Tot cautind o solutie de a vedea live transmisia BBC2, am pierdut prima parte a emisiunii. BBC, fata de alte televiziuni, permite vizionarea live stream-ului doar in Marea Britanie, asa ca a trebuit sa gasesc un soft care preia semnalul si il distribuie. Am pierdut partea in care ramin blocati in trafic. Apoi… Apoi, am ajuns la concluzia ca strainii ne considera o tara plina de tigani si, culmea, chiar au motive sa o faca, scrie Alex Mihaileanu pe blogul Subiectiv.

E o prejudecata pe cit se poate de raspindita, pe atit de falsa. Dar cind oamenii se ratacesc in drumul spre munte si nimeresc intr-un sat de tigani, cind de-a lungul drumului vad doar tigani pe marginea soselei sau in carute, incepi sa-i intelegi.

O remarca a lui Clarkson mi-a lasat un gust amar: “This country is full of gypsies” sau ceva similar. Pacat. Si pacat ca se intimpla constant ca, atunci cind vin straini in Romania, fie ei si turisti, fie sint furati de tigani, fie dau nas in nas cu ei, fie sar cersetorii gramada peste. Si, vrind-nevrind, ajungi sa-i inlelegi.

Citeste continuarea si comenteaza peblogul Subiectiv.