Nu exista un liberal serios care sa ia in considerare ce spune Crin Antonescu. Liberalii nu sunt controlabili de Crin Antonescu asa cum n-au fost nici de Tariceanu cand au votat impotriva suspendarii lui Traian Basescu. Poate, eventual, sa rupa Traian Basescu inca o bucata din PNL. Cum a mai facut-o. Si? Oricum smulge bucati din PNL in Parlament si prin teritoriu, scrie Dan Selaru pe blogul sau.

Crin Antonescu a spus ieri ca n-o sa faca nicio alianta cu Traian Basescu. Si ca-l vrea pe Johannis ca Prim Ministru. Ce e nou aici? Toata lumea o stia. A spus-o de nenumarate ori. Pentru PDL e incredibil faptul ca omul e consecvent si egal cu el insusi.

Consecintele politice ale gestului lui Crin Antonescu o sa fie suportate de el si de partid. Treaba lor. Dar Crin Antonescu stie ca pierde orice suport si respect al oamenilor care l-au votat daca sare in barca PDL. A sarit in barca PSD? O sa vedem. Modul de a gandi in alb si negru nu e corect. Lumea e gri. Antonescu urmeaza un drum politic pe care oamenii o sa-l valideze sau nu la vot. Nici el nu stie ce o sa faca alegatorii sai. Dar e consecvent, o virtute.

Daca Traian Basescu vrea sa castige alegerile trebuie sa accepte ca trebuie sa negocieze. E valabil si pentru Geoana. Atacurile lui Traian Basescu la Crin Antonescu nu fac altceva decat sa clarifice numarul de cetateni liberali care o sa-l voteze. Iar a-l acuza pe Crin Antonescu de alianta cu PSD este o ipocrizie, au trecut doua luni de cand s-a destramat "visul" Presedintelui Basescu, cel mai hidos compromis din politica romaneasca de dupa '89.

Citeste continuarea si comenteaza pe blogul lui Dan Selaru, Romania obiectiva.