oameni. Sunt sigur ca daca era vorba de oameni apropiati dumitale nu mai erati atit de distant si demagogic. Bineinteles ca daca era vorba de un aprobiat ati fi reactionat total diferit. E foarte trist ca puneti mai presus fair play-ul decit empatia. Tipic rominesc.
     • 0 (2 voturi)    
      D-voastra sunteti chiar un veritabil roman!!!! (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 15:06)

      pot andrei [anonim] i-a raspuns lui nano2k

      Domnule draga, nu cunosti nici cele mai elementare virtuti ale crestinismului. Din ceea ce spuneti pare ca nu ati citit niciodata Biblia si nu sunteti deloc familiar cu continutul Ei, dar!!!!!!, totusi va dati cu parerea, si " nu intelegeti"???!. Daca imi permiteti, v-as sugera sa va documentati putin, sa fiti putin mai pertinent si mai atent cu vorbele d-voastra, pentru ca in ochii celor ce cunosc cit de cit crestinismul, pareti ridicol. Cu respect.
     • 0 (0 voturi)    
      Religia a fost inventata? (Marţi, 19 ianuarie 2010, 12:36)

      adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

      Parca ai fi Marx!
   • 0 (2 voturi)    
    n-ai cum sa intelegi (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 14:52)

    pot andrei [anonim] i-a raspuns lui nano2k

    Domnule draga, e foarte greu ptr d-voastra sa intelegeti ce e aia religie crestina. Pina ce nu il veti cunoaste pe intemeietorul ei veti trai in totala ignoranta. Eu sunt muncitor in constructii, si observ ca dumneata vorbesti despre crestinism cam cum as vorbi eu despre operatiile pe cord deschis. Inca o data se vede clar ca romanul e bun la de toate, eu prefer sa fiu doar un simplu mozaicar. Dumnezeu a spus: " Eu sunt blind si smerit cu inima."
   • 0 (0 voturi)    
    pentru nano (Marţi, 19 ianuarie 2010, 12:18)

    adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

    Tu nu ai inteles nimic din religie, dar faci comentarii. De ce nu incerci sa ceri ajutorul unui preot, pastor,calugar ,etc( cevrei tu) pentru a-ti lamuri neintelegerile si apoi sa incerci sa faci comentarii!
 • +1 (5 voturi)    
  asa e (Luni, 11 ianuarie 2010, 14:21)

  roman [anonim]

  sunt unii care se vor conducatori a toata lumea care vor sa scape de crestini cu orice pret chiar si din europa. momentan ei ii lasa pe musulmani sa-si faca treaba la ei acasa pe fata iar ei in europa fac acelasi lucru pe ascuns. cu cat vor fi mai putin crestini in lume cu atat mai usor va fi de condus ea.
  • 0 (0 voturi)    
   ai dreptate (Joi, 29 aprilie 2010, 21:03)

   Carmen [anonim] i-a raspuns lui roman

   da, ai dreptate
 • -1 (5 voturi)    
  Realitate !!!!! (Luni, 11 ianuarie 2010, 14:28)

  tanase [anonim]

  Bun si realist articol Asta e realitatea ! Eu traiesc in Germania si vad cum turcii si alte neamuri proaste isi zbiara "drepturi" inventate de cretinii atei europeni. Ia mergeti voi la Istanbul ( cica ar fi buni de UE) si cereti o autorizatie de constructie pentru o biserice crestina ... O sa vina o avalansa de molotoave si alte glume ...
  Tre' sa le punem calus in bot. Lumea civilizata ( in care ei traiesc cu mare placere) e facuta de crestini !
 • +3 (3 voturi)    
  Incredibil ! (Luni, 11 ianuarie 2010, 15:20)

  raluca [anonim]

  Nu-mi vine sa cred ca ne intoarcem la primele secole de dupa Hristos ! Nero a murit si la fel ar trebui sa fie si spiritul impus de el, mai ales intr-o lume in care se vorbeste atat de mult despre drepturile omului !
  • 0 (2 voturi)    
   buna dimineata ! (Luni, 11 ianuarie 2010, 15:36)

   alin [anonim] i-a raspuns lui raluca

   daca te trezeai mai devreme, aflai si mai multe !
 • 0 (2 voturi)    
  Adoptarea Legilor lui Noe ? (Luni, 11 ianuarie 2010, 15:31)

  utug [anonim]

  Parlamentul USA a adoptat Legea 102-14/ 1991 in care se precizeaza ca "United States of America was founded upon the Seven Universal Laws of Noah, and that these Laws have been the bedrock of society from the dawn of civilization " ...[ "Statele Unite ale Americii au avut la baza cele 7 Legi Universale ale lui Noe, Legi ce au fost la temelia societatii incepand cu zorii civilizatiei"]. Ultimii presedinti (Obama inclusiv) declara anual o Zi a Educatiei (de regula in luna aprilie) de renuntare (catehizare ?) la cele 10 Legi ale lui Moise si adoptare a celor 7 Legi ale lui Noe, legi ce i-au fost incredintate de Dumnezeu lui Noe cand acesta la Potop s-a urcat in acea Arca.
  Ar elimina asta neintelegerile dintre diverse biserici crestine (Catolici, Ortodocsi, Protestanti ...) ? La semnarea Legii 102-14 la Washington a fost prtezent si Papa Benedict XVI. Papa este nelinistit pentru ca Musulmanii au depasit numarul Catolicilor.
  What Is Public Law 102-14
  http://www.cephas-library.com/nwo/nwo_public_law_102_14.html
  http://mauricepinay.blogspot.com/2008/04/pope-arrives-in-us-on-education-day.html [Bush]
  http://www.u-r-next.com/PL102-14.htm [Reagan semneaza Legea 102-14]
  Jews and Non-Jews can get into Heaven - Rabbi Sholom Lipskar
  http://www.youtube.com/watch?v=JMmQ1kK8bxM&feature=related
  7 laws for a better world
  http://7lawsforhumanity.org/peace.php
  [ In: http://7lawsforhumanity.org/ ]
  • -2 (2 voturi)    
   ... inlocuite ? (Luni, 11 ianuarie 2010, 17:22)

   utug [anonim] i-a raspuns lui utug

   Este de crezut ca nu este departe ziua cand Crucea pe Biserici (in Parlament inclusiv !), Semiluna pe Moschei s.a ... vor fi inlocuite cu ... Arca lui Noe ?
   • +2 (4 voturi)    
    Multumiri (Luni, 11 ianuarie 2010, 20:35)

    releniki [anonim] i-a raspuns lui utug

    Felicitari si multumiri dlui. Dragos Paul Aligica pentru inca un subiect tratat cu onestitate si curaj.
 • +1 (3 voturi)    
  Ingrozitor!!! (Luni, 11 ianuarie 2010, 21:14)

  cosmin [anonim]

  Ingrozitor!!! Mucenicie contemporana...Nu cunosteam amploarea fenomenului...
 • 0 (4 voturi)    
  de ce nu duceti demonstratia pana la capat? (Luni, 11 ianuarie 2010, 21:38)

  Ana Horet [anonim]

  Daca tot mentionati stanga liberala si marile trusturi media, de ce nu spuneti cine se afla in spatele lor ? Nu este niciun secret carei semintii apartin. Am vazut mentionat si prin comentarii pe Trotki. Nu cumva il chema Lev Davidovici Bronstein ? Cine e sponsorizat revolutia bolsevica?. Divide et impera dar de data asta pe criterii religioase. O noua oranduire se instaleaza si noi purtam acelasi razboi etern: musulmani vs crestini. Si altii isi rad in barba...
 • +1 (3 voturi)    
  Crestinismul parte a capitalismului (Luni, 11 ianuarie 2010, 22:10)

  Despina [anonim]

  Exceptional articol,
  Felicitari inca o data.

  Eu cred ca este vorba de aceas doza de superficialitate occidentala indusa de prosperitatea obtinuta de socitate pe ansamblu datorita careia indivizii cu un stardand economic ridicat incearca sa-si arate compasiunea fata de societatile sarace.Ei nu inteleg ca saracia acestora este indusa de regimul politic ,regim determinat si de apartenenta la alte religii decat cea crestina.
  Crestinismul este parte intrinseca a sociatatii capitaliste,a filozofiei acesteia
 • -2 (2 voturi)    
  Google ... (Luni, 11 ianuarie 2010, 22:38)

  utug [anonim]

  Rezultatele 1 - 10 din aproximativ 144 Română pagini pentru "noahide laws"
  Rezultatele 1 - 10 din aproximativ 33.200 pentru "noahide laws"
  Rezultatele 1 - 10 din aproximativ 32.300 Engleză şi Română pagini pentru "noahide laws"
  • +2 (4 voturi)    
   articol excelent (Marţi, 12 ianuarie 2010, 3:18)

   dodo [anonim] i-a raspuns lui utug

   un articol excelent... este regretabil faptul ca pana nu demult in mass-media nu a aparut aproape nici o stire care sa reflecte aceste realitati, desi sunt lucruri care se intampla de ani de zile, nefiind doar evenimente izolate ci ajungandu-se chiar la politici oficiale de stat in unele tari, cum bine a si remarcat acest articol.
 • 0 (2 voturi)    
  Felicitari Dle Aligica (Marţi, 12 ianuarie 2010, 7:33)

  John Bilco [anonim]

  Este de asteptat dela Dvs sa ne iluminati...O faceti e o maniera impresionanta, din ce in ce mai clara, si in domenii diferite...Ar trebuii sa abordati cu mare seriozitate destinale politice de viitor ale tarisoarei nepastuite de soarta Romania !! Poate o serie de articole bine "plasate" in mediul Dvs preferat, Politica, ar destelenii si lamurii "taina" politichiei romanesti care duce tara aceasta din dezastru in dezastru..Nu mai trebuie sa "tineti" cu liberalii Dvs, care sau dovedit ca sint o apa si un pamint cu ceilalti...incapabili sa se alinieze cu spiritul liberal traditional si clasic...Sint o anexa pierduta, si trebuie judecati. Cred ca va amintiti de mine eram un sustinator asiduu al promovarii unui presedinte "neutru" (eg Lia Roberts) care ar putea indrepta oarecum lucrurile..De altfel si Dn Basescu ar pute-o face daca nu va fi macinat de ambitii..
  Cu stima din Florida, John Bilco
 • +2 (4 voturi)    
  Trist dar adevarat (Marţi, 12 ianuarie 2010, 8:53)

  mihu [anonim]

  M-am bucurat sa vad articolul acesta, cu toate ca este foarte trist, totusi exprima niste adevaruri considerabile care totusi au fost ascunse si sunt ascunse de ochii lumii.
  La televizor majoritatea stirilor sunt despre betivani, accidente rutiere, politicieni si politica, legalizarea prostitutiei, sotiile dezbracate ale fotbalistilor..si asa mai departe. Cand vedem numai astfel de stiri, numai astfel de lucruri...ce asteptari putem avea de la un roman "conectat la stiri"?
  Asteptarile sunt...ca noua generatie sa priveasca si sa spuna..."Asa e toata lumea, de ce as fi eu diferit (in bine?)"; si astfel tinerii din Romania incep sa se asemene tot mai tare cu cei din stiri si emisiunile televizate...betivani, injuratori, unii se sinucid(Ca se poarta), vitezomani(sa ajunga la stiri), isi vor spurca ochii si tineretea(si unii toata viata) in pornografie...ca doar lucruri dinacestea sunt promovate pe site-urile de stiri de pe Internet, pe posturile de televiziune si la programele de stiri.
  Multa minte mai trebuie romanului..sau mai bine zis, mult curaj celor cu minte (cum este Dragos Paul, cel care a scris articolul) ca sa aduca ei adevarul si lucruri mai importante la auzul oamenilor, la auzul romanilor si sa-i trezeasca. (vorba cantecului: "Desteapta-te romane, din somnul cel de moarte" ..pentru ca ajungem la moarte intelectuala daca ne lasam rapiti de televizor si stupiditatile multe canalizate acolo"
 • 0 (2 voturi)    
  propaganda de trei parale (Marţi, 12 ianuarie 2010, 12:53)

  lucid [anonim]

  Penibil, Aligica, manipulezi ca si cand totzi cei care te citesc isi iau informatziile doar din tabloide si de la teveurile gen irealitatea si antenele. Bref:
  - in Egipt, populatzia copta (nu ORTODOXA copta cum zice un sfertodoct mai sus, coptzii fiind NEcalcedonieni) are o viatza religioasa normala . Catedrala lor patriarhala, situata in Nasr City pe drumul spre aeroportul din Cairo - este o bazilca moderna de toata frumusetzea, comparabila ca proportzii cu reconstruita Catedrala a Mantuitorului din Moscova. Am vazut recent la Sharm el Sheikh catedrala copta alaturi de moscheea principala - pareau "surori" arhitecturale. Ca in cartierul vechi copt din Cairo, unde este si pestera unde Sf. Familie s-a adapostit, e saracie mare, e adevarat, dar asa e si in cartierele musulmane - vezi "orasul mortzilor" de langa Citadela. Au si coptzii si musulmanii bogatzii si saracii lor, ca peste tot. Acces interzis la presedentzie? Sa fim seriosi, Boutros Ghali era crestin copt. Ca exista discriminare, e adevarat, dar unde nu e? Israelul nu interzice propriilor sai cetatzeni arabi accesul in armata si politzie?
  India-Pakistanul e un caz de nebunie colectiva - musulmanii si hindusii se masacreaza din cand in cand copios - desi zecile de milioane de victime din 1948 la declararea independentzei nu s-au mai repetat. Sikhii sunt si ei masacratzi - vezi asediul Templului de Aur - si masacreaza la randul lor - Indira si Rajiv Ghandhi. Ca se mai iau si de crestini, e explicabil prin saracie si educatzie lamentabila, traiesc milioane ca in sclavagism. Crestinii din enclavele foste portugheze - Goa, etc - sunt prosperi si managerizeaza un turism infloritor. Apropos de portughezi - in Indonezia ciocnirile au fost intre musulmanii saraci si primitivi si vest-timorezii catolici lasatzi de portughezi intr-o stare sociala mult mai buna - capra vecinului omorata. La fel au facut musulmanii indonezieni si cu chinezii acum catziva ani, devastandu-le magazinele care controlau toata economia.
 • 0 (2 voturi)    
  Realitate (Marţi, 12 ianuarie 2010, 12:53)

  Deea [anonim]

  Excelent articol, felicitari autorului!

  In spiritul crestinesc, in afara de a ne ruga pentru fratii nostri crestini care sufera in tarile fara libertate religioasa, ar trebui sa ne intrebam ce am putea face concret ca sa-i ajutam si pentru a le intari credinta, chiar daca nu suntem misionari.
  De fapt, vedem din pacate ca trebuie sa facem acelasi lucru si pentru fratii nostri discriminati in numele corectitudinii politice (politically correctness) chiar in tarile fondate pe credinta crestina.

  In plus, observ ca inca exista prejudecata legata de conceptul iubirii dusmanilor... Hristos a spus sa intoarcem si celalat obraz, apostolul Pavel indeamna sa ne rugam pentru autoritati (cei inaltati in dregatorii), dar asta nu inseamna sa devenim sclavii celorlalti si sa ne lasam calcati in picioare. Crestinii pot si trebuie sa lupte pentru drepturile lor si sa se foloseasca de toate mijloacele legale ce le stau la dispozitie in acest sens.
 • 0 (2 voturi)    
  propaganda de trei parale - 2 (Marţi, 12 ianuarie 2010, 13:05)

  lucid [anonim]

  Malaysia este un caz clinic. Fundamentalismul cretin si ucigas de acolo ar trebui sa primeasca un raspuns ferm din partea lumii civilizate. Dar, exista si un dar. Crestinii de acolo se baga in multe activitatzi pecuniare cu incalcarea legilor shariei - de exemplu controleaza comertzul cu alcool. Iar malaysienii vroiau sa-si execute propriul prim-ministru acum catziva ani pentru calcarea shariei, ce sa se impiedice in negustorii crestini? Totusi, comunitatea internatzionala trebuie sa-i puna la punct.
  Bomboana pe coliva e Darfourul. Acolo batalia se da pentru controlul marilor rezerve petroliere sub-sahariene, de lal Sudan la Nigeria si Gabon, plus off-shore-ul din golful ala mare. In Nigeria meciul a fost musulmani - Biafra crestina prin anii 80, marile puteri dand arme si unora si altora. In Darfour acum atzaztza masacrele cam toate "serviciile" importante, de la CIA si Mossad pana la DST, FSB si chinezi. Si acolo mortzii sunt doar victimele imperialismului energetic, ca si mortzii din Irak si Afghanistan.
  Asa ca, Aligica, lasa-te de manipulari aparent anti-political corecte, dar care, ciudat, nu?, apar tocmai in revista 22 "patronata" de alde Oisteanu, Cornea, Tismaneanu si altzi binecunoscutzi "mostenitori" care doar au schimbat "tabara", scopurile ramanandu-le aceleasi.
  • 0 (2 voturi)    
   Tipic romanesc!!!! (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 15:44)

   pot andrei [anonim] i-a raspuns lui lucid

   Daca un om indrazneste sa vorbeasca despre cit de mult sufera si cum sunt omoriti oameni de aceeasi credinta, sigur va aparea un ROMAN, demagog prin definitie, care sa spuna ca asa le trebuie, sau ca scriitorul intentioneaza sa manipuleze pe nu stiu eu cine, si tot felul de astfel de aberatii. NU va suparati, dar daca erau rudele d-voastra in aceasta situatie ati fi gindit la fel? Nu mai putem plange cu cei ce pling. TRIST.
 • 0 (2 voturi)    
  exceptional articol.. (Marţi, 12 ianuarie 2010, 13:05)

  diana r [anonim]

  exceptional articol, argumentat si precis.. ca intotdeauna, de altfel, la dnul Aligica..
 • 0 (2 voturi)    
  Felicitari pt. acest articol ! (Marţi, 12 ianuarie 2010, 14:59)

  Toni Bob [anonim]

  Este adevarat: vedem reactii tot mai slabe si chiar insignifiante din partea crestinilor, in fata acestor crude realitati. Realitati pe care bine ati facut ca le-ati adus in atentia largului public. Cauzele acestor slabe reactii insa, cred ca sunt urmatoarele: 1.asa cum comentau multi, crestinii nu sunt intr-adevar crestini. Ne numim doar crestini. Spunem ca suntem, dar nu practicam. E destul doar la Pasti si la Craciun. Prin urmare, daca nu-mi pasa de sufletul meu (ma gandesc doar la burta mea), de ce sa-mi pese de altul ? 2. adevaratii crestini, cei care isi traiesc credinta, nefiind interesati de politica, putere de influenta in medii de autoritate, nu au nici capacitate financiara, nici instrumentele media necesare pt. a se face auziti in aceasta privinta. O alta realitate care nu a fost mentionata aici, este aceea ca invatatura lui ISUS este una exclusivista si de aceea va atrage mereu persecutie si prigoana. El a spus: Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nu una dintre cai, nu un adevar, ci singurul prin care putem avea mantuire de pacat si viata vesnica. Suntem chemati sa credem, dar sa si traim precum ISUS, ca sa avem Viata.
  • 0 (0 voturi)    
   Frumos ...si adevarat! (Miercuri, 20 ianuarie 2010, 11:56)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Toni Bob

   Mi--a placut cum ai scris. Din pacate circula si satanisti pe acest forum. Unul din ei ti-a dat un minus..
 • +1 (3 voturi)    
  Crime secolului XX (Marţi, 12 ianuarie 2010, 15:10)

  Adrian [anonim]

  Constat ca sunt asa de multe persoane preocupate de crimele comise in numele religiei. Ati facut un calcul privind cati oameni au murit datorita Inchizitiei, a Cruciadelor ?

  Acest cliseu al crimelor monstruase facute in numele crezului Crestin este folosit de prelatii ateismului pentru a distorsiona istoria.

  Numarul total al victimelor in 90 de ani, intre 1917 si 2007 este de aproximativ 148 de milioane, victime ale doar 52 de lideri atei. Sunt de 3 ori mai multe vieti luate decat in toate conflictele luate la un loc din secolul XX. Printre acesti lideri atei ce au masacrat milioane de oameni amintesc Stalin, Mao, Pol Pot, Mengistu sau Choibalsan. (Vox Day, The Irrational Atheist: Dissecting the Unholy Trinity of Dawkins, Harris, and Hitchens).

  Doar in 1922, mai mult de 8.000 de preoti si calugari au fost executati in Uniunea Sovietica, iar intre anii 1917 pana in 1969 au foste demolate 41.000 de biserici din cele 48.000. (Daniel J. Flynn, The Black Book of Communism: Crimes, Terror, Repression).

  Desacralizarea vietii a fost o consecinta directa a relatiei directe dintre comunism/socialism si teoria evolutiei. De altfel, Mao a declarat ca „socialismul chinez este fondat pe Darwin si teoria evolutiei”(K. Mehnert, Kampf um Mao’s Erbe, 1977).
 • -2 (2 voturi)    
  Daca ... (Marţi, 12 ianuarie 2010, 15:10)

  utug [anonim]

  In perspectiva New World Order problema religiei este importanta [conflicte intre religii]. Ma intreb totusi daca abandonarea celor 10 Legi ale lui Moise si intoarcerea la cele 7 Legi ale lui Noe [ Public Law 102-14/ semnata de Ronald Reagen in 1991 ] reprezinta solutia cea mai buna. Noahide Laws ar aduce impreuna pe Iudeo-crestini si musulmani, dar ar lasa pe dinafara pe hindusi, buddhisti, s.a.. Daca as fi Dna Pratibha Devisingh Patil, actualul Presedinte al Indiei, as protesta. As cere sa se adopte religia Hindusa, anterioara Legilor lui Noe. Se spune ca Noahide Laws au coincis cu zorile civilizatiei, ceea ce este fals. Prima civilizatie a fost cea sanscrita. Primii oameni aparuti in Africa au emigrat mai intai in Asia (acum 100.000 ani) si mai tarziu in restul lumii (acum 40.000 ani). Religia Hindusa are o vechime mai mare decat religia Iudaica.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Pratibha_Patil
  http://mapsofwar.com/images/Religion.swf
  http://www.youtube.com/watch?v=0nfIaSvlryE
  http://www.innovations-report.de/html/berichte/biowissenschaften_chemie/bericht-16073.html
 • 0 (0 voturi)    
  Buddhism ... (Marţi, 12 ianuarie 2010, 16:49)

  utug [anonim]

  Buddhism sau Hinduis este acelas religie (religii). Creatorul "religiei" budhiste, Siddharta Gautama - Buddha (buddha = cel iluminat), fiul regelui hindus Suddhodana, nega existenta sufletului nemuritor si implicit reincarnarea, caracteristice religiei hinduse [ ... "That there is no eternal soul, and that the perception of a constant 'self' is an illusion ..." ]. Urmasii lui i-au falsificat invataturile , l-au retrecut la hinduism, i-au ridicat statui si si-au zis buddhisti. Mai corect ar fi fost sa fie considerat necredincios, eretic sau ateu. Pentru noi este putin ciudat sa te inchini la statuia unuia care nu credea in nemurirea sufletului. Interesant ca unele din religiile intalnite in Orient (Hinduism, s.a.) sunt mai curand filozofii decat credinte religioase ( Hinduism is a diverse system of thought with beliefs spanning monotheism, polytheism, pantheism, monism, and atheism, and its concept of God is complex and depends upon each particular tradition and philosophy).
  http://indopedia.org/Gautama_Buddha.html
  http://en.wikipedia.org/wiki/Hinduism
 • 0 (2 voturi)    
  nepasarea.... (Marţi, 12 ianuarie 2010, 16:54)

  tudor [anonim]

  Fiecare din noi am vrea o schimbare interioara , am vrea sa iubim , sa fim mai buni....dar sa inceapa altii. eu daca se poate ...ultimul .Cei care o fac deja platesc pretul....ce ne vom face cand ne vine noua randul si nimanui nu-i va pasa?
 • -1 (3 voturi)    
  sa pivim chiar aici (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 0:15)

  alexandru [anonim]

  nu trebuie sa cautam prea departe agresiunea impotriva crestinilor Chiar aici in Romania cum poate fi calficata agresiunea impotriva Caterdralei Sf.Iosif "patronata" chiar de presedinle Basescu mai intai prin malvesatiunile ca primar concesionand fara licitatie teren proiectului Catedral Plazza apoi prin indiferentza si tacere , ca presedinte la apeurile interne si externe ! Extractia educatiei sale comunista-atee in care face "gargara" cu cuvintele sfinte doar la sarbatori cand se filmeaza a pus biserica catolica in pozitia de persecutata in Romania anului 2009 , mai intai prin cinismul cu care nu abordeaza subiectul si apoi prin influentza asupra justitiei care prin sentinta nedreapata acopera falsurile si ilegalitatile sale ! Catedrala nu primeste acum autorizatie de reparatie pe motiv ca este monument ...in bataie de joc ! si ca rpresalii la dezvaluirle stanjenitoarepentru acelasi Basescu ! Nu cautati prea departe agresiunea impotriva crestinilor !
 • 0 (2 voturi)    
  felicitari!!! (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 9:27)

  iuon [utilizator]

  Apreciez articolul!!!
 • 0 (2 voturi)    
  intrun fel nici nu este de mirare (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 10:38)

  iuon [utilizator]

  Crestinii adevarati (adevarat in sensul in care biblia ne vorbeste despre crestinism) vor fi totdeauna persecutati.

  Isus a spus: “Sclavul nu este mai mare decat stapanul sau. Daca m-au persecutat pe mine si pe voi va vor persecuta” Evangelia lui Ioan capitolul 15 versetul 20.

  Dar sunt si alte versete in Biblie, care ne vorbesc despre acelasi lucru. De exemplu:

  “Si toti cei ce vor sa traiasca evlavios in Christos Isus vor fi persecutati” 2 Timotei 3,12.
  • 0 (0 voturi)    
   buna (Joi, 29 aprilie 2010, 21:01)

   Carmen [anonim] i-a raspuns lui iuon

   ce curajos esti tu ipocritule, daca ai fi tu in locu celor persecutati ai mai vorbi asa? ipocritii ca tine au transformat crestinismu intr-o religie masochista, crezi ca se supara D-zeu daca incercam sa oprim persecutia crestinilor? Iisus a zis ca ne vor persecuta, dar a zis el vreodata ca nu avem voie sa facem ceva sa oprim asta?
   Proverbe 31:8 ,, vorbeste pentru cei care nu pot sa vorbeasca pentru ei,,
 • -2 (2 voturi)    
  Degeaba (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 18:13)

  Nickmann [anonim]

  In Romania, precum si in multe tari crestine, asemenea teme nu se scot la lumina, nici in tarile de alte religie, nu se scot asemenea socuri in ochiul public. Nu de alta, dar interesele economice au depasit de mult interesele umane. Asta cam de vreo, cateva mii de ani buni, asa sa fim la update cu totul.
  Crestiniilor nu le pasa de cei de acol, pentru ca nu le pasa de cei de aici. Conflictele intre crestini sunt dure, ce sa mai vorbim de conflicte intre crestini si alte religii. Iar mare parte din cei cu bani, nu au nici o religie ( chiar daca Becali pretinde), iar interesele de liniste pentru restul planetei, sunt mai importante decat reinvierea unor conflicte de cruciada.
  Articolul e bun, problemele din el sunt foarte vechi. Singura soluti e o diviziune religioasa pe glob: musulmani si hinusi in Asia, iar crestini in Europa si Americi. Apoi, liniste si pace. Chiar as vrea sa vad asa ceva ca se intampla! Si inca ceva, autorul omite sa isi expirme punctul sau de vedere asupra cum vede el lumea, drept fiind de inteles din articol, e un pic cam extrem de crestin ;;) Si inca ceva: musulmani, crestini, hindusi, everi, budhisti, toti ar trebuii sa fie convertiti, fotzat, la jainism. Asa, sigur, nu vor mai fi nici conflicte intre oameni, dar nici natura nu ar mai avea de suferit.
 • -1 (3 voturi)    
  dar... (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 21:54)

  bladd [anonim]

  Faceti bine ca puneti in evidenta aceste persecutii. Dar (cu tot respectul datorat), denuntarea lor nu mi se pare neaparat un act curaj din partea dvs. Mai degraba, este o dovada de conformism - in ambianta excesiv de religioasa din Romania, articolul dvs "pica bine". Ceva mai mult curaj ati avea daca ati denunta discriminarile de acasa, sau ponderea excesiva a religiei in spatiul public romanesc. Asta ar avea ceva impact si ar fi folositor. Si v-ar sui lumea in cap. Aveti curajul acesta, adevarat? Nu cred.
  • +1 (3 voturi)    
   Pariu! (Joi, 14 ianuarie 2010, 9:34)

   Ducu [anonim] i-a raspuns lui bladd

   Pun pariu ca nu veti putea indica un alt articol de acest fel in presa romaneasca main stream! Nu vorbesc de Ziarul Lumina care se adreseaza unei nise de cititori!

   Ponderea excesiva a religiei in spatiul romanesc?
   Unde? In cluburi, la Pro TV, Antene, OTV, in mall-uri?

   Ce inseamna excesiv? Adica impiedica pe cineva sa se realizeze personal in ORICE DOMENIU?
   Impiedica pe cineva sa faca scoala, sa faca sex la intamplare, sa faca bine celor din jur, sa-si insele sotul sotia, sa mearga la spectacole, sa iubeasca, sa studieze stiintele ........? Ce este stiinta decat studiul Creatiei!
   Mi-e teama ca va deranjeaza simplul fapt ca exista si in teorie, maximum, exista Cineva care poate sa traga de maneca oamenii asupra directiei gresite in care li se indreapta vietile! Atat!
   • -1 (3 voturi)    
    spatiul *public* romanesc (Joi, 14 ianuarie 2010, 12:26)

    bladd [anonim] i-a raspuns lui Ducu

    e cel la care ma refer. Geoana "social-democratul" citind din sfinti. Antonescu "liberalul" dorind o asociere cu Patriarhul pentru "moralizarea clasei politice". Prezenta aceluiasi Patriarh la ceremonia depunerii juramintului de catre presedintele ales Basescu. Toate astea (intr-un stat zis laic, dupa Constitutie) sunt excesive.
    • +1 (3 voturi)    
     ........... (Joi, 14 ianuarie 2010, 12:51)

     Ducu [anonim] i-a raspuns lui bladd

     Asa si!
     Nu e rau ca citeaza din sfinti. E rau daca nu invata nimic din ce citeaza. Iti recomand sa te familiarizezi cu intelepciunea sfintilor.
     Bine ar fi ca numitii sa creada cu adevarat si sa fie crestini practicanti nu doar o data la 4 ani! Daca acestia ar functiona dupa "fisa postului" a unui crestin am avea o clasa politica mult mai buna. Ei par ca se ghideaza doar dupa stramosescul "hotul neprins negustor cinstit"!

     Ziceti ca sunt excesive! Adica te deranjeaza pentru ca ii vezi pentru ca nu vrei sa-i vezi!

     PS 1.sa consider ca am castigat pariul!
     2. cat despre conexiunile BOR-Stat va rog sa va documentati asupra istoriei care vine de la Imperiul Bizantin
 • +1 (1 vot)    
  stupid op-ed (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 23:03)

  laur [anonim]

  seriozitatea academica lipsa din ed asta :(
  merita comentat cu op-edul 'religion and woman' din nyt :))
  dl prof. asteptam cu nerabdare citatele din sarah palin :)))
 • -1 (1 vot)    
  Despre copti (Miercuri, 13 ianuarie 2010, 23:19)

  un roman [anonim]

  http://www.copts.com/english/
 • +2 (2 voturi)    
  O rezolvare (Marţi, 19 ianuarie 2010, 16:57)

  adrian88000 [utilizator]

  Ar trebui ca guvernele statelor occidentale sa inceapa sa aplice principiul reciprocitatii. Tu musulman din Iran doresti autorizatie pentru construirea unei moschei in Itaia? Foarte bine, dar mai intai du-te la guvernul tau si obtine o autorizatie in alb pentru construirea unei catedrale in Iran. Tu musulman din Nigeria vrei sa umbli cu Coranul sub brat prin Londra? Foarte bine dar mai intai du-te la Parlamentul tau si obtine o lege prin care toti englezii au libertatea de a se plimba cu Biblia sub brat prin Lagos. Tu musulman din Malaiezia vrei sa nu intri in inchisoare pentru faptul ca esti musulman in Franta? Foarte bine, dar mai intai obtine de la parlamentul tarii tale aprobarea ca orice francez crestin sa umble liber prin Malaiezia. s.a.s.m.d.
  Deci TOATE drepturile pe care le cereti in tarile occidentale mai intai sa le acordati crestinilor din tara voastra de origine. Si zic mai intai pentruca voi sunteti cei ce navaliti pentru o viata mai buna in Occident, si nu invers!!
  • 0 (0 voturi)    
   buna (Joi, 29 aprilie 2010, 20:53)

   Carmen [anonim] i-a raspuns lui adrian88000

   Esti destept, sa-ti dea D-zeu sanatate tie si familiei tale.
 • +1 (1 vot)    
  Site care prezinta persecutiile crestinilor (Sâmbătă, 30 ianuarie 2010, 14:42)

  Vio Pop [anonim]

  Unul din site-urile din Romania care prezinta persecutiile crestinilor e www.stiricrestine.ro
  • 0 (0 voturi)    
   Despre musulmani (Miercuri, 17 februarie 2010, 16:51)

   Marian [anonim] i-a raspuns lui Vio Pop

   Bucurati-va !
   In viitorul destul de apropiat Islamul va fi distrus aproape complet. Asta imediat cu cel de-al treilea razboi mondial. Mai ales popoarele arabe aproape ca vor disparea.
 • 0 (0 voturi)    
  pff (Marţi, 23 februarie 2010, 15:03)

  seny [anonim]

  Ce sa`ti povestesc articol in care crestinii sunt victimele , ntz ntz !
  IN numele Bisericii ( inchizitia, etc ), s-au comis cele mai multe crime !

  Istoricii apreciaza ca in total au fost ucisi de catre biserica in 1500 ani (între secolele 4-19) circa 10 milioane oameni nevinovati, in timp ce alte câteva milioane de oameni nevinovati au fost persecutati, torturati, mutilati, exilati, distrusi psihic.

  FAPTE !! ..
  • 0 (0 voturi)    
   buna (Joi, 29 aprilie 2010, 20:51)

   Carmen [anonim] i-a raspuns lui seny

   asa este inchizitia a omorat si torturat multi oameni nevinovati, asa a facut si imperiu otoman, dar te rog spune-mi cu ce sunt vinovati crestinii din orientu mijlociu pt ce a facut inchizitia?
   din comentariu tau trebuie sa inteleg, ca daca este ok ca azi crestinii sa fie persecutati pt ce a facut inchizitia asta inseamna ca ar fi ok sa persecutam si musulmanii pt ce a facut imperiu otoman. atunci ia hai sa distrugem moscheele, si sa decapitam musulmanii in europa si sua, exact cum patesc crestinii azi in asia
 • 0 (0 voturi)    
  LOL (Marţi, 9 martie 2010, 23:23)

  salahhe [anonim]

  De mii de ani crestinii urla ca sunt oprimati, discriminati si persecutati. In general asta se intampla cand cineva doreste sa te converteasca cu forta la ceva cu care tu nu ai nici o legatura si sa te omoare daca nu esti de acord. Plus ca de fiecare data cand biserica nu a fost "persecutata" s-au intamplat numai chestii nasoale.

  As vrea si eu, domnu Petrica (stii, ala care urla "lupul"), domnule autor al acestui articol sa dati sursele din care ati luat aceste informatii. Pentru ca eu sunt convinsa ca sunt numai minciuni.

  Nu vad nici o legitimitate la un articol a caror singure surse citate sunt institutii religioase ce pot emite orice aberatie pentru ca nu le verifica nimeni.
  • 0 (0 voturi)    
   Buna (Joi, 29 aprilie 2010, 20:41)

   Carmen [anonim] i-a raspuns lui salahhe

   Tot ce a scris aici este adevarat, in tarile islamice daca un musulman violeaza o femeie crestina nu este judecat sau pedepsit, de asemenea distrugerea bisericilor si uciderea crestinilor nu este ceva ilegal in tarile islamice, stiu asta pentru ca am rude in Egypt . Ai auzit de crestinii ucisi in 2005, in bisericile din Alexandria in dimineata de paste? Unchiu meu este unul din martorii macelului.
   Ai auzit de cei 500 de crestini omorati de musulmani in Nigeria acum o luna?
   In timp ce musulmanii se bucura de drepturi si libertati in Europa si SUA, crestinii traiesc mai rau decat cainii in Orientu Mijlociu.
  • 0 (0 voturi)    
   Buna (Joi, 29 aprilie 2010, 20:44)

   Carmen [anonim] i-a raspuns lui salahhe

   Nu stiu daca esti ateu, crestin , evreu, musulman, nu conteaza pt mine, dar sunt totusi curioasa, i-ai multumit lui D-zeu ca traiesti intr-o tara in care majoritatea sunt crestini, si esti liber sa-ti exprimi opiniile fara sa te decapiteze cineva?
   Crestinii nu au dreptu asta in Orinentu Mijlociu
  • 0 (0 voturi)    
   buna (Joi, 29 aprilie 2010, 20:46)

   Carmen [anonim] i-a raspuns lui salahhe

   Vrei surse si dovezi? id-u meu cami_rza, am rude in Orientu Mijlociu, iti dau cate dovezi vrei tu.
 • 0 (0 voturi)    
  WWW.hotnews.ro/stiri-opinii- (Sâmbătă, 3 aprilie 2010, 18:20)

  optim [anonim]

  acum de inviere va persecuta ,sunteti niste pacatosi si perversi,asa va trebuie numai de frica faceti ceva bun,in rest vorbarie fara nici o noima,de asta am ajuns aici pentruca credeti in desartaciune...amin
  • 0 (0 voturi)    
   buna. (Joi, 29 aprilie 2010, 20:47)

   Carmen [anonim] i-a raspuns lui optim

   nu suntem persecutati numai acum de inviere, ci de 2000 de ani.
 • 0 (0 voturi)    
  Bravo (Joi, 29 aprilie 2010, 20:37)

  Carmen [anonim]

  Esti tare, multumesc pentru informatii. Sa-ti dea Dumnezeu sanatate.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by